Gå til innhold

KRISEHJELP om IT-utdanning, opptakskrav


Gjest Slettet-SnBb11Z

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-SnBb11Z

Har kommet over et problem som jeg ikke var klar over når det gjenstår noen få uker til søknadsfristen for opptak til høyere utdanning er over.

 

Slik er situasjonen: jeg går medier og kommunikasjon og kommer til å gå ut med generell studiekompetanse. Jeg hadde funnet noe som i teorien passer meg; Informatikk: design, bruk, interaksjon (bachelor) på UiO. Når jeg går inn på linken til søknadsfrist og opptak står det at generell studiekompetanse er det man trenger og det står ingen ting om spesielle krav.

 

Her er problemet: når jeg trykker på oppbygging og gjennomføring linken og jeg igjen trykker på en av fagene som f.eks. INF1500 - Introduksjon til design, bruk, interaksjon, står følgende:

 

Forkunnskaper

 

Obligatoriske forkunnskaper

 

I tillegg til generell studiekompetanse eller realkompetanse må du dekke spesielle opptakskrav:

Matematikk R1 eller Matematikk (S1+S2)

De spesielle opptakskravene kan også dekkes med fag fra videregående opplæring før Kunnskapsløftet, eller på andre måter.

 

 

Hva betyr dette for meg? Betyr det at jeg kan søke på studiet uten problem, bare at jeg vil ha problemer med å følge med på grunn av at jeg ikke har R1, eller betyr det at jeg ikke kan søke hele studiet i det hele tatt?

 

Takk på forhånd for svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Standard prosedyre er at det blir gjort et unntak, siden faget er obligatorisk.

 

Dette gjelder alle Informatikk-linjene, mattefaget krever 3MX/R2(?) men alle som går Informatikk-linjer som kun krever 2MX/R1 får komme inn på emnet uansett. Har selv gjort det.

 

Men universitetet ville aldri latt noen komme inn på en grad de umulig kan fullføre, de ønsker at høyest mulig prosent skal fullføre graden.

 

Dersom du er usikker på dette ville jeg kontaktet noen som er ansvarlige for opptak på IFI, for å bekrefte.

 

Når det gjelder å følge med på studiet, så har jeg tatt flere av de kursene der. Du trenger ikke ha gått noen spesielle mattekurs. Det er en fordel å kunne tenke logisk (som mange som tar mye matte gjør), men du trenger ikke ha tatt R1 eller R2.

Endret av HowwyB
Lenke til kommentar

Du får tatt graden, men du får ikke så mye valgfrihet når det gjelder kurs, du får en del mer valg med engang du har R1. Men du kan fint ta R1 ved siden av studiene om du finner ut at du har lyst til å ta en del av de kursene. Men du får fint gjennomført en grad uten R1 i det programmet. Har en kamerat som går på ISK(Språk og kommunikasjon). Og har tar nå R1 siden han ikke liker valgene han har uten R1.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...