Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Fuktskade i leilighet! Klage?


1000000

Anbefalte innlegg

Kjøpte meg en leilighet for noen uker siden. På overtagelsesdagen fikk jeg opplyst at det var en gammel fuktskade på veggen under det ene vinduet, pga. det hadde stått blomsterpotte der som hadde søla. Jeg skrev under på at overtagelsen var i orden, men burde det ikke stått om denne fuktskaden i salgsoppgaven fra megleren når selger åpenbart visste om dette. På visningsdagen var den mindre synlige fuktskaden skjult av en gardin. Har nå senere revet vekk tapeten der, og platene på veggen er sterkt angrepet av muggsopp. Har jeg noen mulighet til å klage på dette? og få dette erstattet av selger?

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gratulerer med ny leilighet :)

 

Du burde kanskje ha sjekket fuktskaden litt mer inngående før du skrev under på at overtagelsen var i orden. I utgangspunktet er du gjort oppmerksom på en mangel, men du har godtatt den.

 

Du kan selvsagt prøve deg på at du ikke fikk inntrykk av at det var en betydelig mangel, men jeg kjenner for dårlig til lovverket og hva som ble sagt samt hvor stor fuktskaden er til å vite om du kommer noen vei.

Lenke til kommentar

Et år etter jeg overtok min leilighet så oppdaget jeg fukt bak baderomspanelene. Jeg tok dette opp med en advokat i forbindelse med kjøpsforsikringen jeg hadde skrevet, men fikk aldri noe gjennomslag siden jeg hadde signert kontrakt etter å ha visst at forrige eier monterte disse selv uten formell kompetanse. Ikke helt det samme, men poenget er at så lenge du kjente til at det potensielt kunne være skade, så tviler jeg på at du kommer langt. Men dersom du skrev kjøperforsikring så kan du jo alltids høre med selskapet. Det er helt gratis så lenge du er forsikret.

Lenke til kommentar

Unnskyld, jeg trodde du hadde skrevet visningsdagen. Da er kanskje saken litt annerledes ja. Dersom de har utelatt å skrive om det i sin egenerklæring før salg, så tror jeg du kan potensielt ha en god sak. Dersom du har tegnet eierskifteforsikring så ville jeg benyttet meg av den nå.

 

Jepp, det er det han har!

Men problemet mitt er at jeg ikke har tegnet kjøperforsikring, siden jeg leste at dette var bare noe tull. Innbiller meg at jeg har lest innboforsikringa eller en annen forsikring dekka eventuell rettssak?

 

Kan jo sende et brev til selger og legge fram saken og si at saken vurderes oversendt til forliksrådet hvis han ikke betaler for reparasjonen ?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...