Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Muntlig eksamen i kjemi


Anbefalte innlegg

Hei dere, jeg har muntlig eksamen i kjemi og lurte om dere kunne hjelpe meg med hva slags stoff det er relevant å ha med når oppgaven min lyder slik:

 

TEMA organisk kjemi

Oppgave du har en ukjent blanding av organiske væsker. Hva kan du gjøre for å bestemme innholdet i den? Det er ingen begrensing på valg av metoder eller innhold i blandingen.

 

Tusen takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det eksamensoppgaven mener er at man skal bruke påvisningsreaksjoner til å skille mellom alkener, aldehyder, alkoholer, syrer og ketoner. Dette er det grunnleggende. Men man kan også ta en kreativ vri og gjøre slik som Janhaa sier, men dette er mer krevende. Man må her bestemme en løsning med ulike stoffer som for eksempel har ulike kokepunkt, som du da skiller gjennom destillasjon. Eller man kan gå ut i fra at man har et NMR eller MS-spekter, også bestemme stoffet ved å se på kjemisk skift/massen...

 

Du ser at det er flere måter å svare på denne oppgaven.

Lenke til kommentar

Ikke noe problem at du ikke klarer å ta med alt, den første biten skal jo egentlig ikke vurderes en gang (i hvert fall ikke med ordningen vi har på min skole). Siden du har 5 minutter kan du nevne hovedkategoriene av påvisningsreaksjoner (for å påvise de forskjellige stoffgruppene), og analysemetoder (MS, NMR, etc. for å si noe om strukturen og størrelsen på stoffene). Så blir du nok bedt om å gå mer i detalj i samtalen etterpå

Lenke til kommentar

Takk for svar! Så ingen vei er feil dersom jeg ikke klarer å ta med alt?

 

Nei, det er det ikke. Du skal prøve å få med mest mulig for å vise kompetanse, men det du ikke tar med vil mest sannsynlig sensor fange opp i samtalen etterpå. Hovedpoenget med "foredraget" på starten er å vise at du har oversikt, og skal egentlig ikke ha noen betydning for den samlede karakteren, men hvis du gjør ett godt førsteinntrykk vil sensor ha et godt inntrykk av deg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...