Gå til innhold

Tips til fast PA i gymsal


Anbefalte innlegg

Hei!


Grendahuset heime skal no, etter mange år med utdadert anlegg, få seg eit skikkeleg PA-anlegg.

Rommet er ein liten gymsal på 10x25 meter, med ein “innebygd” scene på ca. 7x5 meter. Planen er å ha eit fast montert anlegg, der ein koplar til miksepulten ute i salen ved bruk med ein enkel CAT-5-kabel. Bak veggen ved scenen kjem ein til å lage eit skap for forsterkarar, stagebox, trådlause mottakarar og liknande der alt står fast montert, med enkel tilgang for å kople til kabla mikrofonar frå scenen. Bør gjerne også ha moglegheit for å kople miksepulten til ved scena.


Tidlegare har ein hatt fire små LEM-høgtalarar, to framme og to midt i salen. Desse har vore heilt ok til tale, men elendige til musikk.

Det ein no ønsker er eit anlegg som primært blir brukt til tale, men som også fungerar til song og musikk. Forhåpentlegvis held det med høgtalarar framme i salen, men det må vere ok lyd i heile salen utan at det vert utbehageleg høg lyd heilt framme. Dette då det ofte er forsamlingar med litt eldre folk.

Høgtalarane kjem til å bli innfeldt i vegg mellom salen og scene, evt. gitter rundt heile høgtalarane. Er gjerne ein fordel at dei er litt robuste og tåler ein trøkk.

Kan gjerne vere aktive.


Miksepulten skal vera ein Soundcraft Expression 1 med Mini Stagebox.


Me har også fire horn ute på veggen, men desse har me forsterkarar til som berre er å kople til i racket på scenen.


Mikrofonar har me stort sett frå før av.



Har de forslag til eit komplett oppsett på dette anlegget?


Har foreløpig ikkje noko budsjett, då me ennå er tidleg i planleggjinga.


Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse

hei! har du fått noen svar andre plasser?

 

vil bare begynne med å si hvis du skal bare bruke en cat-5 kabel så må du ha en digital mixer og da vil jeg anbefale en soundcraft si expression (som dere skal ha! :) ) men ville nokk valgt 3-eren istedenfor 1-eren fordi den har flere kanaler og koster ikke så ekstremt mye mere, de er egentlig den samme som soundcraft si. men de begynte å lage expression fordi si ble for dyre, men er så å si det samme i begge mixerene. soundcraft er et veldig bra merke i digital mixer og lette å lære, de er temmelig lik analog mixer. og i en digital mix så trenger du heller ikke et rack på siden av mixer med klang, kompressord osv. fordi det er i mixeren.

 

når det kommer til høytalere så ville jeg enten valgt studiomaster eller JBL. er to gode merker og du kan få temmelig gode topper, men du burde du holde deg unna høytalere med vifter i (eller igjaffal noen som ikke kommer mye støy ifra kjølingen) hvis dere skal ha talere og lav volume...

 

 

hvis du skal ha aktive høytellere så trenger du ikke racket på (bak) scenen til forsterkere, da har du heller bare en stagebox på scenen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...