Gå til innhold

[Løst] NVIDIA og Java problemer


SR

Anbefalte innlegg

Mine to sønner har hver sin PC. Den eldste er jevnlig blitt oppdatert (hardware) så de har relativt bra "specs" begge to.

Begge kjører Win 7.

 

Problemet mitt nå er at begge guttene fikk diverse spill til Jul, blant annet Battlefield 4.

Da min eldste sønn prøvde å åpne dette, fikk han beskjed om å oppdatere driveren til grafikkortet til 331.82 før spillet kunne åpne. Det gjorde han, og ingen problemer etter det.

Så prøvde min yngste sønn å gjøre det samme (begge har samme grafikkort

ASUS GeForce GTX 770 2GB PhysX CUDA), men det gikk ikke særlig bra.

 

Installasjonen blir avbrutt kort tid etter at den starter, med følgende meget instruktive melding: "installasjonen måtte avbrytes." (!!??)

 

Jeg prøvde så en "manuell" installasjon (der man kan installere komponenter i pakken enkeltvis). Med unntak av PhysX stopper installasjonen av alle andre elementer nesten umiddelbart etter start.

Feilmeldingene er like intetsigende.

 

Jeg avinstallerte deretter absolutt alle Nvidia komponenter fra kontrollpanel, og prøvde en helt clean install.

Samme resultat.

Til slutt ga jeg opp og prøvde å reinstallere den opprinnelige driveren, men nå ville ikke den heller installere (!!!)

 

Jeg har prøvd et utall driverversjoner nå, inkludert Beta drivere, men ingenting vil fullføre installasjonen. Så nå står vi helt uten Geforce drivere og bare Win 7 default skjremdriver (som går til maks 1600 ppi, mens skjermen er på 1920x1080).

 

Hva er det som skjer?????

 

-----

 

Så problem 2.

Under søket etter drivere til kortet prøvde jeg ved en anledning å trykke på Nvidias "auto detect GPU" feature (på nettsiden). denne krever Java for å kjøre. Meldingen var nettopp det - "denne funksjonen krever Java".

Jeg gikk da til Java.com og trykket på "hvilken versjon har jeg installert".

Svaret var "no version of java detected"-

Hvis skriver "Java" i søkefeltet under startmenyen kommer det opp en rekke treff på java installert.

jeg prøvde så å avinstallere alle varianter av Java via kontrollpanelet, og fikk fjernet alt java relatert unntatt Java FSX, Java 31 og Java 45 (navn under "fjern programmer" listen).

 

Så lastet jeg ned et program fra Microsoft via nettsidene til Java som heter "Fix It" eller noe tilsvarende, som skal reparere ikke-gyldige nøkler i registeret som forhindrer programvareoppdateringer og installasjoner. Denne rapporterte å suksessfullt å ha fjernet de før nevnte java filene, og jeg åpnet deretter kontrollpanel-> fjern programmer for å se om de var borte fra listen. Det var de.

 

Så prøvde jeg å installere Java igjen. Første melding jeg fikk var at Java versjonen jeg prøvde å installere, allerede var installert. Jeg ble spurt om jeg ønsket å installere den på nytt, og trykket "Ja".

Da fikke jeg feilmeldingen -> "Denne operasjonen kan bare gjennomføres på installerte komponenter" (underforstått komponeneter som allerede er installert).

 

Så i korte trekk - Java nekter å installere update fordi den angivelig allerede er installert. Når jeg får valget om å installere på nytt (overskrive allerede installert versjon) og trykker "ja", får jeg beskjed om at operasjonen ikke kan gjennomføres fordi versjonen allerede er installert(!!!!)

 

Needless to say, så fungerer selvsagt ikke Java på tross av at installasjonsprogrammet sier den er suksessfullt installert.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Avinstaller virus programmene.

 

Avinstaller Java helt reset maskinen.

Gå til java.com og installer helt enkelt den versjon som byr seg frem.

Husk å hekte av tilbudet om "Ask" (eller hva dert var).

Følg opp java sin side etter installasjonen, til du får bekreftet "Java successfully innstalled"

Endret av sveinsel
Lenke til kommentar

Avinstaller virus programmene.

