Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Vedvarende smerter i hender og armer, hjelp!


genetex

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg er en mann på 23 år som går på forkurs til ingeniør utdanning. Dette er første gang jeg går på skole på 4 år. Dette skoleåret innebærer enrome mengder arbeid med spesielt matte og fysikk.

 

Lat oss ta det fra starten:

 

Jeg har trent styrke i rundt 5 år. 2-4 dager i uken, mest for gøy, aldri blodseriøst. I august 2012 startet jeg på et nytt treningsprogram, dette innebar: styrketrening 3 ganger i uken, der knebøy var med hver gang. Ellers øvelser som markløft, militærpress og benkpress fordelt utover.

 

Jeg sitter også med skolearbeid minimum 5 timer om dagen, som regel 8 timer. Da skriver jeg kun for hånd, da det går i matte og fysikk som regel.

 

Rundt midten av november begynte jeg å kjenne en liten smerte i min høyre hånd (jeg skriver med den). Skolearbeiden ble mer intenst, og de 2 siste ukene frem til tentamen 8. desember satt jeg på skolen rundt 10-12 timer hver dag, 6 dager i uken. Smertene ble værre og værre, jeg tenkte det ville gå over etter tentamen.

 

Det hele endte med at jeg måtte droppe fysikktentamen grunnet store smerter, jeg gikk hele julen med smerter og støttehanske jeg kjøpte hos en fysiobutikk.

 

I januar begynte skolen, og jeg begynte også å gå til Volvat hos fysioterapaut. Hun mente det var grunnet enorm stivhet i musklene mine, og en gang i uken var jeg der og ble tøyd og strekt på, samtidig som jeg gjorde slike øvelser hjemme.

 

I begynnelsen av februar var smertene nesten borte. Jeg tok mye pauser i skoledagen, tøyde og ristet på hendene. Det eneste jeg kjente var en følelse av enorm utmattelse i håndflaten. For to uker siden hadde jeg igjen et kjør på skolen, der jeg arbeider 10 timer om dagen i 4 dager med matte. Jeg hadde ikke vondt da, men i ettertid har det bare blitt værre og værre.

 

Jeg kan beskrive smertene: I overarmen kan det stikke, med en smerte kun på et lite punk. Det kan også værke over større områder. I leddet ved albuen kan det tidvis også værke, det også på oversiden av armen. Ellers er det ca det samme i fingrene, da spesielt i hele tommelen. De siste 4 dagene har jeg ikke gjort noe skolearbeid, men fortsatt blir det bare værre!

 

Smertene er i begge hendene, like sterke, og det til tross for at jeg ikke skriver med min venstre hånd. Hva kan dette komme av? En kiropraktor på Volvat sjekket meg i en 15-20 minutter, da ryggen min, og fant ikke ut at det skulle være noe feil der som førte til smertene.

 

Har noen opplevd noe lignende eller har noen tips? Jeg er veldig desperat nå. Om det ikke går over må jeg droppe ut av skolen, og det gjør meg så forferdelig deprimert.

 

Jeg har bestemt meg for å prøve et annet firma og en annen fysioterapaut for å få en "second opinion".

 

Om noen her har noe info som kan hjelpe meg så betyr det hele verden for meg akkurat nå!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du burde oppsøke lege. Der kan de muligens se nærmere på årsakene. Ut fra beskrivelsene, ser det ut som lidelsen er et resultat av mye mekanisk stress (overanstrengelse) ved bruk av armen(e). Det å holde en penn med fingrene i timesvis går hardt utover muskler og nerver i armen.

 

En annen (mindre sannsynlig) mulighet er at smertene skyldes nevrologiske feil, eller en form for psykologisk stress som kroppen reagerer nociseptisk (bokstavelig talt "med smerter") på.

 

Oppsøk lege. Han kan nok gi en klarere diagnose på dette, og hjelpe deg med å legge opp rutinemessige økter for å minske eller "stabilisere" stresset, som også forhåpentligvis kan hjelpe deg med å bli kvitt smertene - og selvsagt få deg gjennom eksamen.

 

Lykke til,

hilsen Gaute

Lenke til kommentar

Det *kan* være en nerve i klem, men det er ytterst tvilsomt da det sjeldent viser seg på motsatte sider av kroppen.. ofte en uniformitet ved slike plager. Hva dette kommer av er jommen ikke lett å si. Det kan, som du sier, komme av unormalt høyt stressnivå. Da dette kan slå ut på ulike måter er det ingen måte vi kan fastslå dette med sikkerhet. Du må forså at nervene går fra hjernebarken, via ryggraden, så ut til hendene. Et sted mellom A og B er det et problem som gjør at du tolker smerte.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...