Gå til innhold

Skal kjøpe meg en ny stasjonær pc


Anbefalte innlegg

Hei folkens!

Jeg har kikket litt på forumet deres og ser at det er veldig mange med peiling på pc her så jeg tenkte å forhøre meg med dere før jeg går til innkjøp av ny pc.

 

Jeg kjøpte for ca 4år siden en pc-pakke fra dell som jeg har vært godt fornøyd med brukte mellom 6-7000kr den gang.

 

Jeg er glad i å prøve nye titler på spillfronten, så det er stort sett streaming og spilling jeg bruker pcn til.

 

Min trofaste Dell maskin sliter med nye titler, jeg må kjøre alt av grafikk ned på bånn og allikevel sliter maskinen og jeg opplever en del heng og spikes som dreper spillgleden.

 

Jeg har ikke for stort budsjett og ønsker å bruke rundt 6000-7000kr på en ny pc. Jeg har ikke noen erfaring med bygging og jeg trenger ingen prosessor som er klar for å "overklokkes" da dette aldri kommer til å skje uansett.

 

Jeg ønsker såklart mest pc for pengene og den må komme ferdig bygget.

Er det urealistisk å få en god pc som kan ta meg gjennom de neste 5-6 årene med moro på nettet for 6000-7000kr? Trenger kun pc`n har tastatur,mus og skjerm. Skjermen følgte med forrige Dell kjøp, bør jeg vurderer å bytte den ut eller er "skjerm" lite viktig for det jeg skal bruke pc`n til?

 

En annen la ved denne linken for gamere på budsjett: http://www.netonnet.no/art/data/stasjonaer-data/edge/EDGE-Berserker/196020.8502/

 

Dette ser ut som en veldig god pc men ligger dessverre ca 1500-2000kr over mitt budsjett.

Er forskjellen på en pc til 6000kr eller 9000kr såpass stor at jeg heller burde spare opp penger og kjøpe meg ny pc i høst/vinter?

 

Noen som kan hjelpe meg her?

Takker for svar og eventuelle klare forslag til kjøp av enten en ferdig bygget hjemmesnekra pc som komplett kan levere ferdig bygget eller linker til pc`r som er bra som ligger ute for salg allerede rundt min prisklasse mottass med takk!

 

Jeg ønsker ikke å gå i fella og kjøpe noe drit prossessor eller skjermkort, treigt minne da jeg har lite teknisk innsikt på pc selv.

 

John

Endret av morobakskjermen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,

 

Du vil få mye mer igjen for penga ved å spare litt, det er det ingen tvil om. Men, det er jo også mulig å kjøpe en OK bunnpakke idag, som du ved senere anledning kan oppgradere. Å bytte et skjermkort f.eks, er ikke akkurat heksekunst. En skrutrekker og litt tålmodighet vil få deg langt, for å si det sånn.

 

Dette er et greit alternativ:

 

https://www.komplett.no/k/ci.aspx?sku=10875

 

Der får du det mest basic oppsettet, og du kan kutte ut mus og tastatur selvfølgelig.

 

Hadde jeg vært deg hadde jeg heller spart og fått et bedre oppsett for en litt høyere pris riktignok. Som du selv sier, dette er noe du skal bruke i noen år, synes ikke det er egoistisk å investere litt i en hobby. Husk at du får mye glede igjen for litt mer penger. Det er også irriterende å føle at du har brukt 6-7 lapper på noe som allerede ved kjøp er under par.

 

Jeg hadde den samme problemstillingen nylig, og snakket litt med samboeren om det. Og hun var enig i at det er fullstendig OK å bruke litt ekstra når det var en hobby jeg brukte så mye tid på.

Lenke til kommentar

Du bare utsetter utgiftene ved å gå for noe som ikke er bra nok. Behovet for å oppgradere en maskin som i utgangspunktet ikke er bra nok kommer veldig fort og du ender opp med å bruke mer penger enn du ville gjort om du spanderte nok penger med en gang.

 

Jeg skjønner tankegangen din, men her blir det billigere å bruke mer enn å prøve å tyne på noe du garantert vil bli misfornøyd med.