 

Avinstaller Java helt reset maskinen.

Gå til java.com og installer helt enkelt den versjon som byr seg frem.

Husk å hekte av tilbudet om "Ask" (eller hva dert var).

Følg opp java sin side etter installasjonen, til du får bekreftet "Java successfully innstalled"

Ingen virus programmer installert (avinstallerte dem tidligere).

 

Har avinstallert Java fullstendig, 4 entries forble igjen og lot seg ikke avinstallere (filene finnes ikke). Brukte da Mocrosofts "Fix It" (anbefalt fra Java sidene) til å rette opp registerfeil som ga kontrollpanel inntrykk av at programmene fortsatt var der.

Søkte igjennom hele maskinen manuelt for å finne spor av java, ingenting noen steder. Resartet maskinen og søkte igjen med samme resultat (nå var alle Java entries borte fra kontrollpanels "avinstaller programmer" også).

Så installerte jeg Java på nytt fra nettsiden deres (uten at det virket), og får beskjed om vekselvis at Java ikke er installert, og at Java versjonen allerede ER installert hvis jeg prøver å installere på nytt.

Dette var status før jeg skrev forrige innlegg.

 

Nvidia problematikken er verre. Via "systemgjenoppretting" fikk jeg tilbake igjen de opprinnelige Nvidia driverne slik at skjermkortet virker igjen, men det går ikke an å oppdatere dem, og følgelig får heller ikke Jr spilt sin julegave Battlefield 4.

Lenke til kommentar

Om grafikkortene så syns jeg dere skulle lete opp tilhørende orginaldrivere og sette de inn igjen og ta det derfra..

Hvis ikke så.. får jeg si som jeg bruker: " Det er en er en æressak å ta en ny installasjon og vite hva man gjør,mot å rote rundt i timevis og ikke skjønne noe, med et dårlig resultat som følge".

Lenke til kommentar

Jeg skal prøve å være så tydelig som mulig.

 

Java finnes ikke på maskinen. IE viser ikke java som et installert tillegg, og Java er ikke å finne noe sted på maskinen (ikke via et søk etter "Java", ikke under Programfiler, ikke under User->AppData, ingen steder overhodet.

Hvis jeg derimot går på Java.com og laster ned Java run-time på nytt, får jeg under installasjon beskjed om at "denne versjonen er allerede installert, vil du overskrive den eksisterende installasjonen?" hvis jeg trykker på "Ja" får jeg umiddelbart feilmelding om at dette ikke kan gjøres da det ikke finnes noen installasjon å overskrive.

Hvis jeg prøver på nytt, skjer bare det samme. Jeg har brukt Microsoft verktøyet som er anbefalt på Javas egen side. Det fikser opp i korrupte register entries som forhindrer installasjon eller oppgradering av Java.

 

Da jeg kjørte dette første gang, listet dette verktøyet Java installasjoner som ikke var synlige i kontrollpanel. Jeg lot programmet gjøre jobben sin, og den reparerte alle registerfeilene. Etterpå var alle Java entries borte fra kontrollpanel, inkludert de som opprinnelige hadde stått der og som ikke hadde latt seg avinstallere som følge av at filene angivelig ikke ble funnet.

 

da jeg så forsøkte å installere Java på nytt fra Java siden, installerte det tilsynelatende normalt og avsluttet med at "Java has successfully been installed".

Imidlertid virket det fortsatt ikke, og stod heller ikke listet under aktive programtillegg i IE. Når jeg prøvde å installere det på nytt, fikk jeg feilmeldingen jeg har beskrevet over.

 

Med andre ord, Java installasjonsprogrammet sier at det kan se at Java er installert, men det er på alle andre måter usynlig ved at det hverken virker eller står listet under aktive tillegg i IE eller i installerte programmer under kontrollpanel.

 

 

Om grafikkortene så syns jeg dere skulle lete opp tilhørende orginaldrivere og sette de inn igjen og ta det derfra..

Hvis ikke så.. får jeg si som jeg bruker: " Det er en er en æressak å ta en ny installasjon og vite hva man gjør,mot å rote rundt i timevis og ikke skjønne noe, med et dårlig resultat som følge".

