Gå til innhold

Forskjell på VCORE og VID?


Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg lurte på hva forskjellen er på VCORE og VID?

Jeg har lest på forskjellige forum osv. Der står det at det er VCORE som er viktig, men i HWMonitor viser VCORE 1.808 V hos meg, mens VID viser 1.198 V, som er det samme som Core Voltage viser i CPU-Z. Se vedlagt screenshot.

 

Kan noen forklare meg dette?

Jeg har satt core voltage til manuell på 1.2 V i BIOS.

 

Multiplier er satt til Per Core på henholdsvis 44/44/43/43

post-261517-0-65370200-1417960552_thumb.png

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vcore er den faktiske spenningen på CPU, så det er normalt den som betyr mest direkte. VID er en verdi som forteller systemet hvor mye spenning som skal leveres i utgangspuntet ved bootup. En lavere stock VID er et mål på en god prosessor da den har nådd hastighetene den trenger uten å kreve mer spenning, mens en "mindre heldig" prosessor fra samme serie kan ha høyere VID. Alle prosessorer som produseres vil ha små forskjeller i seg slik at de må testes og justeres (evt. binnes) som dette. VID "stemples" med andre ord inn i CPUen ved produksjon/testing.

 

Jeg husker ikke helt om VID kan justere seg basert på turbo-basert overklokking. Tror det kanskje er tilfellet.

 

I uansett tilfelle tror jeg ikke en faktisk Vore på 1.8-noe volt er korrekt. Det tviler jeg litt på at den hadde overlevd - selv på fasekjøling. Ta alltid tall fra slike programmer med et korn salt. Noen ganger leser de feil verdier på visse hardwareoppsett. Vcore kan være forskjellig fra VID, spesiellt ved overklokking, men ikke på langt nær SÅ forskjellig.

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Takk for svar.

Så du mener at HWmonitor viser feil i mitt tilfelle..?

 

For Core Voltage i CPU-Z og CPUID stemmer jo overens med det jeg har satt som maks i BIOS.

 

Det er en stund nå siden jeg sist jeg overklokket siden jeg ikke har skiftet hovedkort og CPU på en stund, men ting tror jeg ikke har forandret seg drastisk i forhold til hardwaren jeg selv bruker (2500K på et Z68 kort). Likevel, ta det jeg sier med et saltkorn.

 

Men kort sagt ja - jeg tror ikke under noen situasjon at en nymotens CPU går opp i 1.8volt. Den ville neppe overlevd (kanskje med unntak flytende nitrogenkjøling?). Jeg anntar at det ikke er noe slikt vi snakker om - spesiellt når du har satt den manuellt til 1.2 i BIOS. Hvs du skal kjøre stock eller konservativ overklokk så annbefaler jeg som regel å bare la hovedkortet styre det automatisk forøvrig. Dagens mid-high end hovedkort håndterer slikt på en smart og god måte, ofte dynamisk. Manuelle verdier er egentlig ikke verdt å rote for mye med ved mindre du skal overklokke agressivt med betydelig overvolt og eksotisk kjøling.

 

Konservativ overklokk (mange hovedkort kan gjøre dette automatisk) vil kunne gi deg 3,4-3,5Ghz. Til og med på stock kjøling. Alt opp til det punktet er rimelig triviellt (og nesten litt dumt å ikke gjøre siden det i praksis er gratis ytelse så lenge du har et minimum av peil på hva du driver med).

 

Jeg tipper at dette bare en en feilverdi, eller at den leser verdien til noe annet. Dette er langt i fra et ukjennt fenomen i denne typen programmer da det er så mange verianter av hovedkort og hvordan verdiene leses av. Sjekk med et par andre programmer som leser Vcore og se om ikke de er enige om en verdi nærmere 1,2. Hvis hovedkotet står på auto ville jeg forventet å se en marginal økning i spenningen når du laster CPUen (prime95 er god å teste med) dersom programmet rapporter Vcore (reell spenning) og ikke VID. Jeg TROR CPU-Z rapporterer reell spenning...

 

VID anngir default-spenningen som Intel har testet seg frem til som en referanseverdi (en lav VID er bra å ha, og denne kan variere noe fra CPU til CPU). Jeg tror at mange hovedkort prosentmessig skalerer litt spenningen med frekvensen til CPU der og da (når den klokker opp i turbo modus), men dette er relativt små prosentmessige endringer. 1.8volt er bare alt for mye til å kunne være korrekt. 1,4volt ville vært et røfft eksempel på en relativt agressiv overklokking på high-end luft eller vannkjøling.

 

Håper det besvarte alt? :)

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...