Lenke til kommentar

Ok, jeg skjønner godt poenget deres!

pc`n jeg spiller på idag ble kjøpt med skjerm og full pakke for 4år siden og jeg har vært godt fornøyd, så jeg tror vi har litt forskjellig utgangspunkt når det gjelder krav til standard for pc :)

 

men jeg ønsker jo en ordentlig god pc når jeg først kjøper..

Hvis jeg endrer forutsetningene litt og skriver at jeg kan strekke meg til ca.9000,- er den pc`n jeg ga link til litt høyere opp her det beste jeg kan få for 9000,- ?

 

Jeg trenger ingen (k) cpu da den ikke kommer til å bli klokket, og jeg tar gjerne gode vifter over vannkjøling.

Hvis jeg får problemer med vannkjøling så blir det datahjelp og service sikkert på samme nivå prismessig som service på bil :)

 

Hadde dere gått for den pc`n jeg ga link til over eller kan dere gi meg et bedre forslag? Jeg synes forresten det er handy med ikke alt for store kabinett, men det må være god nok plass så varmluften kan bli transporert ut såklart.

Lenke til kommentar

Det er bra komponentvalg i den maskinen fra Netonnet.

 

Jeg har sammenlignet litt med tilsvarende maskiner hos Komplett og heller faktisk til den fra Netonnet da den har et godt hovedkort og mulighet for å overklokke.

 

Selv om du ikke har noen umiddelbar interesse av å overklokke så kan det være en fordel å ha en Kcpu når maskinen blir eldre slik at du har muligheten til å tyne litt ekstra ytelse ut av den slik at den varer noe lenger.
Og å overklokke idag er stort sett ikke mer komplisert enn å trykke på en knapp som er predefinert fra hovedkortprodusenten.

Lenke til kommentar

Hvis du kan strekke deg til 9000,- så er dette et svært godt alternativ:

https://www.komplett.no/k/config.aspx?ConfigSystemId=10788

 

Det fine med komplett er at du har 3 års innsendingsgaranti. Noe problem i det hele tatt, send skjiten inn.

 

Den der koster 10000 egentlig, men er på tilbud nå til 8500,- :) Der får du bedre skjermkort enn med netonnet datan, til bekostning av en cpu du ikke kan overklokke. Med med tanke på at du ikke har planer om å gjøre nettopp det så er jo det et bedre alternativ i mine øyne.

Lenke til kommentar

Hei "morobakskjermen",

 

Du sier ikke mye om hva du har av utstyr nå, eller hvilken type spill du liker, hvilke spill maskinen din sliter med osv. Så da blir det litt vanskelig å komme med annet enn generelle anbefalinger. Hvis Dell maskinen din er så "søppel" som jeg mistenker (6-7000,- m/skjerm for 4 år siden) så vil du faktisk bli meget fornøyd med selv en "Entry Gamer" til 4995,- fra komplett. Når du ikke har planer om å overklokke eller oppgradere maskinen på noe tidspunkt, så syns jeg det blir viktig å se på pris fordelt over pc'ens levetid. Jeg tenker du kan bli fornøyd med en "entry Gamer" i 2-3 år, mens "Mid Gamer" klassen vil holde deg 3-5 år. Så får du nesten bare regne litt på det. Tenk og på at maskinen kanskje skal ha et nytt liv etter at du er ferdig med den. Kanskje enn sønn eller datter som trenger en maskin til lekser og underholdning snart?

 

Ellers syns jeg du var inne på en fornuftig tanke i din første post angående skjerm. Hvis skjermen din nå er "FullHD" men med dårlig panel, kan faktisk din beste/billigste "oppgradering" være å nedgradere skjermoppløsningen. Legg inn et søk med varsel på finn.no etter en samsung 2233RZ eller tilsvarende. De går for ca. 500Kr og er med det røverkjøp. De gir sinnsykt bra bilde, og bonusen er at de også da vil gi deg ca. 20% flere fps i alle spill.

