Gå til innhold

[Løst] Hjelp og Tips til ny gaming pc


Anbefalte innlegg

Hei folkens, da var tida kommet for å handle ny PC. det er ca 5år siden eg handlet pc sist og har har kun upgradet den litt men sliter nå med ein del lagg i spill og den yter ikke nok for meg.

 

Hva er har nå er :

PSU - Corsair TX 605W

CPU - Intel® Core™2 Duo CPU E8500 @ 3.16GHz

Hovedkort - Msi MS-7519

Skjermkort - NVIDIA GeForce GTX 560 Ti

Opprativsystem - Windows 7 home premium SP1 64bit.

Minne - 1x Kingston DDR2 HyperX PC8500 4GB KIT og 1x Corsair TWIN2X PC6400 DDR2 4GB KIT CL5

 

Eg har eit budskjett på rundt 12000kroner og har følgende fra før : Skjerm,mus,tastatur,høytalere.

 

Eg er ganske utdatert når det kommer til dagens data deler og har litt spørsmål og ting eg lurer på. Målet med ny pc er da for første gang å kunne kjøre spill på Ultra uten noe lagg og ubehag. Hadde tenkt å vente med ny pc til GTA5 kommer til pc men det blir litt for lenge og vente. Eg spiller mest WoW, cs:go og vil ha ein pc som kan kjøre GTA5 lett som bare det når det blir lansert. Vis det ikke er muligt å vite hva GTA5 kommer til å trenge av skjermkort,cpu og ram så vil eg bygge pcn nå så det er minimalt med upgrade eg trenger når seinere når gta blir lansert.

 

 

Tower: Eg har midi tower nå men vil gjerne ha eit BIG tower med tanke på bedre plass og at eg skal bygge pcn selv. har sett for meg denne : CM storm stryker http://www.komplett....aspx?sku=755465

har valgt denne mest pga utseende og den fekk gode tilbakemeldinger.

 

PSU :Har ikkje stor greie på dette og somregel hadde eg bare valgt ein med god tilbakemelding på og minimum 700W, trenger hjelp til valg her, må passe i toweret eg valgte.

 

CPU: Ser så utroligt mangen og velge i men det skal vere Intel og ikkje amd. Har tenkt lenge på disse her i7 prosessorne men har lest litt her på forumet og ein del meiner det er litt overkill og anbefaler i5. Hvorfor er det for mye med i7? er den spesiell eller bare pga det går mest på skjermkort i spill? ser og det står 3570 / 3770 bak prosessorne og lurer litt på hva det betyr?

 

Hovedkort: Har kun hatt Msi hovedkort opp gjennom tidene og våre fornøyd med disse, har ikkje anelse hva som er viktigt når du velger hovedkort men trenger eit som støtter prosessoren ( socket ) og som har wifi og har plass til 16gb minne.

 

Minne: Tenkte eg skulle ha ca 16bg og hadde valgt noen midt på tree i prisklasse men ellers har eg ingen anelse hva eg skal se etter, det er vel DDR3 som er tingen nå og eg renker med jo høyere MhZ jo bedre?

 

Skjermkort: Her må eg slå på stortromma føler eg, har aldri hatt eit skikkeligt TOP skjermkort så tenkte litt på GTX 690 og har hørt om dette TITAN kortet som kommer og vurdere det og, har hørt at noen kjører 2kort isteden for 1stk 690, er det stress med 2 kort i forhold til 1? dobbel kabel eller hvordan fungerer det? Når det kommer til merke har eg altid hatt Nvidia men er åpen for alle forslag her.

 

Så trenger eg harddisk, har hatt store problem med den SSD disken eg har nå men tenkte og handle ein ny på ca 130gb til windows og ein på ca 1TB som d:

 

Har nå windows 7 på cd (må legge in xp først for så å upgrade) dritt irriterende. Vurderer windows 8 men er ikke sikker, men i såfall kan eg upgrade med den keyen eg bruker i windows 7 eller bør eg handle fresh windows 8? ikke noe uppgrade.

 

Var mye spørsmål her men trenger sårt hjelp så håper på svar og tips av noen som kan meir om dette en meg ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

CPU: i5 holder i massevis til spilling, grunnen til at det blir overkill med i7 til spill er at det er veldig få spill som klarer å bruke den ekstra ytelsen. 3570 er 4 kjærner uten hyper threading, 3770 er 4 kjærner med hyper threading og litt høyere baseklock ellers liten forskjell

 

Hovedkort: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=746634n helt greit Hovedkort med wifi og alt du trenger av funksjonalitet hvis du ikke skal driver med OC.

