Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Plutselig vondt i ryggen.


Pubé

Anbefalte innlegg

For en tre uker siden fikk jeg smerter i ryggen i noen få dager etter å ha sittet feil i en stol under seks timer med foredrag, men det gikk jo over, så da var jo ikke det noe mer å tenke på. Men i dag, når jeg skulle løfte skolesekken ut av bilen kom smerten brått tilbake, like ille som dagen etter jeg satt feil for tre uker siden.

 

Det gjør vondt tvers over ryggen på høyde med mellomgulvet, gjør også vondt om jeg fyller lungene.

 

Er dette noe jeg burde komme meg til legen for? Det er nok borte før jeg kommer så langt, men ønsker ikke at det skal komme tilbake når det passer dårlig. Noen som veit hva det kan skyldes?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

kan ha noe med ribbena og gjøre. det kan faktisk også ha noe med diafragmaen og gjøre og for all del.

hvis du "suger" inn magen, og prøver å kjenne UNDER ribbena dine, føles det ømt? kjenn etter ikke langt nede på ribbena, men mer mot midten.

det du beskriver er slik mine ryggplager begynte. jeg har skjev rygg. altså, den er vridd, samtidig som den går som en "s" det er medfødt, og gir meg litt smerter i brystet når jeg puster innimellom.

jeg ville gått til en kiropraktor, si hva som plager deg og han kan sende deg til røntegn for å se om du har noen plager sånn sett. det er litt lurt å sjekke opp slike ting tidlig, så du kan trene og få øvelser hvis du har problemer med ryggen som du ikke har fått utforsket helt enda.

MEN det kan også være en enkel strekk rett og slett. Ribbena er koblet til ryggsøylen, og har du en strekk i ryggen kan du lett få smerter av bare og puste

Lenke til kommentar

Blir vanskelig å komme seg til en kiropraktor, men fysioterapi er å finne i nærheten her, så jeg får vel komme meg dit.

 

Det gjør vondt om jeg prøver å dra inn magen, ikke i magen med på tvers av ryggen, men kjennes ikke noe særlig ømt om jeg trykker noe sted, mye verre å dra inn magen. Aldri hatt noen problemer med ryggen før dette, men så er jeg ikke eldre enn 18.

Endret av Knut Knudsen
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Can vere saa mangt, men hores ut som vidarkri sa. Du har ribbebein som fester seg pa virvelene's "transverse processer". Dette leddet heter costotransverse og far du en liten inflammasjon eller restriksjon der kan du faa akkurat de symptomene du nettopp nevnte. En kiropraktor gjor jobben for deg og fikser det der.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...