 

Hvis du bestemmer deg for å handle på Komplett, så vent gjerne til en helg der de har tilbud på akkurat den pakken du vil ha. De slår gjerne av både 1 og 2 tusenlapper i "Superweekend" og liknende kampanjer.

 

Men som sagt, jo fler detaljer om hva du har, desto lettere å komme med anbefalinger.

Lenke til kommentar

 

Ellers syns jeg du var inne på en fornuftig tanke i din første post angående skjerm. Hvis skjermen din nå er "FullHD" men med dårlig panel, kan faktisk din beste/billigste "oppgradering" være å nedgradere skjermoppløsningen. Legg inn et søk med varsel på finn.no etter en samsung 2233RZ eller tilsvarende. De går for ca. 500Kr og er med det røverkjøp. De gir sinnsykt bra bilde, og bonusen er at de også da vil gi deg ca. 20% flere fps i alle spill.

 

Hvis du bestemmer deg for å handle på Komplett, så vent gjerne til en helg der de har tilbud på akkurat den pakken du vil ha. De slår gjerne av både 1 og 2 tusenlapper i "Superweekend" og liknende kampanjer.

 

Men som sagt, jo fler detaljer om hva du har, desto lettere å komme med anbefalinger.

Hvorfor bruke 500 kroner på en ny skjerm når han bare kan skru ned innstillingene til 720p i spillet han spiller? Det gir jo ingen mening. Det går an å skru ned skjermoppløsningen på fullhd skjermer og, ser ikke vitsen med at han skal bruke flere hundre kroner på noe han allerede kan gjøre med ustyret han har, virker jo helt bakvendt. Ellers er det noe annet du mener?

 

De har tilbud på nettopp den jeg linka forøvrig, og det er 3 års innsendingsgaranti med no questions asked. Det er et bra tilbud, uansett hvordan du vrir og vender på det, og du vil være svært fornøyd i mange år.

Endret av fiskerdigg
Lenke til kommentar

Hei morobakskjermen ( jeg liker forum navnet ditt, haha :) )

 

Jeg er forsåvidt enig med hva joey sier her ang. mangelfulle detaljer på hvilke spill du skal spille etc. F.eks, hvis du bare skal spille LoL/SC2 eller noe, så vil egentlig en PC til 6-7 holde mer enn nok. Du nevner "nye titler", men det sier ikke oss så veldig mye. Er dette triple A titler (watch dogs?) type spill?

 

Uansett, det jeg kan si, er at PCen du linket til fra netonnet for 8500,- IKKE er verdt den prisen, etter min mening. Her er noen grunner:

 

- Det følger kun med en harddisk (riktignok SSD), men den er kun på 120GB. Hvis du planlegger å bruke det som gamer maskin blir dette garantert for lite. Med andre ord, du må enten "ødelegge" garantien ved å åpne maskinen og installere en HDD til, eller kjøpe en HDD og få dem til å utføre arbeidet. Og da bli det fort 9k++. Kun 2 års garanti, og Pc'en er "ubalansert" for gaming (dvs. kraftig prosessor i forhold til grafikkort. Heller billgiere prosessor og bedre grafikkort, pluss, du skal jo ikke overklokke uansett).

 

Ettersom at du ønsker den ferdig bygd, anbefaler at du bruker komplett sine PCer som tillater deg å konfigurere komponenter. Disse kommer med 3 års garanti der du kan sende inn hele PCen. De fikser resten. :) Fiskerdigg linket et fint tilbud ovenfor.

 

Endringer jeg ville utført i oppsettet: bli kvitt SSD. i et "lavt" budsjett gaming PC så har du ikke behov for SSD. Velg den bort, og velg en 7200RPM HDD på 1TB eller 2TB (seagate og western digital er begge gode valg). SSD er en luksus, og det bidrar kun til at ting går litt kjappere. Med mindre du kun spiller spill som har masse loading, så er SSD litt meeeeh.

 

Ellers er resten av oppsettet ok (kabinett er smak og behag, opp til deg hva du syntes er tøft :)). Mye for pengene her.

