Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Koble tråder i Makroøkonomi


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg sliter veeeeldig med makroøkonomi.. Jeg har endelig begynt å forstå litt av en del småting, men sliter veldig me å se sammenhengen og koble sammen trådene. Jeg klarer rett å slett ikke å se hvilke modeller man skul bruke når, hvilke likninger, hvorfor, osv.. Er det noen som kan gi meg noen tips på hvordan jeg skal gå fram for å forstå disse tingene? Jeg er desperat!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9871234

  1. Gjør det enklest mulig.  Skrell til benet og fokuser på det som er kjernen i problemstillingen.  Fire eksempler

Skal du forklare hvordan en økning i offentlige utgifter eller en reduksjon i skattene fører til økt nasjonalprodukt, trenger du ikke en modell for en åpen økonomi.  Dersom alt er i reelle størrelser, kan du abstrahere bort prisnivået ved å sette det lik 1.

Skal du forklare hvordan økt import (eller endret import tilbøyelighet) påvirker nasjonaløkonomien trenger du en modell for en åpen økonomi.

Skal du forklare hvordan en endring i eksporten virker i nasjonaløkonomien, trenger du en enkel eksport relasjon hvor den enkleste forutsetter at prisen på norsk eksport er eksogent gitt på verdensmarkedet.

Skal du forklare hvordan økt sparerate påvirker den økonomiske veksten, trenger du en enkel vekstmodell av f.eks Domar, Harrod, Solow eller annen økonom. 

Endret av Slettet+9871234
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...