Gå til innhold

[Løst] [slettet]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Shiba er ikke en hunderase som er spesielt godt egnet til brukshundkonkurranser, så at oppdretter forventer at du skal konkurrere med hunden gir ikke mye mening. Brukshundopprettere må gjerne forvente eller kreve at man skal konkurrere, det gir faktisk litt mening.

 

Fargefeil er grunnlag for prisavslag. Og det er ikke mye å hente på å stille ut en hund med fargefeil, utenom at man selv er nysgjerrig på hvordan hundens anatomi ellers ligger an i forhold til rasen forøvrig. Utstilling inkluderer uansett mye som er kritikkverdig. Se bare på hvor usunne hunder som premieres og hvor langt folk er villige til å gå med tanke på juks og elendighet bare for å vinne.

 

Men tenk minst mulig på penger og reisevei og mest mulig på helse og sunnhet. Se om slektninger er helsetestet og hvilke resultater det har gitt. Og for guds skyld gjør litt research, ikke bare velg første valp med "riktig" farge som tilfeldigvis finnes i nærheten av der du bor. Finn.no er heller ikke stedet å lete.

 

Shiba er en stri rase, sørg for at du har nok info før du kjøper en hund.

Endret av oscrue10
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg vet ikke hvor mange generasjoner du burde se på, men foreldre og besteforeldre er nok et minimum. Onkler og tanter kan nok også være greit. Man ser nok fort om oppdrettere tar helse på alvor eller ikke.

 

Anbefaler deg å forhøre deg om hund generelt og Shiba spesielt på hundefora som hundesonen og canis.

 

Brukshundsport er ofte noe som hunden har mye glede av, det er ikke bare noe man driver med fordi eieren synes det er gøy.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...