Gå til innhold

Recording studio til Iphone?


rolfen

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er amatør-opptak av pedagogisk art. Akustisk sang, gitar, muligens litt el-bass. Mao ikke naudsynt med dyrt studio-utstyr.

Det går greit å recorde med iPhone, men alt annet som en kan få tak i, er bedre omtrent. Går jo an å sjekke f.eks prisjakt.no, og sjekke hvor du kan få mikrofon billigst osv. Se i hvertfall på det, da du vil bli mye mer fornøyd med ordentlig opptak enn håpløst iphone-opptak.
Lenke til kommentar

Vel, jeg er som sagt ute etter apps for lydopptak på iphone. Hadde jeg vært interessert i noe annet, hadde jeg sikkert skrevet noe annet skal du se.

Finnes sikkert noen apps, men anbefaler mikrofon, som du sikkert har skjønt. Bare Google litt, eller se på AppStore, så finner du sikkert noe vettu :)
Lenke til kommentar

Apogee Mic er en bra kondensatormikrofon som du plugger i connectoren. Kommer mest sannsynlig en ny versjon med Lightning-kontakt på NAMM om 1-2 uker dersom det er iPhone 5 du har.

Om du har 4S eller eldre, så er du good to go nå.

 

Når det gjelder programvare, så må du nesten vurdere selv hva du liker best. Garageband er jo egentlig et billig og greit utgangspunkt til å starte med, så kan du f. eks. sjekke ut Beatmaker 2, Auria og Cubasis etter hvert.

 

Om du skal ta opp bassgitar, så anbefaler jeg egentlig å kjøre DI, med mindre du har en god bassforsterker du vil ta opp.

Lenke til kommentar

Takk for tips Keiser'n. Har og fått tips om FourTrack, så her er det vel bare å prøve seg fram. Du nevner å kjøre DI, er det Direct Input? Kan jeg mao putte bassen, gitaren rett i iphonen? Det er jo fantastisk! Blir vel mye enklere å både ta opp og etterarbeide lyden da vel?

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Nanostudio er greit å bruke. Kjenner best til innebyggede instrumenter, har egentlig ikke tatt opp lyd, og vet ikke om det går ann. men hvis ikke er 4-track(om det er det det heter) en god kandidat. Fungerer som en gammel analog firespors kassettopptaker. :)

Tror tascam la ut en app som er en gjenskapning av en av deres gamle modeller.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...