Gå til innhold

[Løst] Hvordan bruke anførselstegn i dialoger?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Huff, her var det mye rart, gitt. :p For å ta en ting av gangen:

 

I en dialog der en person sier flere setninger bruker man bare dialog-tegn før og etter dialogen, ikke midt i setningen. Det blir bare forvirrende.

 

Hvilket dialogtegn som bruker gir jeg blanke i. Noen bruker ", noen bruker ', noen bruker ditt, noen bruker datt. Det er strengt tatt ikke så viktig. Jeg har sett noen bruker - i starten av en setning, og komma, spørsmåltegn eller punktum etter, uten at det blir forvirrende. (- Hva mener du? spurte Hans. - Bare at enkelte forumbrukere kverulerer som om det gjaldt livet, svarte Hanne.)

 

I en hel setning er kommaet innenfor, i bisetninger er det utenom. Dette gjelder enten det er dialogtegn eller parantes. Det skal være utenfor i en bisetning (som for eksempel denne), fordi setningen ikke er hel og kan stå på egenhånd. (Men er det en hel setning skal komma eller punktum stå innenfor.)

 

Det er stor forskjell på formell og uformell tekst. En skolestil er svært uformell, så man kan ta litt lett på hvilket dialogtegn man bruker, så alt det der. En formell tekst er mer høytidelig, og man må derfor bruke mye mer tid på å få ting pinlig nøyaktig.

Endret av Schreiber
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...