Gå til innhold

Trådløst nett faller ut, mens kabel fortsetter å fungere


Anbefalte innlegg

Hei.


Vi har litt problemer med at trådløstnettet til stadighet faller ut hjemme. Det som skjer er at alle som er koblet på trådløst bare detter ut. De finner ikke nettet plutselig. Virker som det låser seg på en måte. Men det fungerer fortsatt for de som er koblet på med kabel når dette skjer. Løsningen er å restarte modemet/ruteren, så fungerer trådløs igjen. Av og til fungerer ting i flere dager før det "detter ut", av og til bare noen timer.


Tidligere hadde vi en egen trådløs ruter koblet til modemet fra Loqal (vår ISP) for å få trådløs tilgang. Vi hadde samme problem da, og kjøpte derfor et modem fra Loqal med innebygd trådløs funksjonalitet. Dette er en ZyXEL P-2601HN-F3. Med fabrikkinstillinger (eller Loqal instillinger sikkert) fikk vi akkurat samme problem som før. De som er koblet på trådløst faller helt plutselig bare ut, alle sammen.


Jeg fikk tips om å prøve å endre kanal på trådløs instillingene. Den sto først på 1. Jeg prøvde så 7 og så 13. Fikk beskjed om at 1-6, 7, og 7-13 er de 3 med mest avvik så det var best å prøve en i hver av de kategoriene. Men vi har fått akkurat samme problem både på 1, 7 og 13.


Det virker som problemet oppstår oftest når manger er koblet på samtidig. Men det har også skjedd flere ganger når kun 1 person har vært koblet på trådløst og ingen andre har vært på hverken med eller uten kabel.


Noen som har flere tips? Vi vurderer å bare skifte til en annen ISP.


Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Disse Altibox sentralene er ikke av de beste, selv om Telenor bruker de samme (P2802 og p2812) og der funker dem forholdsvis bra, i forhold i hvertfall...

 

Skaff dere en router, anbefaler å gå for Asus RT-N66U, RT-AC66U eller annen tilsvarende Asus modell, og bridge hjemmesentralen... Plasser routeren der det passer best, og bare dra en kabel til hjemmesentralen for tilkoblingen mellom de to....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...