Gå til innhold

Gode fjellstøvler


Anbefalte innlegg

Jeg trenger nye fjellstøvler, og lurer på hva som er bra. Jeg trenger lave (altså de som ikke er høye), og jeg kommer til å gå i mye vått terreng.

Alle de støvlene jeg kjøper er gode første sommeren, men så blir det sil ut av dem... tror det er "goretex"en som sprekker. Frister egentlig å kjøpe noe uten slikt materiale i, men han jeg snakket med på Sport1 sa man ikke fikk slikt lenger.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har hatt Alfa Jaktstøvler i 10+ år, før de begynnte å bli slitte, men, til høsten som var kjøpte jeg Harkila , som var veldig gode , men, jeg vet jo ikke om kvaliteten er noe i nærheten av Alfa da..

 

Det heter seg at Goretex skal tørkes i romtemperatur , så hvis du henger de over ovn osv, så kan nok det knekke membran..

 

Ser nå at du skriver lave, hvis du mener joggesko med membran, kan du se bort fra dette kanskje..

 

Men, jeg anbefaler deg og prøve noen skikkelige jaktsko, veldig godt og stødig og gå med! :)

Lenke til kommentar

TS. Bruker selv lærstøvler og det har jeg brukt i ca 40 år. Godt vedlikeholdt og innsmurt, holder de nesten hele dagen (i regnvær, med våt vegitasjon), før de begynner å lekke. Gjerne 5 - 6 timer. Ellers (og normalt) hele dager. Men er det utrykt for mye regn, benytter jeg gummistøvler alla Grubs. De sitter godt på beina og gir relativt god støtte for anklene. Du kan fremdeles få kjøpt lærstøver, men jeg tror de kun er å få med høyt skaft, se bl.a. her: http://www.magasinet.no/fottoey/jakt-fjell-stoevler  Nederste bildet.

 

Men halvhøye støvler (eller fjellsko), er nok med membran. http://www.magasinet.no/fottoey/turstoevler

 

Fordelen med lærstøvler, er at en kan "gå dem inn" (våte/fuktige) og da tilpasser de seg føttene bedre, slik at en unngår gnagsår. (Kan ikke huske, at jeg noensinne har hatt gnagsår, med fjellstøver). Bakdelen er at de ikke holder hele dagen i sprutregn, vassing i elver, blæutmura, o.l., som støvler med hel og tett membran.

 

Har mange ganger vurdert støvler med membran, helt fra de første kom. Men tilbakemeldinger fra bekjente, som har hatt div. gortex støver, er uansett vedlikehold. Ofte gnagsår og med mye bruk, holder de kun 2 - 4 år, i terreng utenfor stier. Så jeg holder fremdeles på lærstøvlene, selv om jeg en sjelden gang blir fuktig på beina. Jeg bruker de fortrinnsvis på fuglejakt, 7 - 9 timers gange pr.dag, utefor stier. 

 

Så ønsker du gortex, har jeg ingen erfaring med dem. En ting, er råd/tips om gode merker/typer, men dine føtter (form) er mer avgjørende, forutsatt at du holder deg til annerkjente merker. Støvlene må passe bedre på foten, enn støver som lar seg forme.

Endret av Friluftskar
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Snip-

Hva mener du med lave sko? Joggesko aktige eller halvstive sko? Hvis du skal gå i mye vått osv så anbefaler jeg halvstive sko som går litt opp ihvertfall.

 

Se etter lær hvis du vil at de varer mer en en sesong. Jeg har lær sko fra meindl og de er 5 år+ og lekker ikke.

Endret av bigggan
Lenke til kommentar

Crispi er kjent for gode fjellstøvler. De har mange halvhøye sko som egner seg bra på fjellet. De er gode i vått terreng, så lenge du ikke tråkker dypt nok nedi. Se gjerne i utvalget på XXL: http://www.xxl.no/villmark/fjellsko-og-jaktstovler/fjellsko/c/200802

 

Min personlige favoritt er ordentlige jaktstøvler som går godt over ankelen. Null problem å krysse litt større bekkefar uten å bli våt og god støtte for tunge turer i bratt og vått vestlandsterreng. Ulempen er naturligvis litt tyngre sko. 

Endret av Quote
  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Får være ekstra nøye på riktig behandling. Ingen "varmebehandling", ordentlig lufting og være flink til å smøre. Blir vel lær + membran da.

Jeg anbefaler på det sterkeste Crispi Skarven . Jeg kjøpte disse skoene før jeg skulle gå Norge på tvers. Jeg rakk ikke å gå inn skoene skikkelig før turen, men jeg fikk ikke et eneste gnagsår eller noen form for ubehag. Jeg har også vært på flere jaktturer med disse skoene, og de har aldri skuffet meg. Dette er utvilsomt de beste fjellskoene jeg har hatt, selv om de er 4 år gamle. 10/10

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Får være ekstra nøye på riktig behandling. Ingen "varmebehandling", ordentlig lufting og være flink til å smøre. Blir vel lær + membran da.

Hvis du trenger å bruke skoene i myr eller må vasse over en bekk/elv så anbefaler jeg å kombinere de skoene som er anbefalt og en gamasje, funker overaskende bra for å holde ute vannet i korte strekk når du må vasse eller gå i snø

Lenke til kommentar

Hvis du trenger å bruke skoene i myr eller må vasse over en bekk/elv så anbefaler jeg å kombinere de skoene som er anbefalt og en gamasje, funker overaskende bra for å holde ute vannet i korte strekk når du må vasse eller gå i snø

Ja, det er kjekt. :) Da trenger man ikke den høye typen.

 

Endte opp med Haglöfs, for de var satt ned fra 2000 til 1000.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...