Gå til innhold

Er directvid mistenkelig programvare?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Han sier nå han ikke husker om det het directvid, men ihvertfall noe med vid på slutten. Jeg regner med det ikke er noe å bekymre seg over så lenge man har antivirusprogram?

Uten å vite nøyaktig hva det var for noe, er det vanskelig å komme med en konklusjon. På generell basis vil jeg si at man bør være ekstremt skeptisk til å installere noe fordi en nettside forteller at det er nødvendig for å vise innhold. Gjelder det f.eks. Flash eller andre kjente ting, bør du gå til Adobe sine sider og laste ned derfra. Et generelt råd er også å sjekke signaturen til programvare, der dette er tilgjengelig. Mange programmer signeres, og både i Windows og OS X er det automatisk sjekk (OS X skriker som standard ut at det ikke er verifisert, slik at man eventuelt må høyreklikke og trykke åpne). Vær ekstra skeptisk til programvare som ikke er signert av en verifisert utvikler.

 

Dersom dette var noe som fulgte med et spill fra en seriøs utvikler, er det trolig ikke spesielt ondsinnet.

 

Du er for øvrig langt fra 100 % sikker mot skadevare selv om du har antivirus. Antivirus er et ekstra lag sikkerhet, men det er ikke en idiotsikker løsning.

 

 

Endret av Horrorbyte
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...