 

i5-4460 + 770 vil holde i et par år fremover med tanke på spilling. Uten å vite akkurat hvilke typer spill du spiller så kan jeg ikke uttale meg veldig spesifikt. Men generelt burde denne kombinasjonen kunne kjøre de fleste spill på medium/high på tilfredsstillende FPS i de fleste spillene de neste 3-4 årene.

Lenke til kommentar

Hei morobakskjermen ( jeg liker forum navnet ditt, haha :) )

 

Jeg er forsåvidt enig med hva joey sier her ang. mangelfulle detaljer på hvilke spill du skal spille etc. F.eks, hvis du bare skal spille LoL/SC2 eller noe, så vil egentlig en PC til 6-7 holde mer enn nok. Du nevner "nye titler", men det sier ikke oss så veldig mye. Er dette triple A titler (watch dogs?) type spill?

 

Uansett, det jeg kan si, er at PCen du linket til fra netonnet for 8500,- IKKE er verdt den prisen, etter min mening. Her er noen grunner:

 

- Det følger kun med en harddisk (riktignok SSD), men den er kun på 120GB. Hvis du planlegger å bruke det som gamer maskin blir dette garantert for lite. Med andre ord, du må enten "ødelegge" garantien ved å åpne maskinen og installere en HDD til, eller kjøpe en HDD og få dem til å utføre arbeidet. Og da bli det fort 9k++. Kun 2 års garanti, og Pc'en er "ubalansert" for gaming (dvs. kraftig prosessor i forhold til grafikkort. Heller billgiere prosessor og bedre grafikkort, pluss, du skal jo ikke overklokke uansett).

 

Ettersom at du ønsker den ferdig bygd, anbefaler at du bruker komplett sine PCer som tillater deg å konfigurere komponenter. Disse kommer med 3 års garanti der du kan sende inn hele PCen. De fikser resten. :) Fiskerdigg linket et fint tilbud ovenfor.

 

Endringer jeg ville utført i oppsettet: bli kvitt SSD. i et "lavt" budsjett gaming PC så har du ikke behov for SSD. Velg den bort, og velg en 7200RPM HDD på 1TB eller 2TB (seagate og western digital er begge gode valg). SSD er en luksus, og det bidrar kun til at ting går litt kjappere. Med mindre du kun spiller spill som har masse loading, så er SSD litt meeeeh.

 

Ellers er resten av oppsettet ok (kabinett er smak og behag, opp til deg hva du syntes er tøft :)). Mye for pengene her.

 

i5-4460 + 770 vil holde i et par år fremover med tanke på spilling. Uten å vite akkurat hvilke typer spill du spiller så kan jeg ikke uttale meg veldig spesifikt. Men generelt burde denne kombinasjonen kunne kjøre de fleste spill på medium/high på tilfredsstillende FPS i de fleste spillene de neste 3-4 årene.

Signerer på dette med hdd, det er et lurt valg. Jeg har kun 250gb disk på den stasjonære min, men jeg lagrer ingenting utenom spill.

 

Med en sånn maskin vil du jo kunne spille hva som helst uten problemer, føler at det er litt snevert å kjøpe maskin utifra 1-2 spill. Men det er jo min mening igjen.

 

Evt. kan du bytte ut disken som er der med en mx100 256gb disk, og du er fortsatt under 9000,- :)

Lenke til kommentar

 

Hvorfor bruke 500 kroner på en ny skjerm når han bare kan skru ned innstillingene til 720p i spillet han spiller? Det gir jo ingen mening. Det går an å skru ned skjermoppløsningen på fullhd skjermer og, ser ikke vitsen med at han skal bruke flere hundre kroner på noe han allerede kan gjøre med ustyret han har, virker jo helt bakvendt. Ellers er det noe annet du mener?

 

De har tilbud på nettopp den jeg linka forøvrig, og det er 3 års innsendingsgaranti med no questions asked. Det er et bra tilbud, uansett hvordan du vrir og vender på det, og du vil være svært fornøyd i mange år.

