Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

[Løst] Nekter å boote etter ny CPU-kjøler


Anbefalte innlegg

Hei, nå er det fullt mulig at jeg har vært litt idiot her, jeg får i hvert fall følelsen av det...

 

Jeg bytta i dag ut stock-kjøler på maskina mi som jeg stort sett ikke har oppgradert siden den var ny for 3 år siden. Det var greit å komme til på baksida, så jeg lot hovedkortet stå i kabinettet mens jeg holdt på. Jeg skrudde ut alle skruene til stock-kjøler, men den satt fortsatt fast, jeg tenkte at det bare var termisk pasta som holdt igjen, og det var riktig det. Allikevel holdt det bedre enn forventa, og når jeg dro i kjøleren kom den løs med prosessoren sittende fast på undersida, altså rykka rett ut av sokkelen. Noen pins ble bøyd, så de retta jeg opp før jeg satte den ned i sokkelen som den skulle. Den lot seg ikke lukke så lett som jeg syntes den burde, men den gikk igjen. Jeg rensa vekk gammel pasta, la på ny og skrudde fast ny kjøler. Jeg bytta også et par andre kabinettvifter, men jeg kan ikke se for meg at de har noe med saken å gjøre.

Relevant maskinvare:

CPU: AMD Phenom II X4 955

HK: Gigabyte GA-890GPA-UD3H

CPU-kjøler: be quiet! Dark Rock Advanced

 

Det som skjer nå er at alle vifter starter opp, men null bilde på skjerm , ingen pipelyder eller noe som helst. Hvert 10. sekund eller så kan jeg høre at CPU-vifta øker farta for så å dempe den igjen like etter. Jeg tenkte å ta en titt på den igjen nå snart, men hvis noen har noen idé om hva som kan være feil vil jeg gjerne høre det. Jeg frykter jo at jeg har kverka enten HK eller CPU, men håper ikke det er tilfellet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Alt fungerte greit helt til det ble bøyde pins på cpu, tipper det er der årsaken ligger. Skjønner ikke hvordan du klarte å dra cpu'n rett ut, trodde ikke det var mulig siden det er en lås som skal holde den på plass. Sikkert vært meget uheldig :hm:

Lenke til kommentar

Noen sokler har et slags lokk over CPU, men ikke på denne, det er en hendel som løfter hele plata den ligger på litt opp eller ned, og låser når den er i nederste posisjon. Det er en lås som skal holde på plass, men vil tro den bare klemmer på pins'a eller noe sånt. Jeg trodde jeg hadde retta på pins'a før jeg satte i, men jeg skal sjekke det på nytt når jeg åpner pc'en igjen.

Lenke til kommentar

Det ser ut til at jeg fikk fiksa det. Jeg skrudde alt fra hverandre igjen og sjekka CPU, den så fin ut, men det så ut som at jeg hadde stramma kjøleren for hardt, det var merker fra motstandene på baksida av kretskortet, på bakplata. Så jeg satt alt sammen igjen, men skrudde ikke like hardt til, og da starta den.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...