Gå til innhold

Fujinon 18-55 dårlig AF og bråkete?


Anbefalte innlegg

Er det riktig at Fujinon 18-55 skal lage en konstant lyd når kameraet er påslått? spiller ingen rolle om stabilisatoren i objektivet er på eller av, men lyden er høyere med stabilisatoren på. Den sliter også veldig med å fokusere når det ikke er veldig lyst, for eksempel innendørs med bare litt lys på.

 

Har en Fujinon 35 mm også. Denne er lydløs(ingen stabilisering i objektivet) og sliter ikke med å finne fokus. Føles som om dette objektivet ligger mange hakk over på autofokus, selv om det nettopp er autofokus den får trekk på i alle tester på nett.

 

Utstyret ble kjøpt inn for ca en uke siden.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har 18-55 på en X-E1, og min lager ingen lyd, hverken med is på eller av. Siden det er eneste objektivet jeg har kan jeg ikke si noe om forskjell i å oppnå fokus. 35mm slipper jo inn to blendertrinn mer lys, mulig dette kan være grunnen til forskjellen du opplever. Ellers så skal det også være lettere å få fokus i lav belysning dersom fokuspunktene gjøres større (tommelhjulet samtidig som du holder inne "AE"-knappen).

Lenke til kommentar

35 mm har ingen større problemer selv om jeg setter blenderen til for eksempel f8. Blir litt bedre med større fokusområde, men det er jo ikke alltid man vil bruke det. Ser ut som om det funker bedre når jeg setter kameraet til cf. Vet ikke hvor stort fokusområdet blir da, men fokuspunktet indikeres da med et kryss.

 

Det er x-e1 jeg også har.

Endret av Panodil
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...