 

 

Jeg trodde jeg hadde de fleste med meg på dette, men ser ikke bort fra at det er mulig jeg er litt merkelig på det området. Jeg skal ha 1:1 pixelmapping på skjermen når jeg spiller. Å sende 720p til en FullHD skjerm du har 0,5-1m fra øynene ser grusomt ut i mine øyne, og er helt uaktuelt. Det ser ut som om alt er litt ute av fokus, og alt av kontrast blir kastet ut av vinduet. Det blir annerledes å sende 720p fra Playstation til TV'en som er flere meter unna, da legger man ikke merke til skaleringen like mye. Men altså, min preferanse på pc spilling er å gå ned på detaljer, draw distance, skygger, anti aliasing, kort sagt alt untatt oppløsning. Da beholder man bildet så "crispt" som mulig. Å spille FPS spill på en skjerm med skalert bilde blir jo helt høl i huet da kontrastene blir helt ødelagt. Men det er altså min mening, derfor jeg anbefaler en "oppgradering" til 500,- som gir ca. 20% forbedret ytelse.

 

Når det gjelder PC til trådstarter så syns jeg han befinner seg i et kjipt ødeland. Man kan gjøre så godt man kan med 5000,- eller 10 000,- Men midt i mellom blir det bare hverken fugl eller fisk av. Komplett sine konfigurer-bare ferdigbygde PC'er er søppel i utgangspunktet. De kommer pre-konfigurert med de komponentene Komplett tjener mest på, fremfor å gi best valuta for kjøpere. Dette er bare noe man må være klar over. Om trådstarter skal ha PC'en i 5 år fremover så vil jeg si at PSU blir svært viktig, og en 80+ Gold sertifisering er minstekrav. Å anbefale snurredisk er også et bomskudd, minimum 240GB SSD, helst rundt 500GB. Lagringsdisker på 4TB får man i ekstern versjon med usb3.0 for 990Kr på Elkjøp rett som det er.

Lenke til kommentar

 

 

Hvorfor bruke 500 kroner på en ny skjerm når han bare kan skru ned innstillingene til 720p i spillet han spiller? Det gir jo ingen mening. Det går an å skru ned skjermoppløsningen på fullhd skjermer og, ser ikke vitsen med at han skal bruke flere hundre kroner på noe han allerede kan gjøre med ustyret han har, virker jo helt bakvendt. Ellers er det noe annet du mener?

 

De har tilbud på nettopp den jeg linka forøvrig, og det er 3 års innsendingsgaranti med no questions asked. Det er et bra tilbud, uansett hvordan du vrir og vender på det, og du vil være svært fornøyd i mange år.

 

 

Jeg trodde jeg hadde de fleste med meg på dette, men ser ikke bort fra at det er mulig jeg er litt merkelig på det området. Jeg skal ha 1:1 pixelmapping på skjermen når jeg spiller. Å sende 720p til en FullHD skjerm du har 0,5-1m fra øynene ser grusomt ut i mine øyne, og er helt uaktuelt. Det ser ut som om alt er litt ute av fokus, og alt av kontrast blir kastet ut av vinduet. Det blir annerledes å sende 720p fra Playstation til TV'en som er flere meter unna, da legger man ikke merke til skaleringen like mye. Men altså, min preferanse på pc spilling er å gå ned på detaljer, draw distance, skygger, anti aliasing, kort sagt alt untatt oppløsning. Da beholder man bildet så "crispt" som mulig. Å spille FPS spill på en skjerm med skalert bilde blir jo helt høl i huet da kontrastene blir helt ødelagt. Men det er altså min mening, derfor jeg anbefaler en "oppgradering" til 500,- som gir ca. 20% forbedret ytelse.

