Gå til innhold

Livet etter VGS og militæret


prasa93

Anbefalte innlegg

Hei, først og fremst kan jeg si at jeg tenkte å poste dette i den tråden som omhandler noe av det samme nedenfor - men i og med at den skled litt ut av proporsjoner, tar jeg sjansen på å lage en ny tråd.

 

-

 

Da har det sånn at det er to måneder igjen til søknadsfristen på Samordna Opptak går ut, og i den forbindelse søker jeg råd fra smarte hoder her inne. Etter tre år på VGS, hvorav det siste år ble utført relativt dårlig, i forhold til tidligere prestasjoner, er jeg nå på permisjon i førstegangstjenesten. Jeg avslutter mitt år i fgtj i juli, og søker nye utfordringer. Allerede nå har jeg utelukket et videre liv i Forsvaret, så det blir tilbake til det sivile liv uansett.

 

Det jeg søker råd til, er hva jeg skal gjøre til høsten. Sitter med et brukbart karaktersnitt (4,8), som med realfagspoeng (4), militærpoeng (2) og alderspoeng (2) skulle tilsvare 56,0 karakterpoeng i ordinærkvota til høsten. Dermed er antall poeng ihvertfall klar.

 

Det neste er hva jeg tenker å søke. Jeg gikk realfagslinja, men ble fort lei fag som fysikk og kjemi. Matematikk har jeg alltid hatt interesse for - enda også for så vidt - så det er grunnen til at jeg snuser (eller egentlig higer etter) økonomilinja etter sommeren. NHH peker seg dermed som det mest klare valget. Nedturen smeller meg selvsagt i trynet da jeg sjekker snittet, som til i år lå på smertelige 56,1 - som da hadde steget med nesten 1,0. Som den mest populære linja i Norge år etter år, regner jeg med at det slår meg ut av lista uansett, så det er vel nesten å se bort i fra den. Likevel tror jeg at jeg skal plassere den på førsteplass uansett. KAN jo hende det synker (evt. ikke...). Av andre skoler i Norge er jo selvsagt BI et alternativ, men så godt som utelukket for min del av forskjellige grunner.

 

All den tid jeg pt. bor i Stavanger, og helst vil komme meg vekk er det nesten å se bort i fra UiS. Vet ikke hvilket nivå Handelshøyskolen der ligger på, og all den tid Bergen er i ganske bra avstand til Stvg, hadde NHH vært det absolutt optimale valget. Oslo og Trondheim er jo andre populære studentbyer.

 

Utlandet har jeg vel egentlig heller ikke utelukket helt, men regner med diverse søknadsfrister osv. er på vei til å svinne hen. CBS er jo en ganske bra skole, som jeg tror jeg kunne kommet meg inn på med det snittet jeg har (noen som kan av- eller bekrefte?), men usikkerheten preger.

 

Angående linja er jeg også usikker, og søker velmente råd fra folket her. En femårig master / sivøk. er vel det mest optimale, men leser rundt at man kan ta bacheloren et sted, og gå over til et annet på masteren. I så måte kunne en jo dratt på et sted med lavere karakterer på bacheloren og evt. hoppet til NHH på masteren.

 

Nuvel, ble smått langt dette og kanskje langdrygt for enkelte - som muligens har hørt samme regla før - men dette er altså skrevet av en - nå 20 år gammel - gutt som pr. dags dato ikke har den ringeste anelse på hva han skal gjøre etter sommeren, og som angrer helt grenseløst på at alt gikk ad undas på VG3.

 

På forhånd takker jeg for svar! :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...