 

Hvis du ikke forstod hva jeg forklarte tidligere skal jeg forsøke igjen.

Alle driverne vi uten hell har forsøkt å installere er originale Nvidia Geforce drivere. Da BF 4 krevde at vi oppgraderte til siste utgave av driveren (331.82) ville ikke driveren installere men avsluttet med en lite informativ feilmelding.

Da vi prøvde å installere kommende versjon av driveren som ennå bare er i BETA versjon, ville ikke den heller installere. Jeg prøvde da å avinstallere alle Nvidia installasjoner i kontrollpanel for å starte med blanke ark (akkurat som da vi fysisk installerte grafikkortet i maskinen).

 

Vi restartet PC'en og prøvde så å installere driveren, med samme resultat. Jeg prøvde så å reinstallere versjonen av driveren som fulgte med på DVD'en som kom sammen med kortet (fra DVD'en). Samme resultat. Etter noen sekunder avbrytes installasjonen med samme feilmelding.

Det var kun da vi kjørte en system restore at vi fikk tilbake det originale Nvidia opsettet i kontrollpanel.

 

Jeg har kjørt DX diagnosevverktøy (dxdiag.exe) og får opp noen merkelige resultater.

Først kommer en pop-up vindu med følgende tekst:

"Feil: Problemer med å hente inn ekstra visningsinformasjon"

 

Når jeg lukker dette vinduet og ser på informasjonen i hovedvinduet, er all informasjon rundt kortet borte. Prøvde å laste opp et screenshot av vinduet, men det ser ut som forumet er konfigurert til kun å vise bilder via eksterne URL referanser.

 

I korte trekk står det under "skjerm"-fanen:

Navn: (blank)

Produsent: i/t

 

Videre under brikkesett osv, står det bare "i/t"

 

(både PC'en og Direct-X kjører i 64-bit versjon)

 

På min andre sønns PC (som har akkurat samme kortet) står det full informasjon om kortet på alle disse punktene.

Endret av SR
Lenke til kommentar

Jeg har også hatt problemer med å installere Java og jeg har løst det på følgende måte:

 

Gå til java.com.

 

Klikk på download i det røde header-feltet ved siden av help. Ikke klikk på den store røde knappen lenger ned!

 

Trykk på offline installer i menyen til venstre på siden som da kommer opp.

 

Trykk på All Java Downloads i menyen til venstre på siden som da kommer opp.

 

Velg den versjonen som er riktig for ditt OS.

Lenke til kommentar

Jeg har også hatt problemer med å installere Java og jeg har løst det på følgende måte:

 

Gå til java.com.

 

Klikk på download i det røde header-feltet ved siden av help. Ikke klikk på den store røde knappen lenger ned!

 

Trykk på offline installer i menyen til venstre på siden som da kommer opp.

 

Trykk på All Java Downloads i menyen til venstre på siden som da kommer opp.

 

Velg den versjonen som er riktig for ditt OS.

Hei,

Takker for tipset, men jeg fant fram til "offline installer" tidligere og prøvde å installere den.

Første gang jeg gjorde det fikk jeg beskjeden "...successfully installed", men uheldigvis virket ikke den heller. (er altså ikke synlig i aktive tillegg i IE, og kan heller ikke gjenfinnes noe sted hvis jeg fysiske leter etter Java filer i explorer).

 

Når det gjelder grafikkortet er jeg redd for at det kanskje har oppstått en feil på det.

Ingen programmer (hverken DirectX-diagnostic, Systeminformasjon, enhetsbehandling, eller tredjepartsprogramvare jeg har klarer å se kortet)

Det fungerer jo på et visst plan, for vi kan se skjermbilde om enn i feil oppløsning (går bare til 1600dpi mens skjermen er på 1920). Skjermen er koblet direkte til kortet og ikke til hovedkortets skjermutgang, noe som indikerer at kortet gir fra seg bilde, men ikke stort mer.

Det er i allefall usynlig for alle programmer som normalt har tilgang til hardware informasjon fra det.

 

Det vil jo også forklare hvorfor det ikke går å installere driverne fra Geforce, ettersom de ikke gjenkjenner kortet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...