Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Privatist Historie - tips om bøker/fagstoff


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Skal ta opp historie (med fagkode his1003) som privatist nå før jul, og i den forbindelse har jeg spørsmål til de som har tatt faget eller evt. har andre tips i den forbindelse.

 

Ut i fra hva jeg husker av læreplanen er det viktigste å kunne se det store perspektivet i ting. Hvordan styresett fra gammelt av har påvirket de kommende generasjonene og samfunnene osv. Med andre ord, så er ikke det viktigste hvem som fyrte av skuddet i Sarajevo.

 

Den største utfordringen min per nå er at jeg har en bok beregnet for elever som går allmenn påbygging VG3, som består av flere hundre sider med historier som går veldig i dybden. Derfor sliter jeg, når jeg leser igjennom mange sider av gangen, med å se det store bildet i ting, fordi det ikke blir tatt opp i noen stor grad hvordan disse historiene har påvirket fremtiden.

 

 

Er det noen som har tips i forhold til bøker som i større grad gjør meg klar for å besvare kompetansemålene i historie? Evt. studieteknikk eller andre tips som vil hjelpe meg på vei.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er veldig godt å ha en gruppe å lese med slik at dere kan diskutere og snakke om stoffet dere leser.


Ikke les boken som en pocket fra a til å, men les innholdsfortegnelse, sammendrag (hvis det er et) og overskrifter i kapittellet før du leser det gjennom.
Se gjerne en dokumentar om kapitellet (f.eks. antikken eller mellomkrigstiden) før du gyver løs på lesingen, da blir det lettere å huske.

Fra jeg var liten er dokumentarer omtrent det eneste jeg har sett på tv og jeg kunne dra inn mye fra den kanten når jeg tok min privatisteksamen.

Men alle har sin egen måte de liker å lære på.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...