Gå til innhold

Er Cerwin Vega V-12F høyttalere noe å satse på?....


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

- Litt store CV- høyttalere kan skremme fanden på flat mark. De flytter sinnsyke mengder med luft. Husker for alltid da jeg hørte Dire Straits på CV for mange år siden.. Calling Elvis..

 

Når det er sagt, kan man ikke akkurat kalle dem nøytrale, mer "entusiastiske" i spillestilen..

 

Tror du kan bli godt fornøyd med CV en periode hvis du ikke er opptatt av en litt sånn "forfinet" nøytral type lyd som audiofile liker. Legger du litt penger i dem, så låter de ikke så verst, heller.

Lenke til kommentar

Angående lydtrykk fra en høyttaler med en gitt følsomhet er det bare å se på dette eksempelet:

 

 

Eks: Vi har en HT med følsomhet 103dB/1m/1w og en forsterker på 125w - hva blir maks lydtrykk?

 

svar: 103+10x(log125) = 123.96dB

 

Man kan også gå den andre veien og bruke denne formelen for å finne ut hvor mange watt som trengs for å oppnå et visst lydtrykk:

 

Formel for utregning av antall watt som trengs for å produsere et visst lydtrykk ved en gitt følsomhet på HT:

 

W= (Finn ut differansen mellom ønsket lydtrykk og følsomhet), ta så 10^(differansen/10)

 

Eks: Vi vil oppnå 126 dB med en HT som spesifikasjoner er 91dB/1w/1m :

 

[126-91] = 35

10^ (35/10) = 10^ 3,5 = 3162.27766watt.

 

 

Mvh - Davidlyd

Lenke til kommentar

Du får lite for 4000 hvis du kjøper nytt, kjøp brukt.  

 

 

Dali 8008 pleier å gå for 4-5000 brukt.

 

Jeg har nettopp kjøpt meg et par brukte Dali 8008 (100% strøkne) til 4000kr. De spiller noe sykt! Alt man trenger er en relativt kraftig forsterker og et

stort rom<--noe jeg ikke har :cry: . Mye lyd for pengene!

Hvor kraftig er forsterkeren din?

Lenke til kommentar

Jeg har ingen direkte kjenskap til VF12, men lyden på CV er langt fra så dårlig som mange folk her skal ha det til. Kommer litt ann på hvordan lydbilde man er ute etter. Jeg vil si at mange her er uvitende om hva de faktisk snakker om.

Vist man feks ser på AL serien til CV og setter denne sammen med en kraftig forsterker fra NAD, er lyden fakstisk meget god på "VG lista" musikk. Også musikk som Dire Straits, Mark Knopfler og Yello spiller sinnsykt bra på AL serien. Eldre modeller som DC serien skal jeg være enig i at ikke er noe særlig bra.

Det jeg vil anbefale deg er å ta deg en tur til Hi-fi klubben og hør på feks CV VF12, Dali 6006 og B&W DM309 som alle koster 5000,- å se hva som passer deg best.

 

Har en B&W ASW-1000 med 12" bass som passer greit sammen med et par DM602S3, eller bedre, vist du skulle like B&W, men vil ha mer bass.

 

(Nå blir jeg sikkert slaktet for mine uttalelser om CV) :)

Lenke til kommentar

Hei! Jeg vil anbefale DALI 5005 hvis rommet du skal ha høytalerne er ikke er større enn 25 KVM. De gir veldig bra trøkk (OBS! når de er spilt inn) og veldig alsidig lyd som funker til alt. Det er en bedre allround høytaler. Jeg personlig bruker NAD BEEC320 på 2x50 W. Den koster 3000. høytalerne koster 4000,- Høytalerne gir nok ikke like mye trøkk men spiller ganske høyt. Høyere enn hva som er behagelig, og det er ganske god bass. Har du mer penger å bruke er kanskje lurt å velge en større høytaler eller kraftigere forsterker. Kraftigere forsterker betyr at du får mer lyd, med kraftigere høytalere kan det bety det samme også. Til og begynne med hvis du ikke allerede har kjøpt høytelere, vil jeg anbefale DALI 6006 eller 8008. Kanskje også DALI AXS 8000. Håper dette hjelper litt. Stikk innom HIFI klubben, der får du høre på alt du vil. Det er det som teller, hvordan du syns lyden er, ikke hva andre har som erfaring.

Lenke til kommentar

Forskjellen er at det er et metall istedetfor et annet materiale!

Det benyttes mange ulike materialer i høyttalermembraner, alle har forskjellige egenskaper. Forskjellige materialer kan være: Titan, Aluminium, gull, magnesium, keramikk, diamant, kevlar, papp, papir, plast, glassfiber, trefiber, stoff, karbon, polypropylen og hundrevis av diverse blandinger og varianter av disse stoffene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...