Gå til innhold

Hjelp til kjøp av GTX 780 kort


Dejan

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har nå overklokket CPUi helgen og har noen spørsmål rundt noen utfordringer jeg har hatt.

 

1. Har overklokket I5 2500K fra 3.3GHz til 4.7GHz med P8Z68-V PRO ved å følge en youtube video. Det var veldig lett, men jeg merket litt lag i spill. Her var tipset å øke voltage fra 1.350 til mer, men det ønsket jeg ikke. Fulgte derfor en annen video hvor jeg stilte inn I5 2500K til 4.5GHz i stedet.

Er det greit å endre overklokkingen fra 4.7GHz til 4.5GHz?

 

Har lastet ned og kjørt Intel Burn test, CPUID Z og Prime95 (3 timer stress test på temp) etter å ha endret til 4.5GHz og alt ser greit ut.

 

På Prime95 får jeg max temp på 70*C, men på det meste så holder det seg rundt 66*C. I vanlig bruk uten Prime95 får jeg idle ca. 28-30*C og i spill max ca 65*C. Dette med en Noctua NH D14 kjøler installert. Jeg regner med at resultatene er gode og at maskinen er stabil på 4.5GHz

 

2. Så var det med Noctua. For en svær kjøler :ohmy:

Noctua viftene har en 3pins viftekabel og disse har jeg koblet på 3 pins Power Fan kontakt på MB. Dette gjør at hver gang jeg starter maskinen får jeg Fan error på CPU og Bios kommer opp. Jeg gjør ikke noe i Biosen da jeg har fine temperaturer på CPU, men feilmeldinger kommer opp.

CPU fan kontaktene på MB er 4pins og jeg har derfor ikke brukt de. Kan jeg koble på en 3pins viftekabel fra Noctua på en 4pins CPU kontakt på MB?

Eller burde jeg kjøpe en ekstra 3pins til 4 pins kabel for å gjøre det riktig?

 

Ellers var det gøy å leke med overklokking og Noctua, har lørt veldig mye :)

Endret av Dejan
Lenke til kommentar

1. Det er selvfølgelig helt greit å senke klokken fra 4,7 til 4,5 GHz og du merker jo selv om det er stabilt, temps virker ok med den luftkjøleren.

 

2. Du kan fint koble den ene vifta på CPU fan selv om den kun er 3-pin slik at du slipper CPU-fan error evt gå inn i bios og sette "ignore" på CPU-fan.

Lenke til kommentar

Tusen takk for hjelpen alle sammen.

 

I 2011 bygget jeg min første og foreløbig eneste PC. I 2014 har jeg for første gang overklokket noe. :w00t: Jeg har lært masse her på forumet og uten deres hjelp og veiledning så hadde jeg fotsatt kjøpt ferdilagte PCer. Og nå føler jeg at overklokking er en spennende greie så hvem vet hvor dette ender?

 

 

PS: Det går bra med meg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...