Gå til innhold

Førerkort beslag - Hva tror dere?


Okeija

Anbefalte innlegg

 

Å kjøre i 250km/t på offentlig vei er uansett helt idiotisk og livsfarlig. Du kan ikke si at det er mindre farlig enn å ikke bruke blinklys eller å vrenge ut foran noen. Ja, det er også farlig men.... å ferdes på veien er et samspill mellom alle som ferdes. I 250km/t kan en pungtering, en liten stein i veien eller hva som helst være potensielt dødlig. Du får også et veldig stort tunnel syn slik at ting som eventuelt skjer ute til siden rekker du ikke å registrere fort nok. Du kjører faktisk nesten 70 meter i sekundet. Selv om du mener det er oversiktlig og at det ikke er noen du kan skade der du kjører så er det alltid noen variabler som du ikke hadde regnet med som kan komme i veien, og du kan også skade og drepe andre. Håper virkelig at du ikke gjør dette, for hvis du holder på slik fortjener du ikke retten til førerkort.

 

 

 

 

 

Jeg sier ikke at det er greit å kjøre i 250km/t.

Det er forskjell på å presse en vinglete Toyota Yaris som bruker 10 sek 0-100 opp i hastigheter som 180km/t, enn å gi gass med en sykkel som veier 188 kg fulltanka, med 195hk og 133 N-m. Har du en lang åpen slette da, ser ikke jeg som det som en voldsomt stor risiko. Det tar ikke mange sekundene opp til 200 og tilbake til 80. Jeg er mere nervøs når jeg kjører i tettbygde strøk i 50 når jeg ser gamlingen foran til høyre i ett kryss.

 

Men nok om det, jeg solgte sykkelen nettopp fordi jeg skal unngå disse hastighetene :p

Endret av Ziuuung
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vil ikke si at noen av de situasjonene der du beskriver er mindre farlig enn andre, men det er uansett helt idiotisk å kjøre i slike hastigheter enten med bil eller med sykkel. I nærheten av hytte vår var det akkurat en som tenkte som deg. Han kjørte ikke så fort som du, men godt over hundre for å ta det forsiktig. Han traff plutselig på en elg og endte i rullestol og ble invalid resten av livet sitt. Der var det også tilsynelatende rett fram og flatt, men han rakk ikke se elgen til tross for at det var helt åpent og store sletter på hver side av veien.

 

Selv om en sykkel eller bil er rask og er bygget for hastighet betyr det ikke at det er mindre farlig eller mer riktig å gjøre slike teite valg. Bra du har solgt sykkelen i det minste.

Lenke til kommentar

Nå har jeg ikke lest de andre kommentarene her, men sånn jeg ser det håper jeg du blir lenge uten førerkort. Det er enkelt og greit idioti å kjøre i en sånn fart i en 50-sone! Når du får tilbake lappen så ha i bakhodet at det er en grunn til at fartsgrensen er som den er og spesielt i soner opptil 60 km/t.

 

Edit: Nå har ikke denne filmen noe med din fart og gjøre, men absolutt en tankevekker på hvor fort ting kan skje i trafikken. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8I54mlK0kVw

Endret av ChristofferRudi
Lenke til kommentar

I nærheten av hytte vår var det akkurat en som tenkte som deg. Han kjørte ikke så fort som du, men godt over hundre for å ta det forsiktig. Han traff plutselig på en elg og endte i rullestol og ble invalid resten av livet sitt. Der var det også tilsynelatende rett fram og flatt, men han rakk ikke se elgen til tross for at det var helt åpent og store sletter på hver side av veien.

 

 

Eneste det er synd på da, er elgen. Har også en kompis som forsvant utpå ett jorde tidligere i år, og det ble en tankevekker for de fleste av oss som kjører sammen. Han havnet i kunstig koma, men er på bedringens vei.

Lenke til kommentar

Joda.