 

Når det gjelder PC til trådstarter så syns jeg han befinner seg i et kjipt ødeland. Man kan gjøre så godt man kan med 5000,- eller 10 000,- Men midt i mellom blir det bare hverken fugl eller fisk av. Komplett sine konfigurer-bare ferdigbygde PC'er er søppel i utgangspunktet. De kommer pre-konfigurert med de komponentene Komplett tjener mest på, fremfor å gi best valuta for kjøpere. Dette er bare noe man må være klar over. Om trådstarter skal ha PC'en i 5 år fremover så vil jeg si at PSU blir svært viktig, og en 80+ Gold sertifisering er minstekrav. Å anbefale snurredisk er også et bomskudd, minimum 240GB SSD, helst rundt 500GB. Lagringsdisker på 4TB får man i ekstern versjon med usb3.0 for 990Kr på Elkjøp rett som det er.

 

Fair enough det med skjermen, har ikke vært borti det problemet, men skjønner hva du mener :)

 

Er forøvrig enig hva gjelder strømforsyning og slikt, men det er også det vakre med en 3-års innsendingsgaranti. Om noe ikke funker så sender man skiten inn, og får nytt. Det er selvfølgelig tidsbruk involvert, men han vil jo ikke bygge selv, og da er vel fiksing selv ganske utelukket vil jeg tro. Og da vil han jo uansett måtte benytte seg av en evt. garanti.

 

En crucial mx100 med 256gb er et godt kjøp om dagen, hvis du faktisk kan bruke opptil 9000 så får du mer for dette. Men det blir jo til syvende og sist opp til trådstarter hvor mye han vil bruke på dette her, jeg har ihvertfall ikke noe problem med min 250gb ssd, det holder i massevis. Jeg tenkte hvis han evt. ville spare noen kroner uten å redusere spillytelse så kan snurredisk være et greit alternativ.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-329093

Bare en kommentar som kanskje ikke er så hjelpsom når det gjelder konkret valg av PC... Jeg ser at enkelte råder trådstarter til å bruke så mye som mulig på PC nå, fordi man argumenterer med at hvis han bruker mindre utsettes bare kostnaden. Vel, med litt kunnskaper om økonomi så forstår man raskt at penger mister verdien etter hvert som tiden går på grunn av inflasjon, samtidig som man vet at datamaskiner faller i pris etter hvert som tiden går, så jeg vil faktisk argumentere for at det er billigere å bruke mindre på PC nå og utsette kostnadene med oppgradering til senere. Bare min mening, håper den hjelper trådstarter i valget.

Lenke til kommentar

Hei,

Takker for gode innlegg.. jeg synes det komplett forslaget som ble linket over her virket veldig bra.. hovedforskjellen var en cpu som ikke kunne klokkes mot et bedre grafikkkort? hva synes dere andre om det tilbudet? Jeg hadde håpet at man kunne kjøpe en god og stabil gaming pc til 6000-8000kr som var god for 4-5år med gaming. Jeg er ikke avhengig av å ha siste skrik for å si det slik, så lenge det jeg kjøper er kvalitet som vil vare en stund.

 

Flere som lurte på hva jeg satt på idag, det er nok for dere en lattis pakke! :)

 

Windows 7 Ultimate 64bit

Intel Core 2 Quad CPU Q8200 2.33Ghz

ATI Radeon HD 4800 Series

6144Mb Ram

Dell xps430 heter serien, noe modifisert.

Det var et brukbart grafikkort for en gamer på budsjett på det tidspunktet ble jeg fortalt.

 

Jeg har ikke blitt så mye klokere, men har fått linket et konkret tilbud som virket ok da.

Noen som hadde orket å lage et oppsett fra f.eks komplett eller lignende for en gamer på budsjett hvor du får mest for penga, når du ser på specsa på min pc så er det meste en upgrade.

 

Av ren nysgjerrighet.. noe på min eksisterende pc som tåler dagens lys?

Lenke til kommentar

Maskinen din er slett ikke så ille som jeg fryktet, jeg skjønner godt at noen kan klare seg med en sånn i 4år. Overklokk prosessoren og bytt skjermkort så holder den deg 2 år til den. Men nå er jo ikke det aktuelt. :)

 

Kompletts i30 - Crazy Edition slik den står er en grusomt dårlig bygd maskin, den har et kjempeflott skjermkort. Resten, så og si alt resten, er søppel..

 

Smør deg med litt tålmodighet..

