Gå til innhold

Forsterker til å sammen koble sub + effektforsterker


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

I september i 2014 kjøpte jeg med et par Cerwin Vega XLS-12 og en Cerwin Vega CXA-8 effektforsterker. Er storfornøyd med kjøpet, men føler jeg enda mangler den siste dype bassen.

Hvilken forsterker er det jeg er nødt til å ha som mellomledd for å koble sammen en CXA-8 (effektforsterker) og en Cerwin Vega XLS-15s?

Min bror gjorde noe lignende kjøp, bare med XLS-15 og HFA-18 i stedet for mine nåværende XLS-12 og XLS-15s som jeg planlegger å kjøpe.

Han fikk beskjed om at han måtte ha en NAD C165BEE forforsterker for dette, men jeg synes det blir i drygeste laget når det kommer til pris, og med tanke på at jeg ikke får stort utvidelses muligheter ved senere anledning ved denne. (et par høytalere til?)

Etter min hukommelse så benyttet han seg med en signalkabel for å sammenkoble sub + forforsterker, og en RCA (signal dette og?) for å koble CXA til forforsterker.

Setter pris på svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du trenger ingen forsterker, da suben har egen forsterker. Hvis du kikker i manualen her: http://www.cerwinvega.com/home-audio/subwoofers/xls-15s.html

 

Så kan du se på baksiden at den har 3 tilkoblingsmuligheter, så det kommer ann på hvor dine effektforsterkere får signal fra i dag.

 

LFE inngangen er for en surround receiver som har LFE utgang.

Line-In kan du koble samme signal som du bruker til effektforsterkeren i dag, du splitter det signalet i 2 med en RCA til 2 RCA kabel.

 

De siste alternativet er at du bruker høyttaler terminalene som er bak der.

Da kjører du venstre kanal fra høyttalerterminalen på effektforsterkeren til inn venstre på suben, så ut venstre til venstre høyttaler.

Så gjør du det samme på høyre kanal. Da hender den ut de frekvensene du stiller inn bak på suben på hjulet som heter low pass freq.

 

Her kan du justere deg frem til lyden slik du ønsker, det samme med volumet.

 

Den metoden med høyttalerterminalene kan det hende den fjerner de laveste frekvensene fra høyttalerene dine (de som er under det du setter på low pass hjulet). Du har da mulighet til å kjøre 2 høyttaler kabler ut av hver kanal på effektforsterkeren, og kun bruke inngangene på suben. Da får du de lave frekvensene i både høyttalere og sub. (Mulig du får det begge veier, har ikke testet dette selv, da jeg kun bruker LFE på min sub)

Endret av AndersT2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...