Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Finne årsaken til BSOD


Anbefalte innlegg

Da var jeg her igjen, maskina krasjer og jeg aner egentlig ikke helt hvorfor. Litt bakgrunnsinformasjon:

 

Jeg satte sammen maskina for cirka 1.5-2 år siden. Den gang da sleit jeg litt med BSOD som til slutt viste seg å være grunnet en defekt kontrollerenhet på SSD'en jeg brukte. Etter SSD'en tok fyken, og jeg installerte windows på en av de andre HDD'ene, funket alt perlefint.

 

Det tok meg cirka ett år å få bytta ut SSD'en, noe jeg gjorde for 2 (!!) dager siden. Alt fungerte klokkefint i 48 timer, og nå har jeg begynt å få BSOD igjen. Det er klart mine første spekulasjoner går i retning SSD'en, men det er noen få årsaker til at jeg lurer på om problemet kan originere annensteds.

 

For det første var BSOD'ene sist gang ganske tilfeldige og kunne komme når som helst og hvor som helst, i tillegg til at SSD'en hadde en tendens til å forsvinne (Ikke funnet i BIOS) etter en BSOD. Dette er ikke tilfelle nå. Opplever forsåvidt at pc'en krasjer både i tide og utide, men jeg kan garantere at den krasjer i løpet av 60 sekunder om jeg prøver å spille noe. Slik som jeg husker det fra sist gang utgjorde spilling liten forskjell. I tillegg funker pc'en fint etter selve BSOD'en, noe den ikke gjorde sist.

 

Forøvrig var det slik at problemet med SSD'en sist har siden den gang blitt fikset av en firmware update fra produsentens side. Oppdatering av firmware hjalp derimot lite.

 

Angående selve BSOD'en er det følgende feilmelding jeg får:

 

A device driver attempting to corrupt the system has been caught.

The faulty driver currently on the kernel stack must be replaced with a working version.

*** STOP 0x000000C4 (0x00000040, 0x00000000, 0x86D22A08, 0x00000000)

Beginning dump of physical memory

Physical memory dump complete.

 

Dette høres forøvrig heller ikke ut som en SSD-feil, men det er mulig jeg bommer her.

 

Specs: Windows 7 ultimate 64-bit

Hovedkort: Asus P8z68-v PRO

Processor: Intel core i7-2600k

Grafikkort: Geforce 580

Minne: 16gb (glemt produsenten)

SSD: Kingston Hyperx 120gb

 

Det høres i grunn hovedsakelig ut som en driver-feil. Jeg prøvde derfor å reinstallere windows igjen, men til ingen nytte. Noen som har noen tips til hva jeg kan prøve, her? Eller noen som har opplevd noe lignende? Hvis det er noe ekstra informasjon som trengs spør gjerne.

 

Har gått igjennom alt som har forandret seg fra siste installasjon av windows 7, i tilfelle det faktisk skulle være et software-relatert problem. Dette er hva jeg kom fram til:

 

Ny grafikk-kort drivere (tenkte jeg skulle prøve å installere noen gamle)

Ny windows-installasjon (Flau innrømmelse: Har cd-key til win7 men cd'en var alt for oppskrapt til å ville fungere, lasta derfor ned en versjon isteden, men vurderer om denne kan være korrupt, skal ordne fersk CD i morgen så jeg får ren installasjon isteden)

 

ellers kan jeg ikke komme på så altfor mye som kan være galt. Noen innvendinger?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er en standard feilkode som kommer hvis Windows sitt driververifiseringsprogram finner en fatal feil. Hvis du kunne lastet opp dump filen (C:\Windows\minidump) så kan det hende vi kan se hvilken driver som er problemet.

 

Hvis du får beskjed om at du ikke har tillatelse til å gjøre noe med filene i denne mappen, lag en ny mappe inni minidump mappen og kopier filene dit først.

 

Hvis mappen er tom må du sette Windows til å generere dump filer ved BSOD.

Lenke til kommentar

Nå installerte jeg forsåvidt 2 uker gamle geforce drivere, og det har fungert fint så langt. Syns fortsatt hele opplegget er litt snålt men har ikke krasjet på flere timer nå, da det brukte å krasje hvert minutt. Så får krysse fingrene for at det nå er stabilt, ellers kommer det dump-fil.

Lenke til kommentar

Aiai, vel der fikk jeg bluescreen igjen. Det later til at de kommer litt skjeldnere nå men desverre kommer de enda. Jeg la ved dump-filen. Fikk ikke helt til å åpne den selv, så håper noen kan lese den.

 

Edit: Fikk ikke lov å legge ved den filtypen, visstnok. Noen formening om hvor jeg bør laste den opp?

Endret av Laurb
Lenke til kommentar

Har sett igjennom dmp filene.

Som postet slår de ut på skjermkort driver fil "nvlddmkm.sys",dette gjelder alle dmp filene.

Alle utenom 1 fil starter feilen når du spiller Assassin's creed singel player(ACRSP.exe)

 

I debugging får jeg "DRIVER_VERIFIER_DETECTED_VIOLATION (c4)"

Dette forteller meg at du har på Driver Verifier.

Driver Verifier er et feilsøking verktøy som stresser drivere for og finne feil.

Slå av Driver Verifier forklart hvordan her

 

Du har vel ikke Norton Antivirus installert?,ren tipping for og ha på Driver Verifier sammen med Norton er ingen god kombinasjon.

Hvilke skjermkort drivere har du prøvd og hvor har du lastet ned fra?.

Har du sett på temp på skjermkortet?,stresstest skjermkortet med FurMark

Endret av SNIPPSAT
Lenke til kommentar

Dette stemmer rimelig bra. Da jeg prøvde å spille assassins creed krasja pc'en i løpet av omtrent 60 sekunder hver gang. Jeg trodde først problemet var relatert til spillet, men har som sagt også opplevd bluescreen utenfor spillet.

 

Jeg skrudde på driver verifier etter jeg fikk for meg at det var driverne som var problemet. Visste forøvrig ikke at man måtte skru det av, så skal slå det av nå. Har ingen norton antivirus aktivert, nei.

 

Jeg lastet skjermkortdriverne ned fra nvidia.com. Da jeg reinstallerte pc'en (før bluescreen-problemene begynte) brukte jeg sikkert et år gamle drivere, etter reinstall installerte jeg 310.90 (release 5. januar 2013). Med disse krasjet assassins creed etter 60 sekunder og omtrent 30-40 minutter mellom hver bluescreen når jeg bare kjørte på operativsystemet. Etter jeg rullet tilbake til 310.70 (release 17 desember 2012) minket mengden bluescreens betraktelig (Kjørte for eksempel AC i flere timer uten bluescreen) og har siden den gang (nå ca 28 timer siden) bare opplevd bluescreen én gang (Men har opplevd to krasj hvor hele pc'en frøs med samme infernalske lyd som under en bluescreen, men da ingen bluescreen, men forøvrig svart skjerm).

 

Kan prøve å rulle driverne enda lenger tilbake.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...