 

Forresten så glemte jeg å spør; Har du vurdert Onlive? Det fungerer slik at spillene kjøres på servere eksternt, så streames bildet til deg. Det blir jo noe forsinkelse fra kontrollerene dine så FPS spill er bare å glemme, men ellers har de flere krevende spill titler som du faktisk kan spille på et android nettbrett, og ihvertfall PC'en din. Gratis første uken man prøver, deretter 8USD i måneden tror jeg, ca. en 50 lapp altså. Kanskje en nødløsning til du har spart opp til en ordentlig maskin?

Endret av Joey1313
Lenke til kommentar

Hei igjen,

Takk det er nettopp sånt jeg trenger å vite.. Men jeg skjønner at hva man legger i bra og dårlig er veldig individuelt.

 

Jeg har vært godt fornøyd med pc`n jeg kjøpte sist jeg.

Jeg er glad i MMO og strategispill først og fremst.

 

Starwars mmo kunne jeg bare glemme siden det spillet ble for tungt for maskinen min, jeg får heller ikke glede av spill som Rome total war serien da slagene dreper pc`n min.

 

Utover det spiller jeg litt starcraft2 og lignende spill, men jeg ønsker å være klar for morgendagens mmo spill og nye strategispill som eventuelt måtte komme.

Endret av morobakskjermen
Lenke til kommentar

Oi oi oi, joey joey joey........Her var det absolutt mye å ta tak i. Hvor skal jeg begynne? La meg begynne med en utfordring:

 

FInn en NY FERDIG BYGD pc som selges her i NORGE med følgende specs:

 

600w (+-50w, 80+ gold) + i5-4xxx + gtx 770 (eventuelt 280x) + 250 GB SSD (+-10gb) + operativsystem + 8GB RAM til en pris under 9000 kr.

 

Du klarte ikke denne utfordringen? Nei? Tenkte meg det...............

 

Jeg foreslår at du (joey) leser trådstarter sine poster en gang til. Husk å få med deg at kriteriene er en "budget" gaming pc som er FERDIG BYGD, til maks 9000 kr. Trådstarter nevner også i post 16 at han i utgangspunktet var på utkikk etter en pc mellom 6000-8000 kr.

 

EXTREME EDITION HARDMODE CHALLENGE FOR JOEY:

 

Fullfør utfordringen jeg beskrev ovenfor, men denne gangen skal prisen være mellom 6000-8000... hahhaa :)

 

SSD: DU sier at minimum er 250gb, helst 500gb? Kan du forklare dette? Hvorfor i all verden MÅ MAN HA SSD for gaming? SSD loader spill og programvarer litt raskere, men det påvirker ikke selve grafikk+FPS i spill i noen nevneverdig grad. SÅ forklar, hvorfor MÅ MAN BRUKE så mye penger på en SSD? Som jeg nevnte, SSD er en luksus og når man kjøper en "billig" gaming PC må NOE kuttes vekk. Jeg mener SSD er det beste å kutte vekk for å spare på penger. Dersom budsjettet var større, så hadde jeg absolutt anbefalt SSD. Men ikke i dette tilfellet.

 

Snakker om bomskudd å anbefale en SSD med 250gb-500gb for en "budget" gaming maskin. Eller hva, joey? ;)

 

PSU: Forvørig gjelder det samme her. En god kvalitets PSU er viktig i en maskin, men dette kan skjæres vekk for å spare penger. En bronze PSU er strengt tatt mer enn nok.

 

Angående ekstern HDD med 4TB til 990 kr fra elkjøp...Jeg var på hjemmesiden deres, og den billigste er 1200, og da må man kjøpe fra nettbutikken deres. Den billigste i butikk er kr 1500...Hvilken elkjøp handler du fra? :)

 

Og tror du faktisk at man finner en NY FERDIG BYGD pc som inkluderer dette på toppen av en god CPU+GPU til under 9000 kr?

