Gå til innhold

hva er galt med maskinen min ?


Gjest Slettet-80wCWpIM

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-80wCWpIM

skal vi se -

p4 2,4b

apacer pc 2700 ddr

asus p4b533

WD 120gb

soundblaster live 5.1

100mbit nettverkskort

sony 52xcdrom

samsung 40x cd brenner

asus v8440 gf4 ti4400

---------------

 

symptomer - blåskjerm og atter blåskjerm.

 

hva har jeg testet - cpu og minne har blitt forsøkt byttet ut, men samme feil oppstår uansett, har prøvd med lydkortet i og med lydkortet ute, samme feil, har prøvd å bytte pci port til nettverkskortet, men alt til ingen nytt. så for å gjøre det helt klart, problemet er ikke cpu eller minne.

 

div blåskjermer - irq - page_fault - har forsåvidt opplevd de fleste varianter av blåskjermer nå.

jeg har søkt på hva disse kodene betyr, noen av de gikk ut på at det var noe med cpu, men jeg har byttet cpu med en annen som stod i en maskin som fungerer perfekt men jeg får fortsatt samme feil.

noen har gått ut på minneproblemer, men det er ikke problemer med minne.

 

noen ganger får jeg blåskjerm når jeg prøver å installerer windows xp (originalt ja) - noen ganger skjer det mens jeg spiller musikk, surfer på nett, ser film, spiller, så det går ikke å trekke noe konklusjon ut i fra det heller.

 

da står jeg egentlig igjen med følgende - enten er det harddisken, hovedkortet eller psu.

men hvis psu streiker så skal jeg vel ikke få tonnevis med forskjellige blåskjermer (f.eks den som går ut på at 2 pci kort "kolliderer", noe som er umulig fordi på det tidspunktet hadde jeg ingen pci kort i maskinen)

 

harddisken tviler jeg på at det er, den er ca 4 måneder gammel og jeg har kjørt alle testene til western digital uten noen rapporter om feil.

jeg har også prøvd å bruke den andre ide "tilkoblingen" samt en annen ide kabel.

 

den eneste grunnen til at jeg tror det kan være hovedkortet er pga et lite uhell jeg hadde når jeg satte i den nye harddisken.

alt var koblet til og strømmen var på da jeg (ikke spør hvordan, det bare ble slik ) av en eller annen grunn kom til å tenke på at jeg hadde glemt å koble lcd displayet til psuen, så jeg bare koblet det til mens maskinen startet opp, selvsagt sa det BZZZT og maskinen gikk av, men heldigvis var det bare til å starte opp igjen og alt så ut til å fungere.

(er ca 4 måneder siden, 2 måneder siden blåskjermene begynte å dukke opp, nå oftere og oftere)

 

jeg ser liksom ikke hva feilkilden kan være når cpu,minne og hdd skal fungere.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei, ikke sikkert dette hjelper, men det skader ihverfall ikke å prøve...

Først: Symptomene du beskriver kan tyde på lite kjøling til cpu, spesielt hvis du opplever at dette skjer fortere jo høyere belastning du gir den. Dette kan du greit sjekke i biosen, da nye asus hovedkort har overvåkning av cpu temp der.

Hvis temp virker normal, sjekk temperatur på HDD, har selv opplevd at en ustabil WD120SE disk gav meg akkurat samme symptomene.

Det kan også lønne seg og slå av alle integrerte komponenter i biosen, spesielt onboard sound, og onboard nettverk siden du tydeligvis har PCI kort til å ta seg av dette. (så slipper disse å dele IRQ), i samme tiden, slå av onboard usb for å frigi enda en IRQ.

 

Håper noe av dette hjelper, har slitt med endel blåskjermer selv opp igjenom tiden, så jeg vet hvor irriterende disse er.

På den lyse siden tror jeg du har helt rett i at det ikke er noen hardware feil (kanskje med unntak av HDD da), slik at det ikke koster noe å fikse opp i dette.

Lykke til :)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-80wCWpIM

nja, tror ikke det er pga dårlig kjøling til cpu, den ligger stabilt på 30hele tiden og rundt 40 på max load, har også prøvd stabilitets test hvor den skal opphetes, dette gikk uten problemer.

 

har skrudd av de integrerte komponentene.

det som er rart er at jeg får bluescreens som indikerer at noe f.eks er galt med cpu, men cpu fungerer 100%, har også forsøkt å bytte ut cpu men får samme feilmelding.

samme gjelder minnet.

noen ganger får jeg beskjed om at feilen ligger i ntfs.sys osv.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-80wCWpIM
Blåskjermer pleier veldig ofte å være Minne problemer. kan jo finne deg et minne teste prog ¨å finne ut av det.

