Gå til innhold

Forsterke signal fra router mellom to hus.


Anbefalte innlegg

Her er mitt problem: Vi har to hus på gården og trådløst wi-fi nettverk fra router i hus nr.1. I hus nr.2 som står 30 meter unna så kobler vi oss opp til nettet, men har kun bra signal i nærheten av vinduene som vender opp mot hus nr.1.

 

Hva gjør vi? Er det nok å kjøpe en billig router som plasseres på beste signalpunkt i hus nr.2? Eller: Bør vi investere i dyrere extenderutstyr?:

 

Eksempel: Holder det med en slik: http://www.elkjop.no/product/data/nettverk-og-routere/WNR612/netgear-n150-classic-tradlos-router

 

...eller må vi kjøpe denne: http://www.elkjop.no/product/data/nettverk-og-routere/NGWN2500RP/netgear-dual-band-tradlos-nettverksutvider

 

...eller er jeg helt på trynet? :) Kom med kommentarer og forslag. På forhånd tusen takk for all hjelp!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dedikerte trådløse AP/ruter i kvart hus som har rettet antenne mot kvarandre hadde nok vært det beste, og heller spredd nettet i kvart hus med cat5e kabel til nytt ap punkt.

 

AP----AP link---Directional/sector antenne-->> <<--Directional/sector antenne---AP link----AP

 

Vil anta 2,4GHz skal være beste alternativ da du bur på gård område.

http://snorlaus.no/antenner-wlan/wifi/utendors/brukt-antenne-retning-24ghz-18dbi-antennspecialisten

 

noke ala det der eller vanlig antenne montert i pringlesboks;)

Lenke til kommentar

https://www.google.no/#q=wlan+aluminum+foil

 

Billig løsning, funker bra her i huset, satte ca. 25x25 alu-folie bak modem/router med antenne.(henger på veggen, underetasjen)

Fikk raskere nett over hele huset.

 

:)

Dette fungerer vel ikke med ruter uten antenne? Har selv Asus R56U, og sliter med litt dårlig signal. Har hus med 3 etg. og har dårlig signal i 3. etg, ruteren står i første/kjeller. Har bestilt enda en ruter nå da, da det er meg og samboeren som bor i kjelleren, og foreldrene mine bor over oss.

Lenke til kommentar

Fungerer dårligt med innebygde antenner, da dei ikkje vil få direkte refleksjon fra folien utenom du river dei ut ifra innmaten, og blir nok rarere dekningsområde. Kjør på med flere trådløse punkt, beste alternativ å sprede det med kat5e kabel, ellers trådløst AP ovenfor eksisterende ruter i 2etg for å ta imot og videresende signal til resten av huset, sistnevnte har nokre begrensninger men kan funke ok om du ikkje kjører med 20mbits++ hastigheter på internett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...