 

Et oppfølgingsspørsmål til joey:

 

Hva gir deg best ytelse (grafikk+ FPS) av følgende to valg, grunnet begrenset budsjett kan du nok ikke få både i pose og sekk :) :

 

i5-4xxx+770 (280x) + vanlig HDD + vanlig bronze PSU

ELLER

i5-4xxxx+750ti (260x) + gold PSU+250gb SSD

 

Vel??????

 

Angående komplett: Du sier at komplett sine konfigurerbare maskiner er "søppel". Dette er vel strengt tatt å ta i litt, eller hva? Hvilke andre alternativer mener du er bedre med tanke på ferdig bygde PCer enn "komplett"-maskinene? Vel? Når komplett kjører sine "superweekend" eller "søndagskupp" så får man faktisk VELDIG mye for pengene på maskinen som det gis tilbud på.

 

Tok en sammenligning hos prisguiden her om dagen da de kjørte tilbud på sin "komplett gamer premium - gtx770 edition" som da kostet 10 000 kr (standard pris er 11 999). Selvbygd sparte man kanskje 300-400 kr i forhold til det tilbudet.

 

Så nei, "helt søppel" er det nok ikke. Dersom du har en nettbutikk som tilbyr bedre ferdig bygde maskiner m/konfigurerbare innstillinger, del det gjerne med oss. :)

 

Til trådstarter:

 

Den PCen som er linket til er faktisk ganske bra. Den er ikke bare "ok". Det er snakk om i5+770 her. FOr kun 8500 kr, er det faktisk ganske bra for en ferdig bygd maskin. Den eneste måten du kan få en bedre pris7ytelse, er hvis du bygger selv.

 

Avhengig av type spill du spiller, så vil en i5-4xxx+770 dra de fleste spill på hihg/max på 50-60FPS uten store problemer. Må nok sette ned grafikk til medium/high etter 2-3 år. Men med det oppsettet kan du fint spille spill de neste 5 årene (igjen, avhengig av type spill...jeg estimerte 3-4 år i min første post, men da tok jeg i bektraktning triple A titler som watch dogs etc).

Lenke til kommentar

Maskinen din er slett ikke så ille som jeg fryktet, jeg skjønner godt at noen kan klare seg med en sånn i 4år. Overklokk prosessoren og bytt skjermkort så holder den deg 2 år til den. Men nå er jo ikke det aktuelt. :)

 

Kompletts i30 - Crazy Edition slik den står er en grusomt dårlig bygd maskin, den har et kjempeflott skjermkort. Resten, så og si alt resten, er søppel..

 

Smør deg med litt tålmodighet..

 

Forresten så glemte jeg å spør; Har du vurdert Onlive? Det fungerer slik at spillene kjøres på servere eksternt, så streames bildet til deg. Det blir jo noe forsinkelse fra kontrollerene dine så FPS spill er bare å glemme, men ellers har de flere krevende spill titler som du faktisk kan spille på et android nettbrett, og ihvertfall PC'en din. Gratis første uken man prøver, deretter 8USD i måneden tror jeg, ca. en 50 lapp altså. Kanskje en nødløsning til du har spart opp til en ordentlig maskin?

 

Igjen, så kommer joey med en kommentar uten forklaring. Forklar oss hvorfor resten av komponentene er "søppel" ? Søppel i forhold til hva da? Husk at dette er snakk om komponenter som skal være innenfor et relativt lavt budsjett. Naturligvis kan du f.eks ikke sammenligne og si:

 

i5-4460 er søppel i forhold til i7-4790. Dette er selvfølgelig korrekt fordi de IKKE ER I SAMME PRISKLASSE. Lol.

 

TIl trådstarter: Komponentene i maskinen som er linket er nok ikke "søppel". Med mindre du sammenligner med "siste skrik". Og du skrev selv at du ikke var på utkikk etter det beste av det beste. For prisklassen og budsjettet du har lagt deg på, må du nok nøye deg med komponenter med den ytelsen. De er faktisk ganske bra, med tanke på pris.

 

Det er klart at Joey her har misforstått noe, og begynt å sammenligne mot komponentenr som er i en helt annen prisklasse.

Endret av mk1337
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...