 

Minne: det er mye å velge mellom, finn et Kit med 16GB på 1600MHz med lav tilgangstid. Kingston og Corsair har begge mange muligheter og har jevnt over god kvalitet.

 

Skjermkort: Skal du bruke så mye penger på skjermkort er Asus ROG matrix 7970 en av de beste enkjærnede kortene du får kjøpt i dag.

 

 

SSD: skal du ha en SSD som kommer til å vare lenge er Intel 520 en ssd som har lang leventid og god ytelse. Når det kommer til hdd kan du velge en Seagate eller WD 7200 rpm det kommer ikke til å være så mye forskjell i ytelse her.

 

PSU: Corsair AX 860i er kommer til å passe fint. du kan også se på seasonic platinum series begge deler er av god kvalitet.

 

CM storm stryker er et fint kabinett og kommer med mange fine løsninger. Det kommer til å ha all den funksjonaliteten du kommer til å trenge.

 

Håper dette hjelper, noe du lurer på bare å spørre.

 

Lenke til kommentar

amundi, hva er det du driver å tuller med? Kortet du linka til funker perfekt til overklokking. Skjermkortet har jeg hørt sliter med overklokking, pluss at det er DYRT! 7970 ghz edition Vapor-X er et mye bedre valg.

 

Til TS: Msi Z77 Mpower er fra msi, støtter 16gb og har wifi. Men hvis du bare skal game, trenger du ikke 16gb.

Lenke til kommentar

Hva syns dere om dette : http://www.komplett.no/k/cart.aspx

mangler vel bare skjermkort nå og er fortsatt ikke sikker på hvilket.

ser att PSU har ein del kontakter inganger på baksiden, hva er det til? og er dette en god psu?

 

Tower : CM Storm Stryker Gaming Big Tower

 

Hovedkort : MSI Z77 MPower, Socket-1155

 

CPU : Intel® Core i7-3770K Processor

 

Minne : Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 16GB CL9

 

SSD : Intel® SSD 520 Series 120GB 2.5"

 

HD : Seagate Barracuda® 1TB

 

Headset : QPAD QH-85 Pro Gaming Premium Headset

 

PSU : Cooler Master Silent Pro M2 720W PSU ( er ikke sikker på denne )

 

Tenkte og å handle egen CPU vifte : Cooler Master Hyper 212 Evo CPU Kjøler ( er denne grei? )

 

Så var det skjermkort, vill ha eit godt som kan kjøre WoW på ultra og GTA5 når det kommer. litt BF - CS:go også.

 

Tenker på Titan - 690 - eller ein av 680? ser eit kort med 4gb eit med 2gb og var stor forskjell i pris.

 

Trur eg har alt som trenges ? Har som sakt Skjerm-mus-tastatur-høytalere

Lenke til kommentar

link til handlevogn fungerer sjeldent! ;)

Tower:

big tower er digg, kan anbefale det! CM storm kabinettene er ofte på tilbud og btw;)

PSU :

700w+ er fornuftig d. seasonic, corsair og xfx er bra. fleire og, men merke som stammer fra seasonic deler/komponenter er heilt klart best for tida;) den cooler master du valgte er delvis MODULÆR, som betyr at ledningane ikkje er fast i psu. dette gjer at du kan ta av og ut ledninger du ikkje bruker, for å unngå rot, dårligere luftflow, dårligere kjøling og stygt kabelrot;)

CPU:

i7 har hyper threasing, som er ubetydelig i spilling. i5-3570k anbefaler eg til gaming;)

3570 er i5, derav 5-tallet. 3770 er i7, derav 5-tallet. første tallet, 3, betyr tredje generasjon. 70

Hovedkort:

velg Socket 1155 med Z77 brikkesett du, funker gull til gaming. er nok det dei aller fleste velger.. velg atx eller eatx størrelse du. også ser du berre på ka du trenger og vil ha av tilkoblinger, lyd, farge etc.. alle produsenter har bra hovudkort for tida. anbefaler msi gd55, under 1000kr=bang4bucks!

Minne:

DDR3,240p gjelder. 16gb støtter eg deg på. neste du må se på er mhz. 1600mhz og oppover. men 1600 holder til gaming. cl ikkje så viktig, men du bør ligge på cl9 eller cl10 meiner eg.