Det kan være teoretiskt trygt å kjøre fortere enn fartsgrensen visse plasser, og noen biler og sykler er bygget for fart, og kunne ha hatt "egen" fartsgrense for disse. Men dette er vel i praksis forståelig nok umulig. Så kommer reaksjonstid til fører+++++ og det hadde vært morro med noen biler som hadde lov å kjøre 20over sammen med gamle med dårlig reaksjonstid som skulle kjøre 20 under fartsgrensa. . What a mess!!!

 

Men her kommer en overraskelse.

Det er i Norge ingen folkerett å kunne føre bil. .

Du må søke om å få lov før du tar lappen.

 

Og den største overraskelsen.

Det er regelverk og skilt som avgjør farta.

Ikke hva du og jeg synser om hva det burde/kunne ha vøri.

 

Og hadde Trådstarter og jeg full oversikt og hadde sett alle farer

Hadde ikke jeg vært fotgjenger på høsten i fjor, og han nå. Og ingen hadde blitt skadet i trafikken. Og fred på jorden og alt det der. .

Men slik er det ikke. Så det er enkelt nok: følg reglene, eller betal prisen.

 

Men når det er skrevet: så kan vi godt diskutere "straffen vs handling"(i en anen tråd)

For kjører du for fort i skogen og ikke blir tatt for fartsovertredelsen er det rart at man kan slippe billigere unna med trakasering og plaging av folk. . Men det er en anen diskusjon /tråd.

På forhånd beklager skrivefeil pga feite fingre og små taster på tlf+autokorrektur.

Endret av DeathByDigital
Lenke til kommentar

Det kunne like gjerne ha vært en person eller et barn som kom i veien. Selv om det er øde er det utrolig hvor folk kan finne på å ferdes. Er ikke lenge siden en ble påkjørt og drept på motorveien fordi han løp over veien. Der var det også et langt rett strekk og farten var bare 80.

 

Kort sagt. Det er en grunn til at vi har fartsgrenser. Kjører vi langt over er det både lek med sitt og andre sitt liv. Det er også en egoistisk måte å handle på. Skal ikke påstå at jeg er perfekt selv, men blir rett og slett kvalm av å høre om slikt. Både kjenner flere og har opplevd masse, så vet vet hva fart gjør.

Lenke til kommentar

Nei, men det er ikke smart å tenke at det kan gå bra å kjøre for fort. Poenget er at man skal alltid ta høyde for det uventete. Dess høyere fart dess høyere risiko. Har sett nok av fulle folk som har gått langs motorveien og inni tunneler. For å ikke snakke om folk som plutselig ser noe som ligger på andre siden av veien og som løper over for å hente det. Galskap? Ja... Men det er ikke de som alene blir skyldig for sin skade dersom noen kommer i alt for stor fart og kolliderer med de.

 

Jeg er enig at det er spennende å kjøre fort men gjør det på steder laget for det. Ta en tur til Autobahn eller meld dere på en dag med banekjøring. Ikke kjør for fort på veier som ikke er bygget for det. Folk forventer heller ikke at det kommer en bil eller mc i så sinnsvakt høy fart, så bare det kan skape farlig situasjon. Plutselig er det noen som svinger ut i veien foran, det kan være et dyr som løper over veien, et barn som leker hva som helst.... Selv om alt ser klart ut så er det nødvendigvis ikke det. Man har ikke like lang stopplengde i x antall ganger fartsgrensen som i lovlig hastighet. Fartsgrensen er der også for å verne oss mot ulykker. Skal innrømme at jeg ofte irriterer meg over lave fartsgrenser enkelte plasser, men vet også at det er tryggere for alle.

 

Jeg bor i Nærheten av Bergen og her er det maks 80 på mototveien og mye 60 og 70 soner. Når jeg kommer østpå og kan kjøre i 100 og 110 noen plasser så ser jeg stor forskjell på veistandarden. Veien er likevel ikke bygget for større fart selv om bilen eller sykkelen er bygget for det. For å sette det på spissen kjører ikke du på hullete grusvei og leker rally med en ferrari. En R sykkel eller sportsbil kan ikke brukes i hastighetene de er bygget for lovlig på norske veier og veiene er ikke bygget for slike hastigheter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...