Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Import av Veteran biler


Anbefalte innlegg

Dersom du importerer veteran biler kan det lønne seg? Vet at det ikke er så særlig mye avgifter på vetaran biler ved import, men man betaler vel fortsatt 25% merverdi avgift, med mindre du har et selskap du importerer den til ettersom man da kan fraskrive seg mva slik jeg forstår det men jeg er ikke 100% sikker.

 

Hva betaler man f.eks for shipping til Norge fra nord-amerika?

 

Denne bilen koster jo rundt 750.000 kroner i statene, og går for 1.250.000 kr her hjemme i Norge.

 

1967-ford-shelby-gt500-for-sale.jpg

Endret av GeneralUser
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Selskaper skal også betale moms på varer de selger, så man "slipper ikke unna" av den grunn. Moms må uansett være betalt for å få registrert bilen i Norge.

 

Les litt her: http://www.amcar.no/teknisk+infosenter/importguide/920/importskolen.html

 

Det er generellt overraskende enkelt å importere selv, det er bare litt man må sette seg inn i første gangen for at alt skal gå smidig. Har selv tatt inn 3 biler fra USA og 2 fra japan.

 

På spørsmålet om det kan lønne seg er det like selvfølgelig som med all annen handel. Om du får kjøpt en vare for mindre enn du kan selge den for vil det jo selvfølgelig være lønnsomt, om det ikke krever store mengder arbeid som gjør at det "ikke er verdt det" i dine øyne.

Lenke til kommentar

Det er mye tryggere om du betaler litt for en konsulent som finner bil for deg og fikser alt av papirarbeid, transport og sending til Norge. Du trenger ikke se på bilen personlig hvis du skal kjøpe bil i USA, da du kan bestille inspeksjon så andre proffe folk kan se på den for deg og ta mange bilder. Koster 150$ for en inspeksjon. Jeg anbefaller Louie, fra americanmotorsimport.no som kan hjelpe deg med import av bil fra USA. Min Corvette er på vei til Norge nå takket være han :)

Lenke til kommentar

De i statene så jeg på selv, men brukte fortsatt agent til å ordne alt av papirer og frakt der borte. I japan "må" man benytte agent for å få handlet på auksjon og avregistrert bilen for eksport.

 

I begge tilfeller fant jeg de på nettet først. Det bare passet godt med en tur til statene som ferie.

 

Du sier at det vil lønne seg. Husk bare at det ikke er noen garanti for at du får solgt den raskt, eller engang i nærheten av prisen du vil ha for den. Om du får kjøpt en slik en for 750.000 får alle andre gjort det også.

 

Om du ber om 1.mill for den, hvorfor skal ikke andre bare ringe et importselskap og spørre om de kan skaffe en lignende billigere? Bil i Norge er sjangsespill, så pass på at du faktisk har råd til å eie og lagre den en stund.

Endret av RunRookieRun
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...