Gå til innhold

Hjelp til kjøp av lydutstyr til pc


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg syntes det er veldig gøy å legge ut filmer på youtube. Men jeg har ikke begynt å prate i dem ennå pga jeg har ikke så bra utstyr vil jeg tro.



Problemet mitt er at det er en "humming" / "buzzing" lyd når jeg spiller inn. Utrolig plagsom og den er der hele tiden. Jeg vet ikke hvordan jeg kan bli kvitt denne. (noen som vet hvordan man fjerner dette?)



Jeg vil også kjøpe en ny mikrofon og lydkort.



Jeg har sett på:



http://www.prisjakt....ct.php?p=141221



http://www.prisjakt....ct.php?p=540319



http://www.prisjakt....ct.php?p=386001




Lydkort har jeg ikke sett på, for jeg trenger sikkert noe spesielt for å koble inn de 2 første inn.



Jeg trenger hjelp med dette og det hadde vært utrolig snilt å hjelpe meg å lage en mikrofon pakke med alt jeg trenger osv. Jeg vil ikke opp i mange mange tusen kroner, men 2000-2500 er ingen problem.



Takk for alle svar!


Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei,
Du har plukket ut 3 ganske forskjellige mikrofoner der:

  • Røde Podcaster - er en USB-mic. Lyden digitaliseres inne i micen, så du trenger ikke noe lydkort i det hele tatt.
  • Shure Classic 55 - er en analog, dynamisk mic godt egnet for sang / tale. Du behøver et lydkort for å bruke denne mot en PC. OBS: du betaler nok noe extra for den retro-looken.
  • Røde NT-1A - er en analog, kondensator studio-mic. Du behøver et lydkort som kan gi ut spenning på 24V eller 48V (phantom-power) for å bruke denne mot en PC. Denne micen leverer langt bedre lyd enn de 2 andre, men er kanskje litt vanskeligere å bruke.

 

For å gjøre opptak av ren tale til en video er det sikkert mer enn godt nok med en Podcaster, som vil være den enkleste løsningen.

En Shure Classic 55 er også grei nok om du ser bort fra prisen. Du vil, som sagt, behøve et enkelt lydkort til denne.

En Røde NT-1A vil være å skyte spurv med kanon. Du har langt fra behov for den lydkvaliteten. En slik mic krever også et lydkort av tilsvarende kvalitet for å ha noen hensikt.

 

Når du sier at det er en 'humming' ved de opptakene du gjør nå, hvilket utstyr bruker du da, og hvilken frekvens har 'hummingen' ?

  • mikrofon ?
  • lydkort ?
  • frekvens ?

Ikke så lett å gi noe tips uten å vite dette. Men generelt sett, er 'humming' et tegn på begrenset kvalitet, eller et uskjermet data-miljø.

 

____

GAu

Lenke til kommentar

Hei. Jeg skal bruke mikrofonen til opptak til youtube og til streaming. Ønsker bare å ha en veldig bra mic som jeg kan ha mange år fremover. Og er det mulig å bruke slike på skype?

 

tenkte også å bruke den med lydkortet http://www.sound1.com/portal/asp/produktdetalj1.asp?Produkt_ID=3719

 

Akkurat nå bruker jeg at Qpad QH-85. Altså et helt ok gaming headsett. Bruker noe innebygget greier som er på hovedkortet (altså noe crap)

Lenke til kommentar

Hei igjen,

Du sier ingenting om hva du ønsker å ta opp, men for tale vil alle de 3 micene være mer enn gode nok. For opptak av andre kilder: sjekk ting som: frekvensområde (sammenlignet med kilden), dynamikkområde og max lydtrykk.

 

NB: Podcasteren er en USB-mic. Den har ikke bruk for noe lydkort i det hele tatt.

Vær klar over at Shure har mange andre gode micer enn den ganske overprisede Classic 55. Sjekk f.ex: SM-58 og -57 eller kanskje noe i PG-serien (enda rimeligere).

 

Bruk til Skype eller streaming er ikke noe som avgjøres av selve micen, men av lydkortet du velger. Du vil ha bruk for noe med liten forsinkelse, slik at det ikke blir synkroniseringsproblem mellom lyd-utgang og -inngang (ofte kalt 'loop-through').

 

Line 6 Podstudio lydkortet du linker til, funker sikkert bra til de fleste dynamiske micer, men sjekk om det har innganger med phantom power. Det trenger du om du vil bruke en kondensator mic, à la Røde NT-1A.

 

Podstudio har egentlig sin styrke ved opptak av elektrisk gitar, når alle de innebygde forsterkersimuleringene kommer til sin rett. Jeg har aldri prøvd det, det kanskje er OK til ditt bruk også.

 

Dersom du tenker på innkjøp av en Røde NT-1A ville jeg nok ha vurdert et annet lydkort med bedre forforsterkere (preamps) som yter rettferdighet til micens glimrende lydkvalitet og lave egenstøy, f.ex. noe fra Focusrite eller Steinberg. Den setter nok også større krav til kvaliteten på opptaksrommet (studio-mic), med tanke på lydisolering og bakgrunnsstøy.

 

____

GAu

Lenke til kommentar

Hei igjen,

 

Jeg fraråder gjerne et slikt kjøp: For kun opptak av tale-vokal har du ikke behov for en så avansert mic som Røde NT-1A. Dette er en studio, stormembran, kondensatormikrofon. Det er risiko for å komme bort i problemer (og kostnader) som du ikke har tenkt på, f.ex:

  • Micen vil plukke opp alskens uønsket lyd fra omgivelsene (tastatur-klapring, mus- / joystick-håndtering, PC-lyder, annen bakgrunnsstøy)
  • For å minimalisere rom-støy monteres ofte micen inne i et halvsirkelformet refleksjonsfilter.
  • For å minimalisere håndteringsstøy monteres ofte micen i et strikk-oppheng
  • Micen bør brukes med et pop-filter for å dempe konsonanter fra vokalen.
  • Du trenger et lydkort som kan gi phantom power (24 / 48 Vdc) til micen.

Anbefaler heller en god dynamisk mikrofon, gjerne Shure, AKG, Sennheiser ...etc, f.ex:

  • Shure SM58 / SM57
  • AKG D5
  • Sennheiser e835 / e835s / e845

Eller den Røde Podcasteren du nevnte innledningsvis

 

Skulle gode råd allikevel prelle av, så vil jeg tro at en Røde NT-1A trives best med et lydkort som har veldig støysvake inngangsforsterkere (mic-preamps) ettersom micen sjøl er veldig støysvak (verdens stilleste ?). I tillegg er det selvfølgelig å anbefale at inngangene har stor dynamikk og mulighet for stor forsterkning (gain).

Jeg mener dette burde peke på externe lydkort fra f.ex. Focusrite eller Steinberg, men andre kvalitetsprodukter finnes nok også. Bruk av interne lydkort bør utelukkes til en så stille mic.

Sjekk nettsider som:

Let etter produkter som tilfredsstiller dine krav til antall kanaler, bus-løsning og programvare.

 

Ta kontakt med ei lokal musikksjappe for dagsaktuelle priser, gode råd og eventuelle tilbud. Ofte finnes det tilbudspakker, som kan inneholde mye av det du trenger (mic, kabel, stativ, filter, lydkort, programvare.)

 

____

GAu

Lenke til kommentar

Hei, jeg skal ta opp min egen stemme når jeg spiller spill og kommenterer. Jeg liker ikke hvordan miccen på headsettet mitt er, høres ut som jeg er tett i nesa om du forstår hva jeg mener :)

 

Hei at du høre deg selv som med en tett nese er helt normalt, du hører deg ikke selv godt.

angående microfon anbefaler jeg " Shure " har brukt den selv i årevis som musiker.

 

lykke til

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...