Gå til innhold

Regler for å ta førerkort i annet land


Anbefalte innlegg

Jeg har lest litt på det å ta førerkort innenfor EU/EØS, som er en god del billigere enn å ta det i Norge. Det eneste kravet jeg har funnet er at man skal ha bodd/hatt addresse i det aktuelle landet i mer enn 6 måneder. Hvis man jobber turnus og leier leilighet for eksempel i Spania eller Hellas, holder det at man bare er der annenhver måned?

 

Det virker jo helt overkommelig, er det noen her som har gjort dette?

 

Går det an å ta lappen på ferie utenfor EU, f.eks i Afrika/Asia, og så bytte det inn i et (lite restriktivt) EU land, for så å bytte til et Norskt førerkort?

 

Bare lurer, koster jo fort 30tusen for MC lappen. Har klasse B fra før.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"Nye regler fra 19. januar 2013 for EØS-førerkort byttet inn fra tredjeland utenfor EØS-området.

EØS-førerkort byttet inn fra et land utenfor EØS-området, behandles etter reglene som gjelder for det landet førerkortet opprinnelig er utstedt i. Har innflytteren et polsk EØS-førerkort byttet inn fra et russisk førerkort, behandles dette EØS-førerkortet som et russisk førerkort - dvs. ikke noe innbytte til norsk førerkort og gyldig bare i inntil 3 måneder. Dersom EØS-førerkortet er byttet inn fra et av de 11 landene utenfor EØS-området som gir innbytte etter førerkortforskriften § 10-2 (f.eks. USA, Australia, osv.) kan førerkortet byttes til norsk førerkort etter § 10-2 forutsatt at de andre vilkårene i bestemmelsen er oppfylt.

EØS-førerkort byttet inn fra tredjeland utenfor EØS-området gir kun rett til kjøring i Norge i inntil 3 måneder fordi førerkortene opprinnelig er utstedt utenfor EØS-området. Hvis innehaver av slikt EØS-førerkort tok fast bopel i Norge før 19. januar 2013, behandles imidlertid førerkortet på samme måte som ordinære EØS-førerkort."

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...