Gå til innhold

Nyutdannet dataingeniør, Hva gjør jeg?


ogshej

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg blir nyutdannet dataingeniør(datateknikk) til sommer og jeg lurer på hva jeg skal gjøre etter det.

 

Foreldrene mine skilte seg da jeg var liten, kun meg som ble igjen hos mamma. Jeg,søtera mi og broren min er halv kinesisk og halv filipinsk og har ikke sett hverandre siden liten og ikke før 3 år siden(De bor i malaysia).Vi bruker engelsk til å snakke sammen siden de snakker bare kinesisk og jeg, filipinsk. pga det har jeg lyst å lære meg kinesisk.

 

Det jeg lurer på er hva som er lurest å gjøre etter jeg er ferdig utdannet. Jeg har allerede planlagt å bruke ett år og lære meg kinesisk i malaysia men jeg er ikke sikkert om det er lurt å gjøre dette rett ett jeg er ferdig med skolen. Jeg tenkte på jobbmuligheter... at kanskje det blir vanskelig å finne jobb etter jeg er ferdig å lære meg kinesisk.

 

Eller om det finnes noe annen muligheter som for eks. "jobb hjemmefra" slik at jeg kan jobbe mens jeg lærer meg kinesisk. Men jeg har jo null erfaring med det.. :-(

 

Noen her som har forslag?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei, og velkommen til forumet :)

 

Det er ikke uvanlig at nyutdannede reiser etc når de er ferdig med studiene ettersom det kan bli vanskelig å gjøre når man har etablert seg i en fulltids jobb. Jeg kjenner bl.a noen som har gått på backpacking verden rundt tur i ett år etter å ha fullført studiene. Selv studierer jeg dataingeniør og planlegger å reise litt etter jeg er ferdig fordi jeg har erfart hvor vanskelig det er med full stilling. Som du sikkert vet, skriker jobbmarkedet etter dataingeniører så det er ingen grunn til å stresse ennå. Det blir nok vanskelig å jobbe hjemmefra og få betalt men du kan jo være smart og bruke tiden din på selvstudie. Finn ut hva som interesserer deg innen data og prøv å spesialser deg på ett felt. F.eks programmering eller sikkerhet. Med andre ord, noe som kan få bruk for i jobbsammenheng når du kommer tilbake. Delta i ulike prosjekter og vær aktiv i IT miljøet så har du kanskje noe vise frem også på jobbintervju. Mulighetene er endeløse men det er helt opp til deg og hvordan du bruker tiden din.

 

Forslaget mitt er at du bruker magefølelsen fordi den har somregel rett. Tenk at familien er utrolig viktig og du vil kanskje ikke få denne muligheten igjen.

 

Håper det var til hjelp. Lykke til!

Lenke til kommentar

Jeg vil jo si at å kunne et slikt språk kan gi deg fordeler i enkelte jobbsammenhenger, men kommer jo litt an på hvilke jobber du søker da.

 

Og da vil det jo være positivt at du har brukt et år på å lære deg det.

 

Arbeidsgivere ser etter hull i cv'en din, og med en slik tur har du ikke det. Det er mye verre å ha 1 år du ikke kan dokumentere at du har gjort noe som helst.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...