Skjermkort:

gtx690, tja.... ka skal eg sei her då :p ser på ka du ville med maskina di, ka du forlanga, og ka du skal spille. så d EG vil anbefale deg da er heller; drit i 690! kjøp heller eit godt 7970,670 eller 680. da sparer du ein del penger, og kan heller kjøpe nytt litt kjappere enn du ville kassert eit 690. ville valgt fabrikkoverklokka, uten desse dårlige stock kjølerane:)

Så trenger eg harddisk

intel og samsung er tingen å kjøpe der for tida;)

windows 8?.

kjøp W8 upgrade du, også googler du "clean install".

Var mye spørsmål her men trenger sårt hjelp så håper på svar og tips av noen som kan meir om dette en meg ;)

kan godt lage ei ferdig handleliste til deg, i tilegg til denne! med forklaring og begrunning, om ønskelig;) Endret av bystØL
  • Liker 1
Lenke til kommentar

http://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=1198126&su=224DA5CE-C499-41F5-84F9-E2F2EC6E6FD4

blei litt ivrig er:p for eg skjønte at her kan eg så godt som bygge mitt syn på "perfekt" gamedata til ein fornuftig pris :fun: dette er jo noe eg meiner! og eg synes grensa på ka som er vits å bruke på ein gamedata er 12-15K

jaja, uansett her er d;

Kabinettet er jo greit, du ville ha d, d er bigtower, og eg og liker d;)

 

Kjøleren liker eg veldig godt! meiner hydra-i serien er kjempekjølere. den er litt dyr mot nd14 og evo, men det er heilt noe anna meiner eg.

 

i så dyr data, bør du ikkje spare på psu delen! derfor ville eg helst velga dyre corsair AX, men endte på HX. den er veldig modulær:p gold+ og 750 solide Watt.

 

4x4gb 1600mhz, heilt standard tall på gode corsair brikker. kjøleren er HØG, så passer til veldig få kjølere!! men sweet sammen med H100i:) Z77 hovudkort har ikkje quad støtte på ram, så desse vil da jobbe som to par.(2 x dual). funker fint! trur ikkje d er noen merkbar forskjell:)

 

prosessoren for gaming! enkelt og greit:) men når sant skal seiast; ville kjøpt 3770k sjølv, uten å kunne begrunne eller krangle om d:p

 

kjempe intel ssd disk, 120gb er litt lite, men skal gå greit:)

 

gtx680 lightning skal vist være d beste enkle gpu, pga "unlocked power control". mye krangel og debatt der, men eg er blitt overbevist og overtalt om at d faktisk stemmer:)

 

Mpower z77 hovudkort, veldig brar kort for pengane! og det matcher skjermkortet! :D

 

1tb er ein 1tb, 7200rpm er 7200rpm, og Seagate Barracuda er Seagate Barracuda:p

 

når d kjem til headset: føler sjølv d aldri har vert så mykje bra og spennande på markedet før! har lyst til å bytte headset kvar helg eg!:p EG meiner at 7-800,- er ei fin og grei maksgrense. eg har tru på/liker: CM Storm Sirus 5.1, ASUS Vulcan PRO, Corsair Vengeance 1500, ROCCAT Kave, Logitech G35, fleir og sikkert, mei dei eg kom på no.

 

eit tips KAN være å sjekke (salg sjølvsagt!, men) demovarer hjå komplett! har av og til mykje bra! der du fort kan spare eit par hundrelapper. sjekk der! kan for eks dra fram:

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=764633

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=768251

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=774415

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=774293

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=772687

Lenke til kommentar

http://www.komplett....F9-E2F2EC6E6FD4

blei litt ivrig er:p for eg skjønte at her kan eg så godt som bygge mitt syn på "perfekt" gamedata til ein fornuftig pris :fun: dette er jo noe eg meiner! og eg synes grensa på ka som er vits å bruke på ein gamedata er 12-15K

jaja, uansett her er d;

Kabinettet er jo greit, du ville ha d, d er bigtower, og eg og liker d;)

 

Kjøleren liker eg veldig godt! meiner hydra-i serien er kjempekjølere. den er litt dyr mot nd14 og evo, men det er heilt noe anna meiner eg.

 

i så dyr data, bør du ikkje spare på psu delen! derfor ville eg helst velga dyre corsair AX, men endte på HX. den er veldig modulær:p gold+ og 750 solide Watt.

