Gå til innhold

Ny stasjonær - inputs på oppsett


Anbefalte innlegg

Har nå sittet på gjerdet alt for lenge og ønsker snarest å investere i en ny stasjonær. Har erfaring fra "ungdommen" med å bygge selv og regner ikke med at det har blitt noe mer komplisert enn det var før.

 

Har per idag skjerm, tastatur og mus, så er kun på jakt etter selve maskinen. Den skal høre til på kontoret hjemme og vil ha litt variert bruk.

 

Primært vil den stå som mediaserver for min Raspberry, en del Excel bruk med større filer, enkel bilderedigering og litt spilling. Ønsker da å sette sammen en maskin som tar aktuelle spill som Blacklist, Dota2, GW2, BF4 o.l med ok+ flyt. Er ikke en nødvendig å kunne kjøre alt av nye spill på ultra i 1080. Ser for meg at muligheten for SLI og en "k" CPU kan være grei å ha mtp overklokking og oppgradering om ett til to års tid.

 

Har lagt opp en liste på linken under, men komme litt for høyt ut. Men slik er det jo som oftest når en velger fritt :) Så derfor ber jeg om litt hjelp for å prøve å sette opp en build som kanskje vil gi meg den ytelse jeg ønsker. Har i prinsippet et budsjett på rundt en 6-8000. Er fleksibelt, men 10.000 blir i litt meste laget.

 

http://www.prisjakt.no/list.php?l=60496&view=m

 

På forhånd takk for hjelpen!

Endret av Ybbe
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Minnebrikkene passer ikke sammen med NH-D14, du må kjøpe Vengeance LP. CX-serien er veldig dårlig, gå heller for XFX XXX 750W. ASUS GTX 760 er stillere. Ellers ser det bra ut, men kanskje litt dyrt hovedkort? Trenger du operativsystem?

 

Takk for tilbakemelding!

 

Har nå endret til Low-profile RAM og endret noen andre komponenter. Når det gjelder hovedkort, er det noen som har noen erfaringer å dele her?

Lenke til kommentar

Du kan spare endel på å droppe klokking, iform av billigere prosessor, hovedkort og kjøler. Hvis du går for z87-basert hovedkort (eller z81) har disse noe som heter intel smart response technology, som lar deg bruke en ssd-disk på opp til 64 gb som buffer for magnetdisker. Hvis du ikke vil benytte deg av smart response tror jeg det er mer kostnadseffektivt å kjøpe et billig hovedkort og bruke pengene på å strekke seg etter i7, om så 4770s.

 

Jeg venter på Radeon 7790 i posten - det blir ikke bf4 i ultra, kanskje ikke bf3 heller men det er det beste kortet som kan kjøpes nå som har TDP på under 120 watt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...