Gå til innhold

Ustabilt XP


Anbefalte innlegg

Hei, håpar nokon kan hjelpa meg med eit problem eg har.

Eg får ikkje køyrt fleire av programma eg har på PCen, og eg får i tillegg feilmelding på fleire Windows oppgåver (t.d Systemgjenoppretting). Eg trur sjølv at problema kom etter at eg vart itt overivrig og sletta nokre filer som eg trudde var virus. Muleg at nokre av filene eg sletta var "viktige" OS filer.

Feilmeldingen eg får dersom eg f.eks prøver å køyre Systemgjenoppretting er :

 

rstrui.exe - Fant ikke startpunkt

 

startpunktet for prosedyren fantes ikke i biblioteket for dynamiske koblinger, KERNEL32.dll

 

Dette hadde ikkje vore noko problem, dersom eg hadde fått lagt inn ny eller oppradert den eksisterande OS eg har. Men, eg får problem der og. Dersom eg prøver å oppgradera OS frå cden, går det fint heilt til maskina skal reboote. Etter at jeg har sett Windows XP "lastebilde" (bilde som kjem når ein lastar windows), blir skjermen svart og ingenting skjer. Ikkje hjelper det å trykkja på noko som helst. Til slutt må eg ta straumen på maskina- Det samme skjer dersom eg prøver å leggja inn XP på nytt. Kan det ha noko med BIOS innstillingane å gjera, at eg ikkje får lagt inn eller oppgradert XP?

 

Med andre ord: Korleis kan eg å lagt inn Windows XP på nytt, eller i beste fall oppgradert eksisterande XP versjon?

 

Vert takknemleg for all tilbakemelding og forsøk på hjelp!

Kom med tips ;)

 

Med vennleg helsing

Hagesaks, lettare frustrert med ei bøn om hjelp ;)

 

---------------------------

1 GH Prosessor

512 MB RAM

Geforce 4800 128 MB Skjermkort

Seagate 80 GB

Windows XP PRO

----------------------------

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

ja, det du kan prøve er å sette bios instillingene til defaults, se om dette hjelper. hvis ikke dette hjelper, kan du prøve en annen Windows, hvis du har, f. eks Windows 98 eller W2K (helst Windows 2000) så installerer du en av dem iallefall, se om dette går, hvis ja, så kan du prøve å oppgradere til XP fra Windows 98, dette skal funke mener jeg.

 

husker jeg holdt på å slette ganske mye rart fra Windows mappen min, for noen måneder siden. men det var med Vilje, for å se hvor mange filer jeg kunne slette før Windows ikke ville mer, dvs. ikke kunne starte opp, da jeg hadde gjort dette, å ikke kunne starte opp, så putte jeg bare Windows plata og fyrte opp, alt gikk fint det. du kan jo prøve å installere Linux da, men da vil du miste alt du har på harddisken, hvis du ikke partisjonerer.

Lenke til kommentar

Løsningen er da ikke alltid at man skal reinstallere og bytte OS Wil, synes du litt for ofte konkluderer med det til folk som spørr om hjelp her på forumet. Ofte er dette ikke hverken den beste eller raskeste løsningen.

 

Hagesaks:

Du kan ta en titt her: http://support.microsoft.com/?kbid=267511

 

Og så har jeg funnet et script som antagelig kan hjelpe deg (har ikke testet dette selv, bruk det på egen risiko) http://www.kellys-korner-xp.com/regs_edits...storeenable.reg

 

Lykke til !

 

- Ralek -

Lenke til kommentar

Ok, takk for forslaga, men ingen av dei løyste problemet.

Eg prøvde å leggja inn win 98 slik som vart føreslege, men det gjekk heller ikkje. Eg får ein feilmelding når eg prøvar å avinnstallera (fjerne program i kontrollpanel) f.eks Norton Antivirus:

 

Får ikke tilgang til tjenesten Windows Installer. Dette kan skje dersom du kjører i sikkermodus, eller hvis Windows Installer ikke er skikkelig installer. Kontakt støttepersonell hvis du trenger hjelp.

 

Og eg treng altso hjelp! Korleis kan eg få orden på Windows igjen?

 

Mvh Hagesaks

Lenke til kommentar

Nei, eg har ikkje prøvd å formatera partisjonen. Eg ville først prøva å reparera den eksisterande XP først, men eg forstår no at det kan bli vanskeleg.

 

Men, eg kan ikkje formatera den partisjonen som XP ligg på, får eg beskjed om. Nokon som veit kva eg skal gjera då?

 

Tusen takk til alle som prøver å hjelpa.

