Gå til innhold

Et godt digitalkamera


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg skal nå investere i et godt kamera, og har bestemt meg for produktmerke. Da jeg har hatt Panasonic Lumix tidligere, og vært fornøyd, er dette noe jeg vil ha nå også. Jeg er ikke av typen som trenger wi-fi og overføring til smart-telefon, Facebook og alt det der, men jeg trenger et kamera som tar bilder kjapt, tilpasser etter lysforhold, og tar klare bilder. Fint med tydelig zoom også, slik at bildene ikke blir kornete når jeg zoomer. Typen jeg har hatt fram til nå har vært Panasonic Lumix DMC FX-37, og jeg vil ha de samme kvalitetene, men så klart oppdatert i forhold til den digitale utviklingen. Jeg ønsker også et kamera som tåler litt støt og noe fukt. Håper på gode råd snarest, da jeg trenger et nytt kamera. Jeg vil kunne legge opp til 3000 i kameraet, men er klar over at jeg kan få et godt et for 2000. Hvilket anbefaler dere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

4,6x optisk zoom på det dyreste kameraet, er ikke det veldig dårlig?

Regner med at det er LX7 du snakker om. Grunnen til lite zoom (ikke dårlig, merk deg det ;) ) er at her prioriteres bildekvalitet fremfor zoom. Mye zoom ødelegger bildekvaliteten selv om man ikke zoomer, og LX7 er et såkalt entusiastkamera der bildekvalitet og lysfølsomhet prioriteres sterkt fremfor alt mulig annet "dilldall".

 

Hvis du ser på anbefalinger blant entusiastkamera i kompaktklassen, er det svært få som har mer enn 5x zoom.

 

Hvis du derimot ønsker mye zoom, og er villig til å fire litt på bildekvalitet og lysfølsomhet, er TZ40 et veldig godt valg. Det er uansett mye bedre enn ditt nåværende kamera.

Endret av Schwarzwald
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Antar det er FT5 du tenker på. årsaken til lite zoomområde på det er at det er en vanntett modell og det er vanskelig å bygge mere zoom inn et kamera hvor linsen ikke skal stikke ut når du zoomer.

Ja, det var nok FT5 hun tenkte på. Jeg trodde det var snakk om linken fra rogkas, men LX7 har jo enda mindre zoom :)

 

Når det er sagt, er grunnen til FT5 sin lite zoom, som seriksen sier, at det er en vanntett modell. Her gjør ikke lite zoom veldig mye positivt for bildekvaliteten i og med at kameraet i seg selv ikke er veldig bra. Med mindre du må ha en vanntett og støtsikker modell, så gjør du lurest i å velge en som ikke er det (med tanke på bildekvalitet).

Lenke til kommentar

Med mindre man velger Nikon 1 AW1 så vil man ved å velge et vanntett kamera få merkbart dårligere bilder enn vanlige kamera ved normal bruk. Fordelen med et vanntett kamera er at det tåler mer og dermed kan være billigere i bruk siden det ikke ødelegges så lett, og man kan ta bilder under forhold der andre kamera ikke kan ta bilder i det hele tatt.

Lenke til kommentar

Hei, og takk for fine, engasjerte svar!:)Det er FT5 jeg tenkte på ja, reagerte på at det hadde mindre optisk zoom enn min gamle modell.

Så dette vanntette kameraet har ikke serlig god bildekvalitet? Burde jeg heller velge TZ40 eller SZ7 da? SZ7 er nærmest den modellen jeg hadde, men jeg har en tendens til å gjerne ta litt bilder selv om det regner eller miste det i bakken noen ganger. Med tanke på det siste er vel det dyreste kameraet et lurere kjøp, men med tanke på at jeg var fornøyd med mitt gamle kamera sin bildekvalitet, er kanskje dette noe dårligere? Eneste jeg var litt misførnøyd med på det gamle kameraet mitt, var at det ikke tok meget gode bilder under varierende/dårlige lysforhold, og det heller ikke tok megagod video.

Lenke til kommentar

Hei, og takk for fine, engasjerte svar!:)Det er FT5 jeg tenkte på ja, reagerte på at det hadde mindre optisk zoom enn min gamle modell. Så dette vanntette kameraet har ikke serlig god bildekvalitet? Burde jeg heller velge TZ40 eller SZ7 da? SZ7 er nærmest den modellen jeg hadde, men jeg har en tendens til å gjerne ta litt bilder selv om det regner eller miste det i bakken noen ganger. Med tanke på det siste er vel det dyreste kameraet et lurere kjøp, men med tanke på at jeg var fornøyd med mitt gamle kamera sin bildekvalitet, er kanskje dette noe dårligere? Eneste jeg var litt misførnøyd med på det gamle kameraet mitt, var at det ikke tok meget gode bilder under varierende/dårlige lysforhold, og det heller ikke tok megagod video.

Ja, som sagt så må du velge mellom vanntett og støtsikkert med lite zoom (FT5) og bedre bildekvalitet og mer zoom, men verken vanntett eller støtsikkert (TZ40). TZ40 har bedre optikk og bedre sensor enn SZ7, og selv om SZ7 gir mye for pengene, så er det ikke bedre enn FX37 på bildekvalitet. Jeg tror du vil bli mye mer fornøyd med TZ40. Det er imidlertid litt større, men da er det også bedre å holde.

 

Hvis du er redd for å ødelegge kameraet i regnvær eller ved å miste det i bakken, tilbyr flere forhandlere tabbe/uhellsforsikring. For TZ40 koster det 399 kroner for fire år på Japan Photo. Eller 599 for tre år på Elkjøp om du velger å kjøpe det der.

 

Sammenligning av SZ7 og FX35

Sammenligning av TZ40 og FX35

Sammenligning av SZ7 og TZ40

Sammenligning av FT5 og TZ40

 

Merk at disse sammenligningene tar utgangspunkt i spesifikasjoner, og ikke reell bildekvalitet. De kan likevel gi en pekepinn.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...