Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Prøve muntlig eksamen i RLE - Tro og Tvil


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Jeg har fått temaet tro og tvil, og er veldig usikker på hvordan jeg skal utforme dette. Er det andre som har hatt dette temaet eller har noen gode innspill på undertema som vi kan ta med.

"Velg to eller flere av verdensreligionene. Sammenlign gjerne disse i forhold til tro og tvil, eller knytt det til andre emner/dere mener er passende. Du kan godt velge flere emner og sammenligne." Dette står på oppgave arket som vi har fått utdelt.

 

Dette er mine tanker om hva jeg skal snakke om:

-Religionskritisk

-Vitenskapens utvikling

-Ny-religiøsitet

-Hva religionene svarer på religionskritikk

-Troende, agnostikere og ateister

- Argumenter for og imot at det finnes en gud

 

Noen innspill eller tips mottas med stor takknemlighet :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser ut som du har et godt utgangspunkt. Tror det er viktig å fokusere på refleksjon og analysering, slik at du får en toppkarakter. Du kan jo også si noe om bibelforskning og moderne kunnskaper, som gjør at man tolker og praktiserer de hellige bøkene på forskjellige måter. Hvordan påvirker moderne vitenskap de ulike religionene? Det kan jo være en problemstilling.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg synes det ser ut som om du har kommet opp med flere gode emner. Jeg tenker at StilleVann sitt forslag om religioners ulike tilnaerminger til den moderne vitenskapens utfordringer er tema hvor du kan vise en moden forstaaelse av religion. Min eneste tips er at du for all del passer paa a sammenlikne to (eller flere) religioner i forhold til emnene du nevner siden det er det oppgaven faktisk spor om. Det hores kanskje ut som en selvfolge, men jeg ser ofte at studenter glemmer aa lese oppgaven ordentlig og skriver generelt om religion i forhold til disse og andre tema. Lykke til! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...