 

4x4gb 1600mhz, heilt standard tall på gode corsair brikker. kjøleren er HØG, så passer til veldig få kjølere!! men sweet sammen med H100i:) Z77 hovudkort har ikkje quad støtte på ram, så desse vil da jobbe som to par.(2 x dual). funker fint! trur ikkje d er noen merkbar forskjell:)

 

prosessoren for gaming! enkelt og greit:) men når sant skal seiast; ville kjøpt 3770k sjølv, uten å kunne begrunne eller krangle om d:p

 

kjempe intel ssd disk, 120gb er litt lite, men skal gå greit:)

 

gtx680 lightning skal vist være d beste enkle gpu, pga "unlocked power control". mye krangel og debatt der, men eg er blitt overbevist og overtalt om at d faktisk stemmer:)

 

Mpower z77 hovudkort, veldig brar kort for pengane! og det matcher skjermkortet! :D

 

1tb er ein 1tb, 7200rpm er 7200rpm, og Seagate Barracuda er Seagate Barracuda:p

 

når d kjem til headset: føler sjølv d aldri har vert så mykje bra og spennande på markedet før! har lyst til å bytte headset kvar helg eg! :p EG meiner at 7-800,- er ei fin og grei maksgrense. eg har tru på/liker: CM Storm Sirus 5.1, ASUS Vulcan PRO, Corsair Vengeance 1500, ROCCAT Kave, Logitech G35, fleir og sikkert, mei dei eg kom på no.

 

eit tips KAN være å sjekke (salg sjølvsagt!, men) demovarer hjå komplett! har av og til mykje bra! der du fort kan spare eit par hundrelapper. sjekk der! kan for eks dra fram:

http://www.komplett....aspx?sku=764633

http://www.komplett....aspx?sku=768251

http://www.komplett....aspx?sku=774415

http://www.komplett....aspx?sku=774293

http://www.komplett....aspx?sku=772687

 

Demovarene hos komplett er stort sett overpriset. Bortsett fra ett par gullkorn innemellom.

Denne som var hos komplett som du linket til? http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=769194 Og sjekk garanti på demo vs ny vare. Bra kjøp vil jeg ikke si det er....

 

TS, er du lei av å legge inn både win xp og deretter Windows 7, ville jeg benyttet meg av et slikt verktøy http://www.acronis.c...image/#overview

Det ville jeg for så vidt gjort uansett. Nå har jeg nettopp klonet ssd disken min med det programmet. Skjer det noe tull setter jeg bare inn den hdd'en jeg har klonet. Så har jeg kun skjermkort driver igjen å legge inn, klonet disken før jeg gjorde det, så det er klart til å installere den nyeste driveren. Deilig å ha alt ferdig, klappet og klart.

 

Hva Windows 8 skal gi deg vs Windows 7, kan du jo gi en liten tanke. Finner du godt nok svar for å handle Windows 8, så er det jo bare å kjøre på.

Endret av otl
Lenke til kommentar

Demovarene hos komplett er stort sett overpriset. Bortsett fra ett par gullkorn innemellom.

Denne som var hos komplett som du linket til? http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=769194 Og sjekk garanti på demo vs ny vare. Bra kjøp vil jeg ikke si det er....

 

Hva Windows 8 skal gi deg vs Windows 7, kan du jo gi en liten tanke. Finner du godt nok svar for å handle Windows 8, så er det jo bare å kjøre på.

hahaha ja! var den eg linket til som demo fra komplett:p men du skjønner vel at prisene forandre seg OFTE når demovare er dyrere enn ny fra mpx..... http://www.mpx.no/k/search.aspx?q=860i

var litt også derfor eg brukte store bokstaver på KAN; "eit tips KAN være å sjekke...."

men for all del, der hadde du jo rett. eg legg meg flat, sjekka ikkje mine påstander så grundig der nei :nei2:

 

d er vel veldig lik pris på w7 og w8, det kan jo w8 gi deg vs w7:)

Endret av bystØL
Lenke til kommentar

hahaha ja! var den eg linket til som demo fra komplett:p men du skjønner vel at prisene forandre seg OFTE når demovare er dyrere enn ny fra mpx..... http://www.mpx.no/k/search.aspx?q=860i

var litt også derfor eg brukte store bokstaver på KAN; "eit tips KAN være å sjekke...."

men for all del, der hadde du jo rett. eg legg meg flat, sjekka ikkje mine påstander så grundig der nei :nei2:

 

d er vel veldig lik pris på w7 og w8, det kan jo w8 gi deg vs w7:)

 

Han har jo Windows 7 fra før...

 

Men prisene forandrer seg som du sier, men de er litt slappe med å justere prisen på demo varene. Syns demo varer er en bra ting, hvis prisen er riktig. Handlet ett par ting der selv og vært fornøyd med det jeg har kjøpt.

Endret av otl
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...