Gå til innhold

[Løst] vannkjøling..


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja, det er forskjellige størrelser på slanger og nipler. Slanger er oppgitt med en indre og ytre diameter, og det brukes vanligvis tommer (også hos Techbay). Hvis du bruker kompresjonsnipler må både indre og ytre diameter stemme overens, mens for vanlige nipler er det kun indre diameter som må stemme. Diameteren på slangen er først og fremst et spørsmål om smak. Noen liker feite slanger, andre liker dem små. Større diameter gir litt bedre vannflyt og dermed bedre ytelse, men effekten er veldig liten. Større indre diameter gjør også at slangen "knekker" lettere, mens en tykkere vegg har den motsatte effekten. Selv har jeg 3/8" ID og 5/8" OD, og er fornøyd med det.

 

Nå sier du ikke noe om budsjett, men jeg kan komme med et par anbefalinger til komponenter:

 

CPU-blokk: EK Supremacy - gjør det bra i tester, og EK har en lang tradisjon med kvalitetsprodukter.

 

Radiator: Coolgate - eneste alternativet er Techbays eget merke, som jeg ikke vet om er bra eller ikke. Dette er imidlertid en av de beste på markedet når du bruker stillegående vifter.

 

Pumpe: Swiftech MCP355 + Bitspower topp med tank - flott ytelse til en veldig flott pris. Ytelsen blir mye gedre med toppen fra Bitspower, og siden du får tanken i tillegg er det veldig mye for pengene. Ønsker du andre tankløsninger (mye et sprøsmål om smak) bør du kjøpe en custom topp til pumpa, slik som denne.

 

I tillegg trenger du altså nipler, slanger, slangeklemmer og vifter. Du trenger også en vannblokk til skjermkortet om du skal kjøle det. I tillegg kan det være greit å kjøpe kjølevæske og en viftekontroller.

 

Bare spør igjen om det er noe mer du lurer på.

Lenke til kommentar

Du finner slanger og nipler i menyen på Techbay. Jeg har ikke så god peiling på hva som er bra eller ikke. Du kan jo google litt om det er viktig for deg. Har selv Tygon R3603 og er godt fornøyd, men Durelene gjør sikkert nytten.

 

Når det gjelder nipler bør du kjøpe noen av metall. Plastnipler er litt skrøpelige og fryktelig stygge. Pass forresten på riktig gjengestørrelse. Alt jeg har lenket til bruker 1/4" gjenger. Denne niplen skal funke fint. Husk også på en form for slangeklemmer hvis du ikke bruker kompresjonsnipler (velig sexy og veldig dyrt).

 

Du vil også trenge kjølepasta om du ikke har det fra før.

 

Jeg anbefaler også på det sterkeste å vannkjøle skjermkortet i tillegg. Det går fint i samme loopen uten at ytelsen blir så my verre. Fullcoverblokkene fra EK er veldig gode.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...