Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Heisan

Jeg skal snart på ferie til Frankrike, og siden det er ganske langt dit blir det fly.

 

Jeg, som ivrig fotograf, skal selvfølgelig ha med kameraet + utstyr. Det er her problemet kommer. Fotosekken jeg skal bruke er en Lowepro Pro Runner 350AW, og utpå den skal jeg feste et Benro C49T med Benro N1 kulehode på.

 

Har noen erfaring med å fly med monopod utpå sekken, og vil jeg komme igjennom sikkerhetskontrollen?

 

Hvis det betyr noe skal jeg reise fra Gardermoen. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Stativ festet utenpå sekken har jeg aldri hatt problem med. Men i det siste har sikkerhetskontrollen blitt mer og mer grundig, det virker som om de ansatte ønsker å rettferdiggjøre stillingene sine (det er jo private firmaer , som GS4 på Gardermoen, som står for kontrollen.) Sist jeg fløy fra Gardermoen (27 juni) måtte jeg åpne samtlige 7 lommer pluss hovedrommet med kamera og objektiver på fotosekken. Det er bare å adlyde, protesterer du, blir de enda grundigere. Forskjellige flyplasser/kontrollører kan imidlertid tolke reglene forskjellig, selv om det ikke står noen steder at kamerastativ er forbudt. I Avinors informasjon om hva som er tillatt/ikke tillatt (http://www.avinor.no/lufthavn/avinor/bagasjeoginnsjekking/20_Bagasje) står det at du kan ta med teltstenger og vandrestaver i håndbagasjen, et fotostativ er neppe farligere. På TSAs liste over tilllatte gjenstander i USA (og Canada) er imidlertid kamerastativ godkjent.

 

Men har du mulighet for å legge det i innsjekket bagasje, unngår du i alle fall diskusjoner om stativet. Evt. pigger på stativet bør i alle fall skrus av.hvis du skal ha det i håndbagasjen.

 

Husk å få med det alt etterpå, jeg presterte å legg igjen laptop-en på Gardermoen på vei til Portugal i våres, fordi kamerasekken ble lagt over et annet bord for inspeksjon, da det er fort gjort å glemme noe. Fikk først telefon om dette da jeg satt i Lisboa og ventet på neste fly. Jeg måtte til og med betale for å få igjen pc-en da jeg kom hjem.

Endret av JorunT
Lenke til kommentar

Jeg har hatt kamerasekk + monopod og 3 bens stol i en stativ veske uten noe problem. (dette var i fjor med SAS til Tromsø for jobb på fotballkamp)

 

Ikke noe ekstra kontroll i dag på gardermoen. Fly til London med kamerasekk med pc og div ledninger og ++

 

Derimot på vei hjem i fra Berlin i 2011 ble jeg grundig sjekket. Narkotika kontroll, bombehund,intervju osv... I 2012 og i våres var det ingen ekstra kontroll der på hjemreisen

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...