Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Tipper du har litt mer å gå på på sidene her for der kunne jeg tenkt meg oppretting. Spesielt bygget i venstrekanten ser ut til å være på vei til å ramle overende.

Nå vet jeg jo at det per i dag er litt smaksak når det gjelder oppretting av vidvinkelavvik i arkitekturbilder. Men her fikk jeg litt for mye følelse av bygninger som er på vei til å falle.

Ellers god bruk av lys med bra skarphet som henter ut farger og detaljer.

Når det gjelder lyse utbrenninger i nattbilder så er det ofte vanskelig å unngå fordi lyspunkter lett framstår for lyst i forhold til omgivelsene.

 

Roar

Lenke til kommentar

Takk igjen for en utfyllende og konstruktiv kommentar Roar. Det er bra å få slike tilbakemeldinger. Her har jeg lagt til litt clarity og skarpet opp bildet. Bildet er ikke croppet, så det finnes ikke mer utenfor rammen.

 

Ser ditt argument om bygget som er i ferd med å ramle overende. Opprettinga i Lightroom kunne rettet opp bygget til venstre, men da ville samtidig bygget til høyre lent kraftig. Alternativet hadde vært å manipulere i Photoshop, men jeg har en reise-laptop med liten skjerm og museplate. Dette er et ubrukelig verktøy i forhold til hva jeg er vant til - spesielt museplate er ille å jobbe med! Forsøker derfor å gjøre minst mulig eller benytte meg av presets i Lightroom. Får se om jeg retter opp bygget ved en senere anledning.

 

Dette med lyspunkter og at ingen del av noe bilde skal være utbrent vet jeg at det er mange fotografer som er opptatt av, men personlig synes jeg ikke utbrente områder nødvendigvis er forstyrrende eller noe man må forsøke å unngå.

Lenke til kommentar

Takk igjen for en utfyllende og konstruktiv kommentar Roar. Det er bra å få slike tilbakemeldinger. Her har jeg lagt til litt clarity og skarpet opp bildet. Bildet er ikke croppet, så det finnes ikke mer utenfor rammen.Ser ditt argument om bygget som er i ferd med å ramle overende. Opprettinga i Lightroom kunne rettet opp bygget til venstre, men da ville samtidig bygget til høyre lent kraftig. Alternativet hadde vært å manipulere i Photoshop, men jeg har en reise-laptop med liten skjerm og museplate. Dette er et ubrukelig verktøy i forhold til hva jeg er vant til - spesielt museplate er ille å jobbe med! Forsøker derfor å gjøre minst mulig eller benytte meg av presets i Lightroom. Får se om jeg retter opp bygget ved en senere anledning. Dette med lyspunkter og at ingen del av noe bilde skal være utbrent vet jeg at det er mange fotografer som er opptatt av, men personlig synes jeg ikke utbrente områder nødvendigvis er forstyrrende eller noe man må forsøke å unngå.

 

Ei lita mus og en brukbar skjerm på f.eks. 23 tommer koster ikke all verden og kan være gull verdt å ha for å kople til en Laptop når man driver med bilder. Det går jo an å ønske seg ting til fødselsdager etc.

Ellers prøver jeg selv ofte å forsøke å ta med mer enn jeg trenger i eksponeringene for å ha litt å gå på for beskjæring og oppretting.

Siden du nevner lightroom så har du kanskje Photoshop og da kunne du hvis du hadde hatt litt å gå på klikka Select og valgt All før du går til Edit og velger Transform. Der får du opp en ny meny der du velger Skew som tar bare en side om gangen selv om også motsatt beveger seg noe. Men litt her og der et par ganger fikser saken.

Du kan også bruke Perspective som tar begge sider. men siden sidene ofte trenger forskjellig oppretting må du likevel etterrette med Skew.

Men nå er det vel nok mas fra min side.

 

Roar

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...