Gå til innhold

BSU - trenger ikke å bruke


Dobain

Anbefalte innlegg

Slik det ser ut så har jeg ikke behov for å bruke BSU på noen år, med andre ord frem til jeg ikke kan ha BSU lenger grunnet alder. Kort fortalt så flytter jeg fra en plass som har hatt en sinnsyk prisvekst til en plass hvor man får en 3 x så stor bolig til samme prisen.

 

Hva gjør jeg med BSUen? Jeg har omtrent det samme i lån som jeg har på kontoen. Bør jeg bare bruke den nå, eller bør jeg bare ta et boliglån senere når jeg ikke kan spare lenger for å frigjøre kapitalen så sant det er lov?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vil uansett anbefale deg å fylle opp BSU hvert år såfremt du har skattepliktig inntekt nok til å ta nytte av fradraget, men på en annen side, hvis lånet ditt er omtrent det samme som saldo på BSU, og du ikke har tenkt å ta opp lån igjen, så kan du like godt avslutte kontoen, bare vær oppmerksom på at hvis du har satt inn penger i år, får du ikke fradrag for disse hvis konto blir avsluttet inneværende kalender år.

 

Evt så kan du få avdragsfrihet på lånet, og fylle opp BSU til maks, med skattefradrag vil du gå i pluss på det, blir "småpenger", men da har jeg ihvertfall nevnt det.

 

Når det er sagt så vil du uansett behold BSU renten etter du passerer aldersgrensen for å spare/gjøre innskudd her, så hvis du ikke har et umiddelbart behov for pengene, eller bruker feks annen banksparing, ville mitt generiske råd vært (Med forbehold om at jeg ikke vet en ting om deg, din økonomi eller fremtidsplaner) :

- Fyll opp BSU til enten a) Maks innskuddsbeløp er oppnådd, eller b) aldersgrense for å spare i BSU er krysset.

- Betal ned lån iht nedbetalingsplan (eller fortere :) )

- I fremtiden, når du feks ønsker å pusse opp, eller låne til noe annet med sikkerhet i bolig, ta opp lån, og nedbetal dette med pengene fra BSU.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...