Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Dumt å ha VPN lokalisert i USA?


Anbefalte innlegg

Jeg bruker nå privateinternetaccess, og er strålende fornøyd med alt. Beste VPN'en jeg har prøvd hittil når det kommer til oppsett, hastighet etc.

 

 

Men skyter man seg selv i foten av å ha VPN lokalisert i USA? Det hevdes at USA har svært gode lover, men vi vet vel nå at man ikke kan stole på dette.

 

EU har jo også noen dårlige lover ang logging, dog tjenester som mullvad hevder at de ikke trenger å føye seg etter disse.

 

Privateinternetaccess har selv skrevet en innlegg om Prism der de hevder de heller ville stengt hele driten enn å "bedra" sine kunder. Og ja, et selskap som omtrent 100 % baserer seg på å levere sikkert personvern kan vel ikke helt sammenlignes med Google og Facebook.

 

Hva mener dere? Til syvende og sist må man vel kanskje bare stole på at VPN selskapet holder ord.

Endret av MrLG
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-Pqy3rC

Tja... ville vel heller i utgangspunktet benyttet noe som ikke ligger i statene, politistaten har rimelig makt der borte.

 

Det er imidlertid vanskelig å være veldig konsekvent her da det er smått med eksempler på slikt enda, i og med at VPN som "folkesport" er en relativt ny greie. Det blir interessant å følge utviklingen når myndigheter tundt om begynner å bryne seg på utfordringen, de er vel ikke helt klar over greiene enda.

Lenke til kommentar

Når han begynte å snakke om forfedrene og prinsipper, da skjønte jeg at han juger så det renner av han. Vil tro VPNet uten tvil går inn som overvåket, som all annen trafikk på internett. Spørsmålet er da hvem som har tilgang på informasjonen. Når det kommer til piratvirksomhet og sånt tror jeg ikke disse selskapene har tilgang til det. NSA, CIA og de største organisasjonene som driver global overvåking er nok lite interessert i piratvirksomhet, barneporno og sånt. De er ute etter terrorister og trusler mot nasjonal sikkerhet.

 

Jeg tviler sterkt på at anti-pirat selskap har tilgang til slik informasjon, de kan ta deg hvis du laster ned "bart" fra torrentsider. Det nyeste i norge er at selskaper har lov til å hente ut informasjon fra ISPer gjennom ip-adresser de lagrer fra torrent-nettverk. Dvs at de med en telefonsamtale etter at du trykket last ned på den nyeste britney spears låta, kan gi deg kjempemasse i bot pga tyveri.

 

Skal aldri si aldri, men jeg tviler veldig sterkt på at dette "overvåkningsnettet" inngår i kommersielle interesser. I alle fall ikke når det gjelder nedlastning fra den enkelte person.

 

Her kan du lese mer om ECHELON, det globale overvåkingsnettet som fanger opp alt fra sattelitt til fiber-optisk trafikk-data. : http://en.wikipedia.org/wiki/ECHELON

Lenke til kommentar

Men USA har ingen lov som tilsier at selskaper må oppbevare data. Dvs om traffikken overvåkes, er det bare en IP de kan se, som ikke kan tilknyttes til noen som helst person dersom de kontakter VPN selskapet, da VPN selskapet har faktisk ingen informasjon å gi, da dette ikke er loggført.

 

Hvis faktisk USA skal ha tilgang til å overvåke, må de faktisk få tilgang til VPN serverne, eller få VPN selskapet til å loggføre hvilke IP som brukes av hvilke brukere. Google, Facebook og andre selskaper har gitt ut informasjonen selv slik at myndighetene kan overvåke, VPN selskapet ville aldri gjort dette uten motsigelser(hvis de holder det de lover).

 

Skulle en slik overvåkning på en eller annet måte blitt gjort, og de kan knytte den norske IPen din oppmot VPN'en, må de faktisk kreve informasjon fra internettleverandøren i Norge for å vite hvem du er, og da må man igjennom norsk rettvesen etc. Du skal å gjort noe ganske heavy ulovlige greier før de drar det så langt tenker jeg.

 

--------------

 

Det som også er dumt, er at det kanskje beste selskapet i Sverige med kjappest hastighet er Mullvad.

Men

 

Uten VPN:

2825429240.png

 

Med Mullvad:

2825423531.png

 

Med PrivateInternetAccess

2825426387.png

 

 

PrivateInternetAccess har soleklart best hastighet av VPN. Spørsmålet er da til slutt om man kan stole på dem..

Endret av MrLG
Lenke til kommentar

Tror det har lite å si om du bruker PIA eller Mullvad. Begge har servere basert i sverige til rådighet.

 

En ting du må forstå er at anti-piratene må ha rettslig tilgang til VPNet for å få ut informasjon om deg som bruker. Det er ikke slik at de går til VPNet og spør pent om hvem og hvem som eide den ip-adressen og til hvilken tid.

Vi hadde nok fått høre om det dersom ett av disse VPNet har levert ut privat data til utenforstående. En tjeneste som baserer seg på anonymitet ville ikke overlevd lenge dersom de fritt leverte ut privat info.

Lenke til kommentar

Tror det har lite å si om du bruker PIA eller Mullvad. Begge har servere basert i sverige til rådighet.

 

En ting du må forstå er at anti-piratene må ha rettslig tilgang til VPNet for å få ut informasjon om deg som bruker. Det er ikke slik at de går til VPNet og spør pent om hvem og hvem som eide den ip-adressen og til hvilken tid.

Vi hadde nok fått høre om det dersom ett av disse VPNet har levert ut privat data til utenforstående. En tjeneste som baserer seg på anonymitet ville ikke overlevd lenge dersom de fritt leverte ut privat info.

 

Ja private aktører er man nok ganske godt sikret mot når man har VPN.

 

Forskjellen på PIA og Mullvad er at førstnevnte operer under amerikansk lov, sistnevnte svensk lov. Men sannsynligheten for at USA noengang vil overvåke og rettsforfølge en svensk IP, med nordmann som bakmann, tror jeg er ganske liten, da snakker vi om hendelser jeg aldri vil være inærheten av borti. Men som sagt når man først betaler for sikkerhet, vil man helst at den skal være best mulig, uannsett om man bedriver lovlig eller ulovlig virksomhet.

Endret av MrLG
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Som nevnt over, så har ikke USA lover som krever at leverandøren må oppbevare dataene som overføres, ei heller metadata. Det man kan regne med, er at i det minste metadata, og trolig en del datatrafikk, av det som går innom USA vil lagres og analyseres av automatiske systemer.

 

Selv i Norge analyserer de hemmelige tjenester, nærmere bestemt NSM, metadata. Det som øker anonymiteten din her, er at dataene for det første er kryptert, og for det andre ikke nødvendigvis går innom USA siden du kan velge en del ulike land. De landene, eller land som trafikken går gjennom, vil nok lagre metadata, og kanskje datatrafikk, men trafikken er kryptert og vil kreve betydelige ressurser for å knekke. Sannsynligheten for at de bryr seg om deg er liten, men at automatiske systemer analyserer trafikken - det vet vi. Svenskene har myndighet til å se på trafikken som går gjennom Sverige, og det inkluderer mesteparten av trafikken mellom Norge og utlandet.

 

For øvrig er det et tankekors at NSA er involvert i såpass mange av de mest brukte krypteringsalgoritmene, men det er en annen diskusjon.

Endret av Horrorbyte
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...