 

først kjørte jeg memtest86 leeeeenge på de gamle minnebrikkene mine uten å få en eneste feil, så byttet jeg for å være helt sikker, får ingen feil på mine nye brikker heller.

har også prøvd å kjøre med kun 1 minnebrikke.

Lenke til kommentar

Kan ikke skjønne annet enn at det er hovedkortet ditt som har gått føyken på et eller annet vis... Du har gjort alt som anbefales for å teste feil på komponentene og da står du igjen med få alternativer. Prøv å test et annet hovedkort, men det fører til at du må installere windows på nytt igjen.

Lenke til kommentar

Når du får feil på masse perifere komponenter som du VET fungerer, så står hovedkortet som den sterkeste kandidaten til feilkilde. Alle enhetene kommuniserer tross alt gjennom hovedkortet, og hvis det da er skadet vil du kunne oppleve at data fra perifere komponenter blir korruptert = blåskjerm.

 

Den eneste måten å sjekke dette på er jo desverre å bytte hovedkortet, men det er jo desverre desidert den mest tidkrevende å bytte ut. Har du tilgang på et hovedkort fra en annen maskin som er kompatibel med din andre ahrdware, så anbefaler jeg sterkt at du gjør det.

 

(Det bedrer jo ikke saken at du hadde det uhellet med HK heller da ^_^ )Hovedkort er en av de få komponentene som gjerne kan fungere tilsynelatende etter det har fått seg en smell, men det er gjerne skadet. Har vært borti en del slike tilfeller gjennom mine år som freelance PC reperatør.

 

-Stigma

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-80wCWpIM

takk for svar, fryktet at det var hk med tanke på at det er den delen som for meg betyr mest trøbbel angående bytting.

har en dell maskin stående oppe som heldigvis har et asus p4 hk, skal få byttet hk iløpet av dagen.

men hvis jeg nå bytter kun hovedkort med maskinen oppe for å se om det er hovedkortet i maskinen min som er feilkilden, kan jeg få kompabilitets problemer når jeg setter hovedkortet tilbake i maskinen oppe ? vil ikke ende opp med å måtte formatere hddn som står i maskinen oppe.

Lenke til kommentar
...men hvis jeg nå bytter kun hovedkort med maskinen oppe for å se om det er hovedkortet i maskinen min som er feilkilden, kan jeg få kompabilitets problemer når jeg setter hovedkortet tilbake i maskinen oppe ?...

 

Nei, ikke ved midnre du bytter hovedkortene i maskinene, og så slår dem på. I så tilfelle vil du få masse problemer selvfølgelig, siden et byttet hovedkort som regel trenger en ny instalasjon av windows (eller whatever OS du bruker) for å fungere skikkelig.

 

Men hvis du tar hovedkort fra den andre masinen, tester det i problem-maskinen, og deretter setter det tilbake i den masinen det kom fra (uten å slå på strømmen på den maskinen i mellomtiden) så vil det oppføre seg som det gjorde før du flyttet det. Eneste som kan forandre seg er eventuelle BIOS instillinger som er automatiske, men disse skal resette tilbake til riktige verdier likevel.

 

-Stigma

Lenke til kommentar
Jeg tror også det kan være et varme problem.. De feilene du snakker om er ganske typiske for varm cpu..

Jeg har iallefall fått lignende feil mange ganger da jeg har klokket for mye.. men selvsagt: er du sikker på at det ikke er noe gale med kjølingen kan det jo være hovedkortet..

 

les ALLE innlegg før du gir svar :wink:

Lenke til kommentar

Dette var veldig kjent. Akkurat dette problemet hadde jeg lenge..

Det har vist seg nå i etterkant, (hadde det konstant lenge, så ble d mindre hyppig en stund) jeg hadde før en GeForce 2 MX pci kort i pc'en, bluescreen HELE tiden.. Byttet til et Geforce 2 agp, ble mye bedre, kunne kjøre lenge uten bluescreen. Men skjedde ennå. Så kjøpte jeg mitt 9600 pro kort, har ikke sett en eneste bluescreen siden. Test et nytt skjermkort, kan jo være som mitt problem. Enda en ting, sjekk hektene på cpu vifta, plagdes med det å jeg. De var for løse. Test annen cpu kjøler også, trenger ikke ha noe med cpu temp, kan være dårlig kontakt.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-80wCWpIM

jeg begynner å bli litt halveis usikker på hva som er feilkilden.

enten er det hk eller så er det cpu.

men kan problemer med cpu forårsake

irq bluescreen, paige_fault osv ?

 

problemer med varme er det ikke, cpu temp er for stabil.

samt at jeg har kjørt varme test.

men de eneste gangene jeg får noen problemer med cpu er når jeg bruker xp sp1, når jeg bruker xp uten sp1 så gir ikke cpu meg noen problemer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...