Gå til innhold

Angående våpenskap, første søknader


Anbefalte innlegg

Sitter nå å fyller ut et par søknader for å få lov til å kjøpe våpen til jakt men stusser litt på formuleringa på spørsmålet om jeg oppbevarer våpnene mine i FG godkjent våpenskap.

 

Har ikke i dag våpenskap men skal kjøpe det i mellomtida etter søknadene er godkjent og jeg kjøper første våpen. Er det da feil av meg å krysse av på ja på dette spørsmålet?

 

Har ikke lyst til å måtte reise innom stasjonen flere ganger enn nødvendig for å levere nye søknader da de har elendige åpningstider.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De kan ikke godkjenne våpensøknaden uten at du har våpenskap. Da jeg søkte om en rifle og en hagle, la jeg også ved bevis på at jeg hadde våpensøknad fordi jeg vet at enkelte våpenkontor krever dokumentasjon på at du har våpenskap før de i det hele tatt vurderer søknaden. Dette blir egentlig feil, da det egentlig ikke er et krav iht. søknadsskjemaet at du skal bevise at du skal ha våpenskap. Det skal være opp til politiet å kontrollere at du faktisk har det når du sier at du har det.

 

Det jeg hadde gjort var å reise til en våpenskapforhandler. Der hadde jeg spurt om en avtale slik at jeg kunne levere tilbake våpenskapet hvis våpensøknaden ikke ble godkjent. Enkelte butikker har kanskje åpent kjøp i 30 dager også.

Uansett. Det er like greit å bare kjøpe skapet nå, slik at du med god samvittighet kan krysse av på at du har våpenskap. Hvis du krysser av for at du ikke har våpenskap, blir ikke søknaden godkjent. Krysser du av for ja, uten å ha godkjent skap, kjøper våpen, og politiet kommer for å undersøke - så sitter du i saksa hvis skapet ikke er der.

 

Eventuelt kan du krysse av "nei" i søknaden, og skrive at du skal kjøpe når søknaden evt. blir godkjent. Jeg er usikker på om det fungerer, men ser at noen mener at det går etter et Google-søk.

Endret av Quote
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Om du krysser ja, så sier du at du skal oppbevare dem i FG godkjent skap, men du trenger jo ikke skap før du har våpnet for å krysse ja? Så lenge du kjøper skapet før våpenet, så regner jeg meg at du passerer en eventuell kontroll. Så lenge du ikke har våpen, så kan du ikke oppevare de utenfor FG godkjent skap... :)

 

Jeg kryssa iallefall ja på det spørsmålet, fikk godkjent søknad, kjøpte våpenskap før jeg tilslutt kjøpte våpen.

Lenke til kommentar

Kjøpte våpen for vel en uke siden, søknaden er vel mer en formalitet enn noe annet. Jeg bare tok med søknadden til lensmann, ventet 5 min, betalte 860kr i gebyr å gikk ut med en godkjent søknad. Fikk absolutt ingen spørsmål om våpenskap(untatt på skjemaet).

Slik fungerer det ihvertfall her på bygda, har hørt at de er noe seinere inne i byene.

Lenke til kommentar

Kjøpte våpen for vel en uke siden, søknaden er vel mer en formaliteter enn noe annet. Jeg bare tok med søknadden til lensmann, ventet 5 min, betalte 860kr i gebyr å gikk ut med en godkjent søknad. Fikk absolutt ingen spørsmål om våpenskap(untatt på skjemaet).

Slik fungerer det ihvertfall her på bygda, har hørt at de er noe seinere inne i byene.

Da er du en av de heldige. I mitt distrikt (agder) er behandlingstia på 2-3 måneder nå.

Når jeg skule levere første søknadene mine ble jeg spurt om bevis på våpenskap i form av kvittering eller bilde.. men er mulig en kan snakke seg ut av dette.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...