Gå til innhold

[Python] 3D spill moduler?


Gjest Slettet+6132

Anbefalte innlegg

PyPy er ikkje så raskt som alle skal ha det til....i nokre tilfeller vil det vere raskare og i andre tilfeller treigare.

Det som derimot er meir viktig er å få ting til å fungere, så å knote med PyPy er ikkje å anbefale.

http://stackoverflow.com/questions/18946662/why-shouldnt-i-use-pypy-over-cpython-if-pypy-is-6-3-times-faster

Meh... PyPy sin hastighet øker konstant, og veldig kjapt. Det er relativt få ting i pypy som er tregere en i CPython. Generelt sett så er det mye raskere, alt som er relatert til matematikk går kjappere, og loops er merkbart MYE kjappere. Det er enkelte ting i pypy som burde gjøre anderledes, altså som et eksempel "string + string"/ "str += str2", det burde gjøres på en annen måte om du vil ha optimal hastighet.

 

Akkurat i dette tilfellet annbefaler jeg PyPy om det viser seg at CPython er en hindring, noe som sansynligvis kommer til å vise seg, om han når langt nok med prosjektet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vås, fleire av standardbibliotekene og tredjepartsmodulane er implementert i C. Dei er såpass godt optimalisert at det er ingenting å tene. Pypy gjer rein Python raskare. Trenger du heftig ytelse ved datakverning så bruker du f.eks Numpy, SciPy, Pandas.

 

numpypy har og tilsvarande ytelse som numpy, men med ein del manglande funksjonalitet.

Dessuten har du og andre high performance tallknusingsmoduler moduler som Numba eller Theano som troleg aldri vil fungere i Pypy.

 

Pypy er eit lovande prosjekt, men per dags dato så er det ikkje noko å satse på om hovudfokuset ditt er å levere eit produkt.

Endret av siDDis
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

@siDDis: Tredjeparts biblioteker er ikke alt, og det at du er tvungen til å utvide med C for å oppnå fornuftig hastighet er idiotisk. Selv om du kjenner Numpy/Scipy veldig bra så kommer du ikke utenom sinkene i CPython, da er det ofte at Cython, Numba, eller C-modul må til.. Det er klumsete å være tvungen til å ha en rekke tredjeparts biblioteker.

Har fin erfaring med PyPy: Det jeg skriver går fortere (oftest), i særtilfeller så oppnår jeg nesten samme hastighet som samme kode skrevet i Delphi. Jeg utelukker deres CPyExt - Den er brukbar kun om du planlegger å kalle funksjoner som bruker tid, vil heller brukt CFFI, eller Ctypes.


La nylig merke til https://pypi.python.org/pypi/pyirrlicht (Irrlicht Engine).

Noen her som faktisk har kjenskap til http://irrlicht.sourceforge.net - om så, hva tenker dere om motoren?

Endret av warpie
Lenke til kommentar

Eh nei, tredjepartsmoduler er heilt vanleg for kvart miljø, og er troleg den største grunnen til at Java er meir populært enn nokonsinne.

Programvare skrevet i Java med en rekke tredjeparts biblioteker tvinger ikke brukeren til å laste ned alle modulene.. Python er ikke slik, skal koden kjøre så må du ha alle modulene. Jeg synes dette er et forfedelig klumeste system. Enkelte moduler kan være et herk og installere, tenker mest på "C extension" moduler, som kjeldent kommer pre-kompilert.

 

Er ikke få ganger jeg har diklet med kompileringen, og har måtte lete frem sider med ferdig-kompilert moduler (http://www.lfd.uci.edu/~gohlke/pythonlibs/).

En vanlig bruker skal i størst mulig grad slippe dikkelet.

 

 

Endret av warpie
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...