Gå til innhold

Fungerer dette, sammensetning av komponenter til HTPC


Anbefalte innlegg

Sitter og sliter med en Boxee Box for tiden som sliter med og stream full hd videoer og ellers er full av bugs. Den ska blir brukt til både musikk og se filmer i full hd til hjemmekinoanlegget

 

Er så lei nå at har funnet ut at jeg skal bytte ut hele greie med en skikkelig HTPC. Er ikke noe ekspert på sammensetning av deler så vil høre hva folka her tror om dette setupet. Vil at pc'en skal være så stille som mulig og vil derfor ha si lite vifter som mulig. Så vifteløs psu og vannkjøling på prossesoren er det jeg ser for meg. Planen er også å bygge pcen i et åpent Akryl kabinett som dette her http://www.xoxide.com/sunbeam-ultratech.html

Og driter forsåvidt i om det kommer til å se helt jævlig ut.

 

Hovedkort: GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 LGA 1155 Intel Z68 HDMI SATA 6Gb/s USB 3.0 ATX Intel Motherboard (http://tinyurl.com/bqyvako)

 

CPU: Intel Core i5-2500K 3.3 GHz Quad-Core (http://tinyurl.com/c4nbhj5)

 

Minne: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1866MHz (2x4) (http://tinyurl.com/chnqx76)

 

Hoveddisk: Kingston HyperX 3k SSD 120gb/240gb(http://tinyurl.com/ce8vafy)

 

Lagringsdisk: Seagate Barracuda 7200.14 - 3TB (http://tinyurl.com/c5ah59y)

 

PSU: SeaSonic X series vifteløs 400w eller 520w (http://tinyurl.com/2eklupp)

 

Lydkort: Asus HDAV 1.3 HDMI lydkort.

 

 

 

Kan være noe jeg har glemt her nå. Men noen som har noe formening om hvordan dette kan funke? Det jeg er mest usikker på er minnebrikkene og hovedkortet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har for så vidt gått bort fra vannkjølinga. Er dette kanskje litt overkill for htpc?

Kan jeg kanskje komme en god del billigere unna for en rask pc som skal brukes for det meste til å se full-hd filmer og ellers bare brukes til nettsurfing, skype og høre på musikk osv..

Lenke til kommentar

i5 2500k er nok noe overkill for HTPC, vil bare utvikle unødvendig varme og tilhørende støy.

 

Du kommer langt med en i3 prosessor + liten ssd til OS og programmer for å få en kjapp maskin til ditt bruk. Om du vil dra nytte av intels ssd caching kan du kjøpe ett Z68, Q77, H77 eller Z77 hovedkort.

 

En i3-3225 prosessor vil gi deg MER enn nok kraft til sånn enkel bruk som film og surfing. Den har også den nyeste HD4000 GPUen til intel innebygd. i5 2500k har bare en HD2000 GPU.

 

Har 6-7år gammel hardware i HTPCen min med en gammel core 2 duo å det funker flott som fjell til fullhd film, spotify å surfing.

 

Det kabinettet du linket til er ment for folk som driver og tester og bytter ut hardware ofte og er lite vits å bruke til HTPC. Komponentene blir fulle av støv og dritt da det ikke er mulig å filtrere luften + det nok bråker mer ved at det er helt åpent å eventuelle vifter er i direkte linje til ørene istedenfor inne i ett kabinett.

Kan anbefale Fractal design node 605 kabinettet. Kan så vidt høre viftene i det når de går for fulle mugger. Men det er integrert viftekontroller i kabinettet så du kan justere de ned.

Lenke til kommentar

Etter litt frem å tilbake endte jeg opp med

 

Asrock Z77 Extreme4-m

Samsung SSD 840 Pro 128gb

Seagate Barracuda 3TB

Intel Core I7 3770

G.Skill Sniper 1866 8gb

Patriot GTX 680 4gb jetstream

Corsair HX850

Thermaltake Armor A30

 

Alle kompnentene her blir nok litt overkill for HTPC. og langt i fra lydløs. Men fant ut at jeg likegreit kunne bygge noe for å erstatte ps3'en og x360 samtidig, Hehe.

Endret av KjoTTbein
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...