Gå til innhold

Støy på bærbar PC


entotre

Anbefalte innlegg

Hvor mye støy kan man generelt akseptere fra en bærbar PC? Jeg har nettopp handlet en bærbar PC via web og er langt fra fornøyd med støynivået på maskinen. (Poenget med at den er handlet via web er da at man ikke har anledning til å teste maskinen på forhånd.)

 

I utgangspunktet er ikke merke eller modell det som er avgjørende her, men maskinen har en P4 M 2,4 GHz prosessor, nVidia GeForce 4200 Go 64 MB skjermkort og 512 MB RAM. Produsenten sier at støyen er innenfor "industristandard" - finnes det noen tall eller definisjoner på hva denne "industristandarden" er, DB m.m. ?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Maskinen er en Dell Inspiron 8500.

Jeg har flere kamerater som har 8500 og deres maskiner er veldig stillegående. Deres maskiner ligger på 1.8 og 2 GHz så det kan kanskje ha noe med det å gjöre.

Du har jo angrerett så om du ikke vil ha maskinen så er det jo bare å sende tilbake.

Lenke til kommentar
Det er vel angrerettloven som gjelder her?

 

Tilvirkningskjøp? Forklar?

Når en bestiller en maskin fra dell så produserer dell maskinen spesifikt for hver enkelt forbruker, iom. at de aller fleste forandrer litt i forhold til "standard"-konfig. Dette betyr at dell har laget maskinen spesiellt til deg, noe som gjør at de ikke kan selge akkurat denne maskinen til en annen (for å sette det litt på spissen). Derfor er det laget slik at forbruker må betale det det kostet å tilvirke maskinen, slik at bedriftene (her: dell) ikke skal tape masse penger/arbeidtid på at folk bestiller for så å sende tilbake.

 

Derfor er det vanlig at en må betale en viss sum for å få angre på kjøpet. Fant ikke ut i farten hvilken policy dell har på dette. Les "komplett pc og angrerett for å se hvordan komplett gjør dette.

Lenke til kommentar

Kompis har 8500...superfornøyd...men

Da han åpnet opp og tittet inni visete det seg at det ikke var kjølepåasta på CPU. Litt kjølepasta mellom CPU og kjøleelement gjorde underverker og vifta går MYE sjeldnere. PC'en hans brukes mest til spilling.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...