Gå til innhold

Hovedkortet lyser, men pc`n nekter å starte!


blunk

Anbefalte innlegg

ja, pwr-switch, restart-switch osv er kobla rett.. først så funka det, så installerte jeg winxp, så bytte jeg skjermkort, så var skjermkortet fucka, så satte jeg i det gamle, så ville den plutselig ikke starte opp.. men det som kan ha noe med saken å gjøre er at når jeg satt i det nye skjermkortet, restarta jeg 20 ganger kanskje, fordi kortet klikka på forskjellige tidspunkt under oppstarten, plutselig starta den ikke lenger, og da bytta jeg skjermkort.. nå nekter den å starte!!

 

 

hEEELp!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Poster hket?? , hva slags sk og hk har du??

 

Kjekt å vite litt sånn før man uttaler seg! :)

Kanskje du skal prøve å resette cmos??

Flytte den lille pin fra 2-3 til 1-2 e.l

og kanskje også ta ut batteriet?

Prøv å ta det ut og sett det ordentlig inn igjen, har hjulpet for meg mange ganger!!

Satt i ett nettverkskort, pcen nekter å starte..

Tar det ut og inn! PCen starter :D

 

Bare prøv :wink:

Lenke til kommentar

jeg har det samme problemet. LED'en på hk'et lyser. Men jg får ikke startet. Da problemet oppstod, starta pc'en flere minutter etter jeg hadde trykka på powerknappen. Nå vil den ikke starte i det hele tatt. De fleste som har svart på posten min, tror det er hk'et som er problemet og har streika - mest sannsynlig pga statisk elektrisitet. Kan hende det samme har skjedd deg når du "fikla" med skjermkortet.

 

Så nå må jeg bestille nytt hk. Abit IS7-E, here I come! :D

(skal bare først låne en psu av en kamerat for å være helt sikker på at det faktisk er hk'et som er defekt, og ikke psu'en)

 

Dare_devil: Så fint at du fikk fiksa problemet ditt. Jeg sliter ennå :cry:

 

 

---

ridgea

Lenke til kommentar
Har også hatt samme problem og det viste seg å være psuen som hadde tatt kvelden. Mål med et multimeter og sjekk om det er noe spenning på de førskjellige kablene. Det var nettverks dioden som lyste på mitt hovedkort.

 

:yes: :yes: :yes:

 

Plutselig etter flytting av maskinvare over til nytt kabinett hadde jeg og samme problem. Sendte inn HK og PSU til reparasjon, fikk ny PSU tilbake og samme hovedkort. Da fungerte det :)

 

Så se om dere kan få lånt en PSU eller noe av noen og test om det skjer noe da

Lenke til kommentar

Ikke for å gjøre dette til en "og min historie er"-tråd, men kan ikke dy meg ;)

 

Jeg har opplevd to tilfeller av defekt PSU som jeg kan huske i detalj:

 

1. Feilsøkte pcen til en kamerat av meg som plutselig ikke ville starte. Etter å ha kobla fra alt bortsett fra cpu+skjermkort+ram, og testet disse med andre deler, la jeg plutselig merke til at pcen fungerte fint helt til man satte i tastaturet - da hang den seg. Testet med annet tastatur, neida den henger seg. Bestilte nytt hovedkort, samme feil. Byttet psu - alt ok. (PII system)

 

2. Feillsøkte en pc til en annen kamerat som nettopp hadde kjøpt nytt hovedkort, skjermkortet viste bare grøt på skjermen (helt fra bios). Etter å ha strippa pcen og bytta cpu/minne med mitt fikk jeg fremdeles bare grøt. Skjermkortet fungerte fint på en annen pc. Et annet skjermkort fungerte fint på det nye hovedkortet. Var det hovedkortet? Var det skjermkortet? Bytta psuen med en gammal 250W, alt ok. (socket A system)

 

Så ikke undervurder en sleip psu ;)

Lenke til kommentar

Jeg har en lignende episode fra en PC jeg satte opp som kontormaskin for mine foreldre. Hadde et AGP SK med 8 MB RAM av ukjent merke som funket fint på en gammel maskin som jeg fikk av en venninne. Satte det inn i den "nye" kontor-pc'n og den bootet normalt, men ca 2 sek etter at WinXP var oppe, skiftet den til svart-hvitt med bare enkelte ikoner i farge. Prøvde samme PC med et TNT2 og et gammelt Dynamite 128, og begge funket fint. Flyttet sv-hv-kortet over i den gamle maskinen og gjore en clean install av WinXP fra samme CD, og det funket fint. Byttet kortene om igjen, samme som før. Har til dags dato ingen som helst formening om hva det var som foregikk. Har bare avfunnet meg med det. :shrug:

Lenke til kommentar

Har noen av de samme problemene som beskrevet ovenfor. Men i mitt tilfelle ser det ut til at det er prossesoren som er synderen. Hovedkort

MSI K7N2 DELTA-L og CPU AMD Barton 2500. Det lyser på hovedkortet og vifter går men den booter ikke opp. Kommer ikke til Bios heller! Når jeg bytter til min gamle CPU xp2000 fyrer den med en gang! Kan det være at jeg har fått en død CPU fra Komplett!??

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...