Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Spørsmål angående 1 og 2 inntak på studier! Lurt på lenge!


Anbefalte innlegg

Hei, har et spm jeg har lurt på lenge angående 1 og 2 inntak på universiteter.

 

Hvis man tar 1-2 år med friår, uten å ha tatt opp fag etter videregående , da er det 1 inntaket man søker seg inn med? Har hørt at man også får alderspoeng, men med en gang man begynner å samle alderspoeng , vil man automatisk komme inn på 2 inntaket? Eller kan man "takke" nei til alderspoeng og unngå slike ekstrapoeng samt å ikke ta opp fag etter videregående , og det året du senere velger søke deg inn på et studie, da er det 1 inntaket som gjelder? :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei! For å klare opp i en eventuell misforståelse, så søker man ikke på 1. og 2.opptak slik som du sier, men man søker i førstegangskvoten og ordinær kvote. Dersom du velger å ta friår, så vil du automatisk når du søker på skole en gang i fremtiden, søke i BEGGE kvotene. Det vil si at du har sjanse til å komme inn i den kvoten som gir best utslag for deg. Dersom du tar opp fag eller lignende telles dette kun i ordinær kvote. Det samme gjelder alderspoeng. Det vil si at den poengsummen du har ut fra videregående vil bli stående i førstegangskvoten uansett hvilket år du søker, men hvis du skal forbedre fag/ønsker at alderspoengene skal telle med, så kommer dette under ordinær kvote. Poengsummen du trenger for å komme inn på studiet du eventuelt ønsker å komme inn på, vil som regel være en del høyere i ordinær kvote enn i førstegangskvote. Håper dette hjalp deg litt :-)

Lenke til kommentar

Hvordan er det hvis du har tatt opp fag siden førstegangsvitnemålet ble utdelt - blir dette vitnemålet "lagret" på noen vis?

 

Gikk ut fra videregående selv nå i vår med rundt 52 poeng, og kom ikke inn på NHH med rundt et halvt poeng, og går årsstudium nå før jeg får igjen tenke meg litt om på hva jeg ønsker. Tar opp et par eksamener, blant annet nosk hovedmål og samfunnsfaglig engelsk skriftlig. Når jeg nå får nye karakterer i disse fagene, vil jeg kun søke i ordinær kvote? Eller vil førstegangsvitnemålet mitt bli lagret slik at jeg søker i begge kvotene med to "forskjellige vitnemål"?

Endret av Camorra
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...