Gå til innhold

Cooler Master V650S defekt?


Anbefalte innlegg

Hei PSU-folk!

Jeg har i januar kjøpt meg men ny maskin som jeg selv har bygd i Mini ITX-format og valget falt på Cooler Master V650S pga fysisk størrelse (maks 16cm lengde) og stillegående vifte. Den var fin og stabil ca den første måneden, men nå i det siste har den blitt kranglete... svært så kranglete. Jeg kjører både Windows og OS X på separate SSD'er og dual booter ettersom hva jeg holder på med på PCen. Dette har skjedd over tid (nyeste hendelser nedover):

- Det hele begynte med at når jeg velger "Slå av" i OS X så slår maskinen seg av, men etter et par sekunder så slår den seg på igjen. Dette skjedde ikke når jeg avsluttet fra Windows.

- Plutselige ufrivillig klikk-lyd fra PSU og maskinen slår seg av, og deretter slår seg på igjen etter noen sekunder. Kun Windows (og gjerne litt last på maskinen).

- Et par frysninger i OS X i løpet av to måneder. Den ene disken min "mates ut" omtrent hver gang jeg har brukt maskinen en liten stund den siste uken.

- Senest i dag morrest slo maskinen seg på helt av seg selv i det jeg skulle dra på jobb. Jeg tenkte ikke stort over det når jeg var på vei ut av døren, men når jeg var tilbake fra jobb regnet jeg med at maskinen sto i dvalemodus. Neida, maskinen er helt avslått. Når jeg trykker på på-knappen på kabinettet skjer det ingenting. Selv ikke etter å ha holdt inne knappen i 8-10 sekunder og prøver på nytt. Tar ut stømkabelen og setter den inn igjen. Trykk på på-knappen og hører to raske, men hørbare klikk i strømforsyningen og igenting skjer. Har latt PSU stått uten strøm i noen minutter, men fremdeles bare to klikkelyder og ingen reaksjon.

Så mitt spørsmål er om denne PSU'en er defekt?


Hardware:
Fractral Design Nod 304 svart
Gigabyte GA-H87N Wifi rev 2.0
Corsair 16GB Low Profile Vengeance
Intel i5 4570S 65w
Sapphire 6870 1gb IceCooler kjøler
Samsung 840 EVO 256gb SSD (Windows 8.1)
Sandisk Extreme SSD 128gb (OS X)
2x2TB Seagate LP (Low Power) 5900rpm

VT-D er avskrudd i bios pga OS X.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I utgangspunktet - nei, men jeg skal nok klare å få tilgang på en annen datamaskin for test.

Edit: Siden strømforsyningen er halvmodulær så tok jeg ut alt av strøm til harddisker og skjermkort. Kun 24-pin og 4-pin til hovedkort står i og enda er det klikkklikk og ikke et eneste lys eller viften i strømforsyningen går rundt.

Edit: Kan legge til at jeg har hatt problemer med USB-kontakter på siden av kabinettet når jeg har hatt en usb-stick tilkoblet samtidig som jeg bruker en Unifying Reciever - musa virker til å få en eller annen forsinkelse og ta av signal slik at det er nesten umulig å bruke den til jeg drar ut usb-sticken.

Skal forsøke å demontere PSU fra kabinettet og jump-starte den når jeg står opp. Fridag. :w00t::dremel:

Endret av Shocktrauma
Lenke til kommentar

Vifta i PSUen går ikke rundt? Jump start og sjekk. Går ikke den rundt så er den nok desverre defekt :s

 

 

 

 

 

Men får du liv i den:

 

Koble fra alt du ikke trenger i pcen utenom en oppstart til bios. Så kobler du 1 ting om gangen.

 

Viss du har innebygd skjermkort i cpu/hovedkort tar du vekk det ekstrerne.

Lenke til kommentar

Hei igjen.

Har fått feilsøkt og jump-startet strømforsyningen med positivt resultat! :w00t: Nå gjenstår det bare, som du selv sier, å feilsøke alt. Kan det være at bakplaten (I/O-panelet) eller skruene som festes til kabinettet som hovedkortet står på som "kortslutter" maskinen?

Edit: Har tatt ut samtlige komponenter og montert hovedkort med strømforsyning på utsiden av kabinettet med kun tastatur og skjerm tilkoblet internt skjermkort. Systemet vil likevel ikke starte opp og de to klikkelydene er der enda.

Endret av Shocktrauma
Lenke til kommentar

hmm, da er det sikkert ikke PSUen.

 

 

Har du koblet på rett "start" pinner på hovedkortet?

 

Kan også være startknappen på kabinettet.

 

 

 

Så det du kan gjøre som jeg gjør av og til for å finne "på" pinnen på hovedkortet er å kortslutte 2 og 2 pinner med et flattjern til jeg finner på "på pinnene" :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...