 

MVH Hagesaks

Lenke til kommentar

Hei

 

Det høres ut som om du har fått satt på "Disk write protection" det kan hende du har fått skud på dette i Windows eller i Bios, er dette aktivert i bios er det ganske enkelt og få slått det av igjen, har du fått satt det på i Windows, kan det hende du trenger et dos-basert program til og fjerne dette. Hvis det ikke er viktig med filene din, vil jeg ha brukt f-disk og fjernet partisjonen for så og legg den igjen. Husk at du altid må formater disken etter en fdisk operasjon

 

Les mer om f-disk på www.fdisk.com

 

Håper dette var til hjelp.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Ok, berre nett sjå om eg har forstått dette rett...

Litt greitt å vera sikker når det gjeld slike ting.

 

Eg har to fysiske harddiskar, den eine delt i 2 logiske (C og D)

Windows XP Pro er innstallert på partisjon C. Alle data eg treng frå C, har eg kopiert over til partisjon G, slik at eg kan formatera C utan å mista nokon eg har bruk for. Dersom eg då formaterar partisjon C og såleis slettar operativsystemet, vil eg framleis behalda alle data på D og G, ikkje sant!

 

Strekkode(fantastisk nick), må eg fjerna partisjonen. Kan eg ikkje berre formatera den?

 

Håpar eg har forklart meg på ein forståeleg måte.

Ventar spent på svar.

 

MVH Hagesaks

Lenke til kommentar

Mulig jeg missforsod deg, men jeg synes du sa at du fikk feilmelding om at du ikke kunne formatere partisjonen.

 

Får du til og formater partisjonen er jo det den beste,

 

Skulle du trenge og bruke fdisk må du antageligvis slett de andre partisjonene og, hvis du da skulle trenge det som er på disse begynner det og bli litt vanskelig.

 

Jeg klarer ikke og komme på noe lurt akkurat nå, men jeg skal gruble litt på det og titte innom i morgen tidlig...

 

Skulle du trenge hjelp kan du jo alltid slå på tråden til meg i morgen tlf. nr mitt er 93650845

 

Beklager at jeg ikke kom på noe akkurat nå, men kanskje hjernen klarer opp når jeg har fått sovet litt så skal jeg se tenke litt på det..

 

Hvis du ikke finner ut av det kan du ikke sende en mail til meg i morgen tidlig så skal jeg se på det....

 

E-post adresse: [email protected]

Lenke til kommentar

prøv å sett disken din inni en annen pc å prøv å formater den der. mulig det går da, men da må du bare formatere den å ikke installere Windows på den igjen, da Windows vil tilpasse seg maskinvare som harddisken står inni. prøv å formater den som sagt inni en annen pc, ellers kan du som jeg har sagt før, prøve å restarte biosen din, eller sette instillingene til default. går for det samme egentlig.

Lenke til kommentar

Denne stasjonen kan ikke formateres. Avslutt alle diskvertøy, eller andre programmer som bruker denne stasjonen og pass på at ingen vinduer viser innholdet på denne stasjon. Prøv så formatere disken på nytt.

 

Det er feilmeldingen eg får når eg prøver å formatera.

 

MVH Hagesaks

Lenke til kommentar

Ok, nokon som kan hjelpa meg?

Eg treng altso å formatera min harddisk, som er delt i 2 partisjonar (C og D). Begge partisjonane kan formaterast, fordi eg har brent ut dei datafilene eg treng. I tillegg har eg og ein harddisk (G) som ikkje må slettast!

 

Korleis kan eg formatera C partisjonen, sjølv om dette er systempartisjonen?

 

HJELP!

 

MVH Hagesaks

Lenke til kommentar

Nei desverre, det er ikke noen resteknapp, men jeg ser noen har fåreslått og sette hd inn i en anne Maskin, dette er jo en løsning og teste hvis du har muligheten til det, ellers kan du prøve med Partiton Magic, eller noe som tilsvarer det, der kan du slett en partisjon og legge til en uten at du må formatere. Har du skjekket at du ikke har fått skrud på Diskwrite beskytelse i Bios? evt. i Windows?

Lenke til kommentar

Har sjekka i BIOS, men eg fann ikkje noko som ligna! Korleis sjekkar eg om Disk write beskyttelse i Windows???

 

Har skaffa meg Partition Magic 8 PRO, men sidan eg ikkje får fjerna progam(legg til/fjern program i kontrollpanel), eller installert noko program, får eg aldri brukt programmet til å sletta partisjonar.

 

MVH Hagesaks, lettare frustrert no...

 

:cry:

Lenke til kommentar

Boot cden med windows 98 og cd rom support. gå til mappa "win98". der ligger fila "format.com". ved å stå i x:win98 (der X er cdrom stasjon) og skrive format c: så skal formateringen starte.

viss eg husker feil at format.com fila ikkje ligger i x:win98 så søk etter den på cden ved å skrive dir format.*. gå så til mappa der format fila ligger.

 

Eller du kan velge ny install av windows XP ved å boote cdplata. velg at du skal innstallere ny XP. Slett så partisjon c: når du får spørsmål, opprett så c: på nytt. dette er gjort på eit øyeblikk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...