Gå til innhold

Hvor bra PC trenger jeg egentlig?


Anbefalte innlegg

Jeg er sånn passe noob når det kommer til PC så prøv og ikke le av meg :p Det har seg sånn at jeg trenger en ny bærbar pc. Skal mainly bruke denne til skole (skrive oppgaver osv.), kanskje litt enkel bilderedigering, surfe på nett, streame tv-serier osv. Ikke noe gaming eller noe sånt (bruker PS3'en til det, hvis jeg skulle spilt noe på pc så hadde det blitt noe sånt som sims eller noe). Så hvor bra PC trenger jeg egentlig til dette? Hvor mye Ghz er nødvendig, hvor mye minne og lagringskapasitet osv? Noen som har noen pc'er å anbefale (13-15 tommer)? Er en fordel at den ikke er for tung siden jeg skal ha den med på skolen osv. Og en ca. lav pris er ikke å forakte heller.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

 

Bare sånn at vi er på samme bølgelengde:

1. Laptoppen skal brukes til skoleoppgaver (skrive, microsoft word etc?), ikke noe særlig andre typer oppgaver?

2. Den skal ikke brukes som gaming maskin, med unntak av kanskje litt sims?

3. Noe enkel bilderedigering? Hva legger du i dette egentlig? Photoshop eller microsoft paint? hehe :p

4. Bør være lett, og lav pris. Hadde vært fint om du kunne vært mer spesifikk på "pris". "Lav pris" varierer veldig mye fra person til person.

 

For en slik skole/enkel underholdsnings laptop så mener jeg at den ikke bør koste mer enn 3500-5000. Noe spesielt mer, og jeg føler at vi nærmer oss grenseland for en slags gaming laptop.

 

Til perspektiv, du kunne nesten bruke et nettbrett istedenfor laptop for behovet ditt, selv om det kan være litt knotete å skrive på et nettbrett, hehe.

 

Du trenger ikke å henge deg oppi altfor mye i spesifikasjonene for den type laptop du er på utkikk etter.

 

Lagringsplass må du nesten selv avgjøre. Siden du ikke skal installere spill, og du skal streame tvserier fremfor å laste ned, så trenger du kanskje ikke så mye lagringsplass? Bilder tar jo litt plass det og, men det blir vanskelig å si noe spesifikt uten at du gir mer detaljer.

 

Jeg foreslår at du bruker denne linken, jeg filtrert alle laptopper mellom 3500-5000:

 

https://prisguiden.no/kategorier/baerbar-pc?categoryId=2&sort=popularity&order=desc&pg-q=&price_min=3000&price_max=5000

 

Velg en laptop med dette her i bakhodet:

 

CPU: i3 / eventuelt pentium/cerleron dual-core burde være mer enn nok til ditt forbruk, men en i5 kan jo være nyttig dersom du "down the road" ønsker å bruke laptoppen til litt mer intensive ting. Avhengig av hva du definerer som "enkel bilderedigering", så kan en i5 være å foretrekke. Føler at i5 kanskje blir litt overkill for ditt forbruk.

 

HDD: Hvis du ikke kommer til å bruke noe særlig med lagringsplass, kanskje gå for en liten SSD. DEssverre får du nok ikke noen stor SSD i denne prisklassen med mindre du ofrer veldig mye på andre komponenter. Hvis du føler at du kommer til å laste ned en del ting etterhvert, kanskje en større, men vanlig HDD vil være å foretrekke?

 

Skjerm størrelse: dette er vel strengt tatt opp til deg, 13-15. Whatever du syntes er mest behagelig.

 

RAM/minne: for ditt spesifikke forbruk, er vel egentlig 4GB mer enn nok. Men kanskje du burde gå for 6GB-8GB hvis du tenker å bruke latoppen litt mer enn bare til å skrive skoleopgaver/se på streams i fremtiden? Og avhengig av din "enkel bilderedigering", så kan 6GB-8 GB være å anbefale.

 

Vekt: Laptopper som er beregnet på ditt formålet burde ligge på rundt 2-2,5 kg.

 

Oppløsning: Det er verdt å nevne at de fleste laptopper i denne prisklassen kjører på 1366 x 768. Dersom du ønsker 1900 x 1080, da må du nesten ut med et par hundre lapper til (rundt 5500+). Det finnes noen få laptopper mellom 3500-5000 med denne oppløsningen, men da forer du veldig mye på de andre komponentene.

Endret av mk1337
Lenke til kommentar

Hei, tusen takk for svar :) Nei, med enkel bilderedigering mener jeg vel egentlig sånn gimp eller noe. Redigerer ikke bildene mine kjempemye egentlig. Bare for litt "småfiksing" på ting. Og med billig mener jeg vel 5000 eller under ja. Og pc'en skal kun brukes til skriveoppgaver, facebook osv. egentlig ja :p Nå vet jeg i alle fall litt mer om hva jeg skal være på utkikk etter. Syns det blir unødvendig å punge ut masse penger for en PC som er bedre enn det jeg egentlig trenger om jeg kunne fått en billigere en som funker helt fint. Så greit å vite hva jeg trenger og ikke.


Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...