Gå til innhold

Hjelp til ny TV i nytt hjem - 40" til 47" for casual bruk (vedlagt plantegning) - editert


Anbefalte innlegg

Hei og på forhånd tusen takk for hjelp!

 

I forbindelse med at leiekontrakt er byttet ut med boliglån, er jeg i prosess med å bytte ut den trofaste gamle 32" Thompson jeg har hatt siden 2010.

 

Jeg sikter meg hovedsakelig inn mot prisklassen budsjett/mellomklasse, men er svært i tvil om hvilken TV-jeg skal, eller bør, ha. Jeg har hatt diskusjoner med fruen, og kompromisset er at TV-en må passe TV-benken vår. Ellers har jeg frie tøyler... Estetikk er også relativt viktig.

 

Størrelse, pris og bruk:

  • Tommer: 40" til 47" er hva jeg forestiller meg. Se mer om hvilke tanker jeg har under.
  • Prisklasse: "Maksimalt" 10 000, men ligger ikke helt fast heller
  • Bruk: I det vesentlige TV- og filmtitting. Sniker relativt ofte inn fotball (og er kresen på skarpe bilder når det gjelder ballspill).

 

Spesifikasjoner:

  • LED.
  • 2x HDMI, men bør ha 3x.
  • Smart TV er et pluss, men ikke et krav. Jeg har AppleTV (se under vedr. datamaskiner), men det er ikke et must for meg å beholde denne. Ser fotball via TV2 Sumo, så en Smart TV som fikser Sumo, Netflix og Spotify sømløst er gull i mine ører. Men altså ingen nødvendighet (nytte/kost).
  • ha dreibar sokkel (se plantegning under).
  • Jeg har ikke prøvd 3D-TV og tror ikke at jeg trenger dette. Men om 3D-produkter er noe som blir pushet ut i større grad i den senere fremtid, så er dette noe jeg nok må ha... Jeg har et langtidsperspektiv for TV pt.

Kildesignal:

Kabel.

 

Tilkoblingsmuligheter:

Har PS3 og AppleTV (datamaskiner dekket inn her, intet avansert bruk - men er likevel kun iPhone og Mac's her i gården), samt dekoder. Vurderer ekstern lyd, men ser helst at TV-en fikser det meste på denne fronten.

 

Identifserte alternativer pt.

Jeg har sett meg ut et par alternativer, alle Samsung.

  • Jeg har forøvrig ikke peil på TV og føler meg ganske utdatert på alle de nye funksjonene som har kommet.

Jeg ønsker som nevnt å investere for fremtiden, men jeg vet ikke hvor mye jeg faktisk trenger. Eksempelvis, er den dyreste Samsungen her et "casual" alternativ, eller er den mer som en toppmodell?

 

Plantegning og ytterligere om løsning:

Jeg har lagt til en plantegning med ca-mål for avstand mellom TV og sofa. Som man ser, sitter vi relativt langt unna, samt dreid mot høyre. I tillegg må god-stolen til venstre kunne nås. Derfor er det et must-have at TV-sokkelen er dreibar. Dette synes jeg er fryktelig kjedelig, etter som de virkellig freshe TV-ene synes å ha fast sokkel.

 

Jeg vurderer ikke veggstativ pt., ettersom veggen er en lettvegg som jeg ikke stoler 100% på (gammel og trolig litt porøs). Fruen syns forøvig ikke noe om vegg-feste, heller...).

 

Jeg tror ikke en TV på større enn 47" vil gjøre seg bra i stuen, da den trolig vil bli for dominerende i forhold til forutsetningene jeg har (TV-benken). Mulig jeg tar feil her, så derfor får dere vite at TV-benken er av typen IKEA Liatorp, se: http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/80116600/. IKEA sier selv at 50" makser benken ut, så jeg tror ikke jeg er helt på bærtur.

 

Størrelse på TV

Jeg er i stuss på valg av tommer av hensyn til to momenter

  • Godstolen er 2 meter unna, mens kosekroken er opp mot 3-3,5-4 meter (her ser vi film, mens jeg ser fotball (ofte) og spiller (veldig sjelden) PS3 fra godstolen). Jeg er redd for at 40" blir for lite for film og at 46" blir for stort for godstolen.
  • Estetikk - jeg føler at 46" vil bli veldig dominerende på en 1,5 m lang benk som ruver ca 40cm over gulvet. Nå har jeg levd med 32" i en årrekke, og synes alt større enn dette er stort!

 

Plantegning:

Skjermbilde_2014_04_05_kl_19_49_12.png
Endret av CYA
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Elkjøp har åpent kjøp...benytt deg av det for å se tv'en "på plass" Jeg var og en 32 tommer fan, men da jeg fikk 42 tommeren inn i stuen og på den lave benken så syntes jeg de gikk altså... men man er jo forskjellige så kan jo hende du ikke kommer til å like det på samme måte som meg, dermed foreslår jeg rett og slett at du plukker opp en av elkjøp sine tv'er og gjør det på den måten

 

denne posten kan plutselig bli redigert da jeg skummet gjennom innlegget ditt rimelig fort.

 

yupp hadde følelsen av at den kom til å bli det.

 

Jeg hadde gått for en av disse to av alternativene du har gitt, jeg er ikke sikker på vendbarheten på disse though..kanskje droppe innom din lokale elkjøp og titte på det ?

 

 

http://www.elkjop.no/product/tv-lyd-og-bilde/tv/UE40F6755XXE/samsung-40-3d-smart-led-tv-ue40f6755

 

https://www.komplett.no/samsung-46-3d-led-smart-tv-ue46f6505/777081#!tab:reviews

Endret av technicality
Lenke til kommentar

Gratulerer med boliglån :)

 

Tips:

En ny TV virker enormt stor i det øyeblikket den klekkes ut av isoporen/pappen men den "krymper" etter hvert som dagene og ukene går.... når den passerer 6-12 mnd er den så liten at dere lurer egentlig litt på hvorfor dere ikke kjøpte større.

 

Konklusjon: Gå for en 55"!!

 

En Philips 55" 3D TV selges nå over alt for 5995 kr... den